Élőláncot alkotva adták le a népszavazási aláíróíveket az ellenzéki pártok és aktivistáik a Karácsony Gergely által kezdeményezett, de az összefogás és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által is támogatott népszavazás megtartása érdekében – számolt be róla a Telex.hu.

Márki-Zay: Nekünk van 235 ezer bátor emberünk – sikerrel zárult az aláírásgyűjtés, elképesztő módon adta le az ellenzék az népszavazási aláíróíveket – videón a jelenet
Fotó: Facebook / Márki-Zay Péter

Karácsony Gergely úgy gondolja, jogi akadálya biztosan nincs annak, hogy április 3-án meg lehessen tartani a népszavazást ezekről a kérdésekről is.

Az aláírásokat nem csak a népszavazás kedvéért gyűjtötték össze. Karácsony Gergely a Kossuth téren azt mondta:

Ezeket az aláírásokat azok kedvéért gyűjtötték össze heroikus munkával, és viszik most be a Nemzeti Választási Irodába az ellenzéki összefogás aktivistái, hogy visszaadják a közérdeket szolgáló politikába vetett hitet.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a népszavazás nemcsak azokról az érdemi kérdésekről szól, amelyeket megfogalmaztak a Fudan Egyetemet és az álláskeresési járulékot érintően, hanem arról is, hogy milyen demokratikus gondolkodás mentén,

mennyire hagynak a hatalmat gyakorlók beleszólást az embereknek az őket érintő ügyekbe.

Karácsony szerint április 3-án egy másik népszavazás is lesz – függetlenül attól, hogy a téli időben, ünnepi időszakban összegyűjtött aláírások nyomán megtartható-e aznap az ellenzéki népszavazás is –,

az országgyűlési választás ugyanis egy, az Orbán-kormányról való döntés lesz.

Szabó Tímea szerint az, hogy lehetetlen körülmények között mégis sikerült összegyűjteni az aláírásokat,

egyértelmű jele annak, hogy az emberek nemet mondtak arra, hogy a kormány 450 milliárdos kínai hitellel eladósítsa az országot, és kiszolgáltassa Kínának.

A Párbeszéd társelnöke szerint

igenis ki lehet írni április 3-ra a népszavazást. Hazudnak a fideszes politikusok, amikor azt állítják, hogy bármiféle határidőt lekéstünk.

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke a korrupcióval való harcról beszélt a Fudan Egyetemet érintő népszavazási kérdés jelentőségét kiemelve, az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté pedig szintén azt hangsúlyozta, hogy a népszavazásra szükség van, és a Fidesz, a hatalom nem söpörheti le 235 ezer ember akaratát.

A koronavírusos Márki-Zay Péter üzenetét Péterfi Judit olvasta fel. A közös miniszterelnök-jelölt minden aktivistának köszönetet mondott, és kijelentette:

Nekünk van 235 ezer bátor emberünk.

Márki-Zay szerint két világ él egymás mellett Magyarországon, az egyik hazugságokkal tereli el a figyelmet a lényeges kérdésekről.

Ez az az oldal, amely jelenleg is óvodások nemváltó műtétjével riogatja az embereket, miközben hallgat a korrupcióról, hallgat az érdemi ügyekről. A valódi kérdések közé tartozik – és ezt karolta fel üzenete értelmében a másik világ, a másik oldal –, hogy miben lehet és tudja az állam segíteni az embereket, akik akár a járvány nyomán elveszítették a munkájukat, vagy hogy milyen felsőoktatási képzést, és ahhoz milyen elhelyezést biztosít a magyar állam a magyar diákoknak, nem pedig a kínaiaknak.

Az igazi népszavazás április 3-án egyetlen kérdésről fog szólni:

Fidesz vagy nem Fidesz

– írta a miniszterelnök-jelölt.

A pártvezetők és az aktivisták a Kossuth térről élőláncot alkotva juttatták el az aláírást tartalmazó dobozokat a választások lebonyolításáért felelős szervezet Alkotmány utcai épületébe.

Csütörtök este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy, Karácsonnyal közös Facebook-videóban jelentette be, hogy az ellenzéki összefogás összesen 470 ezer aláírást gyűjtött össze a népszavazási kezdeményezéséhez.

Az ellenzék két kérdésben kezdeményezett népszavazást, mindkét kérdéshez 235-235 ezer aláírást gyűjtöttek össze. A referendum kiírásához 200-200 ezer aláírás szükséges, nagy kérdés, hogy a most bejelentett 235-235 ezerből mennyit talál majd érvényesnek az NVI. Ahogyan az is, hogy a jogilag 60 napon belül lehetséges számlálásra és érvényesítésre mikor kerít sort az NVI.

A két kérdés:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: Facebook / Márki-Zay Péter

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@KisTehen: Ne buslakodj, lesz neked bekamenet, ahol majd volulhatsz nehany verkomcsival, meg jo par ezer ukran es roman fizetett bertapsoloval. Biztos ott lesz a haverod a szopofantom durbincs is Bukarestbol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 15:08 ♣ A 2018 országgyűlési választás eredménye alapján a világon sehol nem lehetne kétharmada a fidesznek.
2018 választások végeredménye:
www.valasztas.hu/ogy2018
fidesz szavazó: 2 824 551 fő - 49,27 % Már ilyen kevesen vagyunk? A többiek már elkötöztek az országból.
49,27 % = kétharmaddal ?! a fideszes matek szerint!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/92595069_2656046767960671_713635556696784896_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=Ecbb6UUFOBUAX9_NbmF&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_ng6N-bEK7bl61AjfnlggRVgRMXaJ0eEKfbrJgpEay8A&oe=62105D01
A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--AgpS1U6p--/w_1160/78xZG3XkQJ5oYiMWs.jpeg
A fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MHuNfM4p--/w_1160/78vrGiMKetqZYjMWs.png
Yoda69
@KisTehen: Mire kene keszulnom? En szarok a bekamenetre.
Ha egyszer elzarjak a penzcsapot a bekamenet ugy durran szet mint egy tulfujt lufi.
ómió
Tegnap még 470000-t hazudtál, Maki! Mi történt? "Inflálódott"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.