Ahogy arról korábban beszámoltunk, az élelmiszerboltokban is lehet majd fizetni SZÉP-kártyánkkal, egyelőre május végéig. A kártyák kibocsátói a februári nyitásra készülnek.

Örülhetnek a kereskedők – itt az újabb változás a SZÉP-kártyánál
Fotó: Pixabay

A SZÉP-kártya minden álszámlájáról lehet majd hideg élelmiszert vásárolni négy hónapon keresztül, ehhez azonban a boltoknak is biztosítaniuk kell a plasztik elfogadását.

A Szép-kártya elfogadás azonban lényegesen drágább a normál bankkártya elfogadásnál (3,6 százalékos jutalékkal jár), másrészt adminisztratív és technikai feladatokkal is jár, így nem teljesen egyértelmű, hogy mindenkinek biztosan megéri a kártya elfogadására pénzt és időt szánnia – írja a napi.hu.

Azonban fontos könnyítés szerepel a friss közlönyben, amely nagyban megkönnyítheti az adminisztratív terheket és a kártyaelfogadókkal történő szerződéskötést, ha az adott boltban már eddig is elfogadtak kártyát.

A kártyaelfogadást biztosító pénzforgalmi szolgáltató, vagy a kereskedő és a pénzforgalmi szolgáltató ellenőrző befolyást gyakorló anyavállalata (mivel a Szép-kártya kibocsátók legtöbbször a bankok leányai) között létrejöhet egyszerűsített módon a szerződés a Szép-kártya elfogadása, ha egyéb kártyás elfogadására irányuló szerződés korábban már írásban megkötésre került.

Ebben az esetben a Széchenyi Pihenőkártya elfogadására vonatkozó szerződés érvényesen létrejöhet a pénzforgalmi szolgáltató által a kereskedő számára postai úton megküldött vagy elektronikus úton elérhetővé tett szerződéses ajánlat kereskedő általi elfogadásával

- olvasható a rendeletben.

Forrás: napi.hu
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.