A katasztrófavédelem a tűz okát még vizsgálja, Kásler Miklós egészségügyért felelős miniszter a helyszínen tájékozódott. 

A katasztrófavédelem videós anyagot is kiadott a vasárnap reggel a fővárosi Szent Imre kórházban történt halálos tűzeset kapcsán. 

Videón a Szent Imre kórházban történt halálos tűzeset – Kásler Miklós is a helyszínre sietett

Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tüzet eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni

Fotó, címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

Mint a videó leírásában olvasható, a lángok az egyik földszinti helyiségben csaptak fel, a fővárosi tűzoltók 18 járművel, több mint hetvenen érkeztek ki az oltáshoz. 

"A tűz mintegy ötven négyzetméteren égett a földszinti helyiségben, de a lángok és a hőterhelés mintegy száz négyzetméteren rongálták meg az épületet. A tüzet a fővárosi tűzoltók három vízsugárral oltották el, ezzel párhuzamosan pedig az A épület füst miatt veszélyeztetett kórtermeiből 56 beteg biztonságos helyre szállításában segítettek. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit."

- olvasható a videó leírásában.

Az MTI híradása szerint Kásler Miklós emberi erőforrás-mniszter személyesen tájékozódott a helyszínen a tűzeset kapcsán. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közlése szerint Kásler a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyítő és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót is biztosította, hogy mindenben segít neki.

A tűz okait jelenleg vizsgálják – közölte a minisztérium.

Forrás: youtube.com/Fővárosi katasztrófavédelem_HIVATALOS, mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hahaha...Kásler segít? miben? ez csak egy pofavizit volt a sajtó számára, lehessen dicsekedni...
A vírussal mi van, az nem érdekli.
jesz
hahaha...Kásler segít? miben? ez csak egy pofavizit volt a sajtó számára, lehessen dicsekedni...
A vírussal mi van, az nem érdekli.
CsipkeRózsa
Biztosan vitt egy vödör vizet, hogy besegítsen az oltásba. A nemzeti hős!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.