Nem nagyon érthető a 444 cikke szerint, hogy jogvégzett emberek miért mentek bele olyan pénzügyi és egyéb machinációkba, mint amik a nyomzati iratokból kiolvashatóak.

Újabb cikkben számolt be a 444 a bírósági végrehajtók elnökét, Schadl Györgyöt és Völner Pál volt miniszterhelyettest érintő korrupciós ügyről. 

Völner-Schadl-ügy: hét végrehajtó közül ketten vallottak, öten ártatlanságukat bizonygatták

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A hétfő reggeli cikkben a lap a hozzájuk eljuttatott iratokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség hét olyan, az elmúlt években kinvezett végrehajtót sorolt fel, akik ellen vádemelést javasolnak. Mindegyiküknél az bontható ki az iratokból, hogy ők Schadl és Völner korrupciós kapcsolata révén jutottak végrehajtó irodához, és a kinevezésükre döntő hatással bíró két vezetőnek pénzt juttattak. 

A hétből két végrehajtó beismerő vallomást tett, öten viszont ártatlannak vallják magukat, mindannyian jogvégzett emberek, van köztük ügyvéd és ügyész is. A cikk szerint az ügyészségi indítványból kiolvasható, hogy a séma mindannyiuknál nagyjából ugyanaz volt: Schadl felajánlotta a szakterületen többnyire járatlan, ám a szükséges jogi végzettséggel rendelkező embereknek, hogy elintézi nekik a végrehajtói kinevezést, ha kifizetik neki az osztalék 50, vagy akár 100 százalékát a jövőben.

"Az ismétlődő mintázat szerint ezek a jogvégzett emberek elfogadták az ajánlatot, benyújtották a pályázatot, amelyet – sokszor tapasztaltabb, például régóta végrehajtó-helyettesként dolgozó vetélytársakkal szemben – meg is nyertek, Völner Pálnak hála. Megalapították az irodákat, majd az indítvány ezek után mindenkinél részletezi, hogy pontosan melyik napon pontosan hány milliót juttattak el Schadlnak. Az elvileg őket illető és általuk készpénzben felvett, majd átadott osztalék helyett kvázi-fizetést kaptak Schadltől, azt is készpénzben. A hét frissen kinevezett végrehajtó közül négy 40-80 milliót adott Schadlnak, hárman viszont 190-250 milliót, mindezt másfél és három év közötti idő alatt. Cserébe Schadl havi 1-2 milliót juttatott nekik, a párszázezres fizetésük mellett.

Nem érdektelen egybeesés, hogy Völner miniszterhelyettes is nagyjából így kapta a pénzét a nyomozás szerint"

- olvasható a cikkben, amely szerint a vád úgy látja, hogy Völner 83 milliót kapott így, míg Schadl 884 milliót. 

A 444 a nyomozati anyagokra hivatkozva arra is kitér a friss cikkben, hogy a végrehajtóknak még azt is megszabta Schadl, hogy melyik ügyvéddel vagy könyvelővel szerződjenek, de többüket arra is megkérte, hogy egy másik végrehajtói irodában legyenek helyettesek – az érintettek erre nem mertek nemet mondani. 

"A pénzeket Schadl egyik alkalmazottja, úgymond sofőrje, egy jól megtermett férfi szedte be a végrehajtóktól is, szintén nagyon szabályszerűen: nem csak átvette a milliókat, hanem szinte mindig a bankfiókba is elkísérte a delikvenseket, illetve ő szállította ki a havi „fizetéseket”. Azt meglehetősen pontosan lehet tudni, hogy mikor és mennyi pénzt kapott Schadl, hiszen a nyomozók bekérték a végrehajtói irodák bankszámláinak forgalmi adatait, illetve Schadl pénzügyesének laptopját is lefoglalták egy házkutatás során. Azon pedig megtalálták a „Házipénztár 2021” „Házipénztár2018”, „Házipénztár2018-2” és „Házipénztár2019” elnevezésű Excel-fájlokat. Ezekben vezették a begyűjtött pénzt, a végrehajtók monogramjaival jelölve a forrást"

- áll a cikkben.

