Hétfő reggel közölték a hétvégi összesített adatokat a koronavirus.gov.hu oldalon, közel 40 ezer fő, ez annyi, mintha Dunakeszi vagy Hódmezővásárhely egy az egyben fertőzött lenne, vagy akár Szentendrén és Pomázon egyszerre kapta volna el mindenki a covidot.

Letarol minket az 5. hullám: egy nagyvárosnyi új fertőzöttet találtak
Kép: Pixabay

Az elmúlt három napban összesen 39 928 új fertőzöttet igazoltak, és 122 többségében idős, krónikus beteg hunyt el.

Ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 441 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 40 944 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 209 129 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 191 312 főre emelkedett.

2921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6 342 496 fő, közülük 6 080 592 fő már a második, 3 554 502 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.

Az omikron és február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amely csütörtökön, pénteken és szombaton folytatódik.

Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
aki ilyen cikket ír, fel kéne lógatni...
Pálinkás Pál
jut eszembe...anglia, írország, spanyolország...ott már helyén kezelik a dolgot, náthaként...cumi nektek covidióták...hogy ezek az országok megmutatják, ők egy elég nagy kontrollcsoport...hamar ki fog derülni hogy pofátlanul hazudtok..
kissé felnőttem
lecsapódott a rendezvény áradat ?berugta az ajtót? V: László Arany- tól "Te tetted ezt király " és a fagyi visszanyalt? kiállitások, beállitások kivéreztetések , szakember hiány + kásler ? hát estig lehetne ám folytatni az ámok futást, ami ide vezetett. .szép volt hangzatos volt "aki beteg mindenkit meggyógyitunk " mondat akkor ? miről is beszéltek " ott fenn a hegyen " Szilvási Lajostól a cím.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.