Az Eurostat felmérése szerint nagyjából ennyie nvannak azok, akiknek nincs vízöblítéses angolvécéjük, vagy fürdőkádjuk, esetleg zuhanykabinuk. A magyar társadalom 20,4 százaléka pedig olyan lakásban él, amely beázott, penészedik, vagy a nyílászárókat kellene már cserélni.

A Mfor.hu az Eurostat nyomán arról írt, hogy bár lényegesen javult a legszegényebbek lakhatási helyzete Magyarországon, de régiós összehasonlításban még mindig nem állunk jól. 

Felmérés: 156 ezer magyarnak még mindig nincs vécéje vagy fürdőkádja

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) által készített jelentés alapján a teljes magyar társadalom 20,4 százaléka, vagyis több mint 1,98 millió ember élt 2020-ban olyan otthonban, amelyben a tető vagy a falak átáztak, megpenészedtek, vagy a nyílászárókat kellen már cserélni. A fejlődés ezen a téren folyamatos, , mert 2018-ban még 22,5 százalékon állt ez a mutató. Az érintettek legtöbbjének keresete nem érte el az átlagjövedelem 60 százalékát, 105 529 forintot. 

A legszegényebbek lakhatási helyzete 2010 óta lényegesen javult a cikk szerint, ám a régiós adatokkal összevetve azért kiderül, hogy nemcsak a V4-es országok, de még Románia legszegényebb lakói is jobb körülmények között élnek. 

2020-ban a magyar lakosság 4,2 százalékának (nagyjából 409,5 ezer embernek) jelentett gondot az ingatlana felfűtése. A szegénységi küszöb alatt élőknél ez a szám 14,9 százalék. Régiós szinten Magyarország a harmadik, a románok (23,4 százalék) és a szlovákok (19,2 százalék) előzik meg az országot,  Csehország áll a legjobban: ott a szegénységi küszöb alatt élők 6,8 százalékának okoz gondot a lakás felfűtése. 

A fürdőszoba megléte is kardinális kérdés, az Eurostat adatai szerint 2020-ban a magyarok 1,6 százalékának hiányzott az otthonából egy zuhany vagy fürdőkád, vagyis a probléma megközelítőleg 156 ezer embert érint. 2018-ban az Mfor.hu cikke szerint még a lakosság 3,9 százaléka nélkülözte a lehúzható angolvécét, ez a szám 2020-ra 1,6 százlaékra csökkent. Vagyis a korábbi közel 381 ezer ember közül 2020-ra nagyjából 156 ezren maradtak, akiknél a vízöblítéses angolvécé még álom maradt.

Forrás: mfor.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@rokker33: Az a "népcsoport" egy külön műfaj, velük nem lehetne mit kezdeni. Több olyan ház is van a városomban, amelyeket odaadtak nekik, aztán csak a falak maradtak meg végül:-)
Csizmás Kond
@Horizont: Nem vagyok de hülyeségre csak így lehet válaszolni.
rokker33
@division: Azért kell azt csinálni mint Toroczkai :) Eldózerolta a patkányfészket a falujából a gondot megoldotta!!! Ezeket integrálni nem lehet nem is akarnak, de Fidesz szavazónak tökéletesek :)
ómió
Az efftársi népzsebelés évadaiban félbemaradt az építésük?
telegdilaci
@Horizont:Akik rosszúl élnek nem fogadják meg a hazugság propagandát,hogy Magyarország előre megy nem hátra ők a szakadékba mennek előre! nem hagyunk senkit az út mellett,belökjük az árokba!
kereső
Az Eurostat adatai szerint a magyarok 72,5%-a él az európai szegénységi küszöb alatt.
"Piros volt a paradicsom nem sárga,
Orbán mikor mégy már a pichába?"- mert te tetted ezt kerál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.