A lap szerint azok, akik ártatlannak vallották magukat, azok munkáltatói kölcsönökkel és más kölcsönkérésekkel magyarázták a hozzájuk került összegeket. Ketten viszont a nyomozati és más anyagok szerint részleges, vagy teljes beismerő vallomást tettek. 

"Schadl György gyanúsítottal szemben 5-től 10 évig, 2-től 8 évig, illetve 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Többek között vesztegetést állítva és üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedéssel, valamint 7 rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják.

A végrehajtókkal nagyrészt 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúját közölték, mivel cselekményeik – bizonyítottságuk esetén – hivatali vesztegetés bűntette megállapítására lehetnek alkalmasok"

- olvasható a cikkben.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
ha a fidesz nyer, akkor ezt a két gazembert
szentté avatják...addig valahogy ki kell húzni...így-úgy elkenni a szart...
magyar1
@jesz: Addig-addig halasztgatják, hogy a közvélemény elfelejtse, de a kizsigereltek sosem felednek.
Béla333
Egy maffia szervezetben az ilyen cselekmények csak a nagyfőnök tudtával és jóváhagyásával történhet.
Szerintem itt is...
tudode
Azért a világháló nem felejt!
.
Azt sem felejti, hogy a néhai Tocsik Márta sikerdijára milyen módon mentek rá, az akkor még Dutsch-Für Tamás vezette bizottságával!

----- .A Tocsik-per: sikerdíj, amely pártokat rengetett meg
index.hu/belfold/leporolt_aktak/2021/09/19/a-tocsik-per-sikerdij-amely-partokat-rengetett-meg/
.
Emlékeztetőűl:
.
"""" A rendszerváltozás utáni politikai életet megrengető ügy azzal kezdődött, hogy az állami vagyonkezelő egy külsős jogásznőt bízott meg az állami vállalatok alatt fekvő belterületi földek után, az önkormányzatoknak járó részesedés lealkudására. A jogásznőt Tocsik Mártának hívták, aki az ügyletekért átlagosan tíz százalék, összesen 804 millió forint sikerdíjat kapott. Az összeg kiverte a biztosítékot, Tocsik célkeresztbe került. Noha a hét évig tartó büntetőperben felmentették a csalás vádja alól, a polgári pert, mert megbízási szerződései jogszabályba ugyan nem, de a jó erkölcsbe ütköztek, elvesztette. A sikerdíjat 2013-ban bekövetkezett haláláig vonták a nyugdíjából. Huszonöt éve, 1996. szeptember 19-én pattant ki a botrány, akkor jelent meg egy újságcikk, A megtakarító címmel.""" ((...))))
---------------
..
Ezzel szemben ma már úgy elszaladt a fideSS alapítók selejtjeivel, és azokkal, akik nem tudnak ellenállni a kísértésnek, hogy a törvényesített, rendszerbe szervezett korrupcióval vihetnek mindent, amit a PÉLDAKÉP tudtával! Időnként egy, két snecit beáldozva elrettentő példaként azzal a harci retoriKÁVAL, hogy
.
""" Aki tisztességesen viselkedik, megsérül a csatatéren azt kihozzuk, de aki nem arra lőni fogunk""
.
Nem történik egyéb, mint VÖLNER a soroSS, figyelmen kívül hagyva Simicska Lajos eltávolítását:
.
----- Simicska: Orbán hazaáruló
index.hu/belfold/2017/12/01/simicska_orban_hazaarulo/
------------------
.
Egyik régi csibésznek sem görbült meg még a haja szála sem
.
---- Simicska és a régi csibészek
www.youtube.com/watch?v=B7VjL_AChX4
---------------
.
???
Macskaszem
A kúrmány tagadja, de Schadl Györgyöt valószínűleg szabadlábra helyezték, mert többen látták mászkálni Budapesten. Nyilván nem áll fenn bűnismétlés, összejátszás, szökés, stb, és a bűncselekmény alaposan ki lett vizsgálva, töviről hegyire 5 perc alatt. És ezek háborognak Bangóné bizonyítványán, mikor az ő bizonyítványuk ennél sokkal de sokkal hitványabb.
vacsi
Hogy miért mentek bele? A pénzért!
kissé felnőttem
egy darabig, majd aztán ??? pár hónap ottbent? meg a vádalkú? és csicsergő verebekké avanzsálnak, mert legalább igy napozhatnak is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.