A Debreceni Egyetemen (DE) zajló kutatásokra, illetve tehetséggondozásra ajánlotta fel a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetéssel járó pénzjutalmat Karikó Katalin magyar kutatóbiológus, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója – közölte az egyetem a honlapján pénteken.

Karikó Katalin a Debreceni Egyetem fölé helyezett kuratóriumnak ajánlotta fel pénzjutalmát

A közlemény szerint Karikó Katalin a kitüntetéssel járó 10 ezer eurós díját (kb. 3,5 millió forint) az általános orvostudományi kar ortopédiai tanszékének részeként működő biomechanikai laboratóriumnak és a tehetséggondozással foglalkozó Nemzeti Tudós Akadémiának adja.

"A Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetéssel járó pénzből azért segítem a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítványt, azon belül pedig a biomechanikai laboratórium kutatói tevékenységét, mert a labor vezetője, Csernátony Zoltán professzor hosszú ideig kezelte az édesanyámat, aki ezáltal visszakapta járásképességét, és minőségi életet élhetett. A Nemzeti Tudós Akadémiát pedig azért választottam, mert fontos számomra a tehetséges fiatalok támogatása, ösztönzése a tanulásra, a kutatásra"

- idézi a közlemény Karikó Katalint, aki decemberben vette át a díjat a cívisvárosban.

Mátyus László, az általános orvostudományi kar dékánja emlékeztetett arra, hogy a kitüntetéssel 18 éve ismerik el a molekuláris medicina területén nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket elért tudósok munkáját. Közülük Karikó Katalin az első, aki adományozásra fordította a kitüntetéssel járó összeget.

A Széchenyi-díjas kutató fontosnak tartja, hogy a különböző elismerésekkel járó pénzjutalmakat az oktatás és a tudomány támogatására fordítsa. A Széchenyi-díjjal járó pénzösszeg felét például egykori iskolájának, a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Gimnáziumnak, a másik felét pedig a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Csányi Alapítványnak ajánlotta fel. A Bolyai-díjjal járó jutalmából többek között a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítványt és volt egyetemének alapítványát, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítványt is támogatta – emlékeztettek a közleményben.

Fotó: unideb.hu

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
no..ennyi erővel akár orbánnak is adhatta volna a 30 ezüstöt..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
no..ennyi erővel akár orbánnak is adhatta volna a 30 ezüstöt..
namihami
És ""A kis pénz is pénz!"" szólt a Viktor és eltette!
CsipkeRózsa
@simmering73: Normális, csak nem itt él, nem tudhatja, hogy Orbán őket ellátja bőségesen, mert ők Orbán-hű kutatók.

Sőt, a Debreceni Egyetem még Putyint is díszdoktorrá avatta.
Sámannus
A szándéka tiszteletre méltó.Az másik dolog, hogyan élünk vele. ebben még vannak kétségeim. Erről viszont nem a pórnép tehet.
Lepényleső
...inkább adhatta volna kézbe hajléktalanoknak,
vélhetően így adagot töltött egy "nemzeti" feneketlen kútnak?
human
Nyaraló és jacht lett belőle. Maradhat?
lampa laz
Én úgy értelmezem őt, hogy kell a rossebnek a pénzük, inkább itthagyom nekik, dugják föl maguknak.
Rockxy
itt van egy nem tévé, és nem pártokhoz köthető riport:
www.bitchute.com/video/cmhaf6NYaZj0/
nem szól mindenkihez.
Sámannus
@Rockxy: Nagy fos az egész. Vagy is mindenkihez is szól.
Toller Béla
Igazi jellem ez az asszony ! Senkit sem zavar jobban ez a gróf Tiszta név, a sok fasiszta ls félfasiszta névadó ...Orbán mikor kap kormányzói kinevezést a grófi címe mellé, családilag persze ? Májusban ? És akkor az ilyen tiszta jellemek, mint Karikó, a büdös életben nem teszik be a lábukat ebbe a sárfészekbe, többé ! Gróf Tisza István Tudományegyetem ...az eszem megáll ! Vitéz nagybányai és kenderesi horthy Szegényház !
ómió
Pedig, hát, a kuratóriumokat az efftársak egy kanál vízben megfojtanák! Biztos, nem "efftársiak"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.