A Debreceni Egyetemen (DE) zajló kutatásokra, illetve tehetséggondozásra ajánlotta fel a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetéssel járó pénzjutalmat Karikó Katalin magyar kutatóbiológus, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója – közölte az egyetem a honlapján pénteken.

Karikó Katalin a Debreceni Egyetem fölé helyezett kuratóriumnak ajánlotta fel pénzjutalmát

A közlemény szerint Karikó Katalin a kitüntetéssel járó 10 ezer eurós díját (kb. 3,5 millió forint) az általános orvostudományi kar ortopédiai tanszékének részeként működő biomechanikai laboratóriumnak és a tehetséggondozással foglalkozó Nemzeti Tudós Akadémiának adja.

"A Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetéssel járó pénzből azért segítem a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítványt, azon belül pedig a biomechanikai laboratórium kutatói tevékenységét, mert a labor vezetője, Csernátony Zoltán professzor hosszú ideig kezelte az édesanyámat, aki ezáltal visszakapta járásképességét, és minőségi életet élhetett. A Nemzeti Tudós Akadémiát pedig azért választottam, mert fontos számomra a tehetséges fiatalok támogatása, ösztönzése a tanulásra, a kutatásra"

- idézi a közlemény Karikó Katalint, aki decemberben vette át a díjat a cívisvárosban.

Mátyus László, az általános orvostudományi kar dékánja emlékeztetett arra, hogy a kitüntetéssel 18 éve ismerik el a molekuláris medicina területén nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket elért tudósok munkáját. Közülük Karikó Katalin az első, aki adományozásra fordította a kitüntetéssel járó összeget.

A Széchenyi-díjas kutató fontosnak tartja, hogy a különböző elismerésekkel járó pénzjutalmakat az oktatás és a tudomány támogatására fordítsa. A Széchenyi-díjjal járó pénzösszeg felét például egykori iskolájának, a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Gimnáziumnak, a másik felét pedig a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Csányi Alapítványnak ajánlotta fel. A Bolyai-díjjal járó jutalmából többek között a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítványt és volt egyetemének alapítványát, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítványt is támogatta – emlékeztettek a közleményben.

Fotó: unideb.hu

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
no..ennyi erővel akár orbánnak is adhatta volna a 30 ezüstöt..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
itt van egy nem tévé, és nem pártokhoz köthető riport:
www.bitchute.com/video/cmhaf6NYaZj0/
nem szól mindenkihez.
Sámannus
@Rockxy: Nagy fos az egész. Vagy is mindenkihez is szól.
Toller Béla
Igazi jellem ez az asszony ! Senkit sem zavar jobban ez a gróf Tiszta név, a sok fasiszta ls félfasiszta névadó ...Orbán mikor kap kormányzói kinevezést a grófi címe mellé, családilag persze ? Májusban ? És akkor az ilyen tiszta jellemek, mint Karikó, a büdös életben nem teszik be a lábukat ebbe a sárfészekbe, többé ! Gróf Tisza István Tudományegyetem ...az eszem megáll ! Vitéz nagybányai és kenderesi horthy Szegényház !
ómió
Pedig, hát, a kuratóriumokat az efftársak egy kanál vízben megfojtanák! Biztos, nem "efftársiak"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.