Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki részvétét a gyászoló családnak a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökének halála kapcsán – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Az élete 97. évében elhunyt Thuróczy Lajost pénteken búcsúztatják a rákospalotai temetőben.

Orbán Viktor gyászol

"Ha az emberi élet célja egy nemes küldetés teljesítése, akkor Thuróczy Lajos ezt a célt nemcsak elérte, de túl is szárnyalta"

- írta Orbán Viktor.

"Kilencéves korától kezdve az erdő volt a második otthona, húszévesen pedig már cserkészvezetőként járta szeretett vidékeit, követendő példát adva és a teremtett világ tiszteletére nevelve a fiatalabbakat. Ahogyan gyakran emlegette, 1958-tól már hivatásos természetjáróként dolgozott, aki nem oda megy, ahova szeretne, hanem oda, ahova kell. Mégsem panaszkodott emiatt soha. Hazánk természeti kincseinek csodálata örömöt, védelme pedig célt adott a mindennapjainak"

- fogalmazott levelében a kormányfő.

Hozzátette: Thuróczy Lajosnak nem voltak nagyratörő vágyai, világmegváltó tervei, csak minden egyes nap tett valamit azért, hogy a hazánk, az otthonunk jobb hely legyen. "A magyar természetjáró mozgalomnak a kezdetektől oszlopos tagja volt, nagyrészt az ő fáradhatatlan munkájának köszönhetjük többek között az Országos Kéktúra kiépítését és a túravezetői képzési rendszer kialakítását is.

Azt hiszem, mindnyájunknak hiányozni fog Lajos bátyám örökmozgó természete, kilencven felett is irigylésre méltó szellemi frissessége, fizikai erőnléte, kiváló humora. Mindig szívesen fogok visszaemlékezni közös élményeinkre, a Dobogókőn, Galyatetőn vagy a Som-hegyen folytatott beszélgetéseinkre"

- idézte fel Orbán Viktor.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
kilencven felett is irigylésre méltó szellemi frissessége, fizikai erőnléte, kiváló humora. - mármint a Lajos-bácsié
mindeközben az 58éves Orbán??? =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Libbantölő
Ne gyászoljuk még a moslék összefosást! Majd ápr 4.én.Addig is szopjatok seggbuta, köcsögök! Imádom amikor a hitvány szardarabok összefognak és szarkupac lesz belőlük! Hahahaha ha egyseggben az összes buzi! Hahahaha
RonaGyuri
kilencven felett is irigylésre méltó szellemi frissessége, fizikai erőnléte, kiváló humora. - mármint a Lajos-bácsié
mindeközben az 58éves Orbán??? =))
ómió
Az efftársi "tikettben" nincs ilyen? Csak a lopás, hazudozás?
Béla333
"Orbán Viktor gyászol"

Gyászolja, hogy elhagyta az esze!
odst
@ómió: Ez a hozzád való hozzászólás!
Egy bullshit generátor veszett el benned.
Az isten is bulshitt generátornak teremtett!
- Mi leszel, ha nagy leszel ómiócska?
- Bullshit genejátoj.
Emmersson71
Megint egy túltolt, feltűnősködő szöveg, ami nem illik gyászhoz.
Nem egy Mission Impossible mozihoz írsz, te paraszt!
ómió
@odst: Ha bullshit generatorra vagy kíváncsi, bolsiék idiótája, azt ne másra hazudd, hanem olvasd el sgl és Rona efftársaid kommentjét a témában és ennek ismeretében nézz a tükörbe! Ezeken a helyeken láthatsz belőlük bőven!
odst
@KisTehen: Nem csak MZP, amire te gondolsz, abban az esetben a civilizált világ civilizált, JELENTŐSEN nagyobbik fele fog gyászolni, de csak négy évig, mert Orbán aljassága fényre derül a következő négy évben.
Előzzön meg Bulgária is minket, jusson csak el a csúcsra Orbán, onnan lehet a legnagyobbat zuhanni!
odst
@ómió: Megint rosszul használod a szavakat.
A bolsik ma a fideszesek. Csak és kizárólag!
Róna Gyuri egy kicsit cirkalmasan fogalmaz néha, sgl, meg nem (néha sem), te viszont össze-vissza értelmetlenül zagyválsz.
ómió
@odst: Mielőtt másra hazudnád a bolsiságotokat, azért majd előtte figyeld meg, vajon a Fidesz harsogja-e máig is "szent" bolsi zsoltárotokat, az Internacionálét, vagy inkább mégis a saját bolsi tetübandád! Esetleg azt is megfigyelhetnéd, hogy az Európai Egyesült Államok nevű új Szovjetunió-eszményeteket is a Fidesz forszírozza-e, vagy netán azt is a te bolsi tetübandád!? Szóval, a tetves bolsiságotok másrahazudása előtt, azért, minimum ezeket "tisztáznod" kéne! Ennyit az efftársi "szóhasználatod pontosságáról"! Hogy a rám hazudott idióta zagyválásodat már ne is említsem!
odst
Megint kevered a szart a fazonnal.
Hol kezdjem...
Tudod, annyira összetett ez a téma, hogy könyveket lehetne írni róla és egy fél életen keresztül lehete vitatkozni róla. de...
De neked csak fehér és fekete. (valójában tök egyszerű - annak aki érti, de neked és a fajtádnak...)
Meghagylak ebben a hitetben, mert semmi értelme nem lenne neked és a fajtádnak bővebben kifejteni!
Emmersson71
@ómió: Azért nem mindegy, kivel szeretne "uniót" némely ellenzéki! Mert Orbán egy volt szovjet államokkal újra egyesített kipcsakkal fűszerezett valamit akar, amit mi sokan nem szeretünk!
A németekkel, franciákkal, spanyolokkal..stb nem olyan rossz egy csapatban lenni.
ómió
@Emmersson71: Mit hazudnál rá a "Zorbánra"? Az efftársaid által szorgalmazott Európai Egyesült Államok pepitáját keleten? Mikor deliráltál ilyet? Vagy csak a bolsi direktívátok diktálja ilyet hazudni? A franciákkal, németekkel meg tinektek "nem olyan rossz"? Megértem! Moszkva meg Brüsszel helyett lenne más nyalnivaló segg számotokra! Mert a nyalnivaló segg néktek a bolsi sine qua non!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.