Az idei nyugdíj- és minimálbér-emelések eredményeként három megyében a nettó minimálbért sem fogja elérni az átlagos nyugdíj összege – írja a 444.hu és az mfor.hu, hozzátéve, hogy az érintett megyékben közel 400 ezer nyugdíjas él.

Rossz hír az idei átlagnyugdíjról
Fotó: Pixabay

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor kormányfő 2021. december elején jelentette be, hogy három helyett öt százalék lesz a nyugdíjemelés 2022. január elsejétől. Az infláció ugyanis jóval magasabb lehet a korábban vártnál, ez indokolja a növelést.

Eközben a a minimálbér január elsejétől közel 20 százalékkal nőtt. 

Az öt százalékos emeléssel az átlagos öregségi nyugdíj 165 610 forint lesz. Az mfor.hu szerint viszont érdemes nemcsak az öregségi nyugdíjasok juttatásait nézni, de azokét is, akik más jogcímen jogosultak nyugellátásra, mert az ilyen ellátások átlaga most 146 840 forint.

Az ellátások átlaga Budapesten a legmagasabb: 181 875 forint.

Ezt követi Fejér megye, ahol az érintette átlagosan 156 522 forintot kapnak, harmadik helyen pedig Pest megye áll 155 259 forinttal.

A nyugellátások átlaga Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legalacsonyabb: 124 972 forint. Ezt előzi meg Békés megye 128 668 forinttal és Bács-Kiskun átlag 130 324 forinttal.

Vagyis idén a Szabolcs megyeiek, a Békés megyeiek és a Bács-Kiskun megyeiek átlag nyugdíjellátása már nem éri el a nettó minimálbér összegét, a 133 ezer forintot sem.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
...a bérekhez igazodnak a bolti árak...ez mindig is így volt, és így is lesz...
Ettől kevesebb jövedelműek?...hátbazok keresik az akciós termékeket...

Majd jön MZP a kapitány(by Gyurcsány), és megoldja...vagy nem.
Nessy
@jesz: Én viszont ma találkoztam a piacon a valós árakkal! És ez már jó ideje így van! Engem nem az érdekel, hogy hívják az éppen regnáló bölcs vezért, hanem a való élet! Nem az övé, az enyém!!!
kissé felnőttem
@durbincs: irtam már hová takarodj erről az oldalról SZólás szabadság van ha neked nem tetszik atetvesbe is lehet firkálni
ómió
Hát, bizony, ezt tudták "kivívni" maguknak még a "magasabrendű társadalmunk" idején!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.