Kővári János egy zöld rendezvényen adott elő.

3000 forintot adtak az egyetemistáknak, hogy részt vegyenek egy fideszes fórumonFotó: Kővári János/Facebook

Pécs egyik belvárosi irodaházában január 7-én rendeztek meg egy zöld rendezvényt, amelynek vendége Kővári János fideszes politikus volt – írja a Népszava. A Pécsi Stop megtudta, a fórumon 30-an vettek részt, a hallgatóság túlnyomó többségét egyetemisták adták, akik pénzt – saját bevallásuk szerint háromezer forintot – kaptak a részvételért.

A környezettudatos viselkedésre nevelő találkozón készült fotót és rövid videót Kővári János feltette a Facebook-oldalára, ami a kampányidőszak előtt egy politikustól különsen kifogásolható. 

A cikk nyomán a Népszava megkereste Kővári Jánost, de a nem válaszolt, sms-ben annyit írt, hogy a találkozót nem ő, hanem a Zöld Követ Egyesület rendezte, ő csupán vendég volt, így faggassuk az egyesületet.

A szervezet vezetőjé, Király Nóra a lapnak e-mailben válaszolt. Az írta, hogy nem a Zöld Követ, hanem a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) rendezte a fórumot, ahol a Zöld Minősítési Díjról tartottak tájékoztatót. Kővári Jánost azért hívták meg, mert „elkötelezett a zöld ügyek irányába”. Király Nóra leírta, hogy a sajtóból értesültek arról, „...esetlegesen fizethettek a rendezvény résztvevőinek. Egyesületünk a rendezvényszervező céggel kötött szerződésben meghatározta a minimális résztvevői létszámot, azonban arra nem számítottunk, hogy ebben a formában fognak résztvevőket toborozni.”

A levélből kiderül az is, hogy a – meg nem nevezett – szervező cég 530 ezer forintért vállalta a munkát, ezért technikust, technikát, fotóst, hoszteszt, moderátort, pogácsát, üdítőt, kávét biztosított, plakátolt, két órára termet bérelt. Azt a feltételezést, hogy az önmagát civil szervezetként definiáló Ficsak – szakmainak meghirdetett – rendezvényeivel beleállhat a kampányharcokba, az is erősítheti, hogy a szervezet jelentős állami támogatásokhoz jutott.

Forrás: Népszava
Fotó: Kővári János/Facebook

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mi ebben az új ? A birkamenetekre ingyen mennek az emberek ? A busz, a kaja, a napidíj az semmi ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Még mindig jobb mintha lepkeHÁLÓVAL fogdosnák az érdeklődő, feltörekvő ifjúságot, akik még hisznek a mesében, a csireháttal előrében!
ágimami
Úgy látom, a kampányért semmi sem drága!!! UNDORÍTÓ amit csinálnak!!!
Látom, Magyarország előre megy nem hátra!!! Ezt sokan el is hiszik, főleg ilyen "fogásokkal"!!!
Elhiszem, hogy kell a fiataloknak a pénz, (a fanatikus öregekről ne is beszéljünk!!!) de ennyiért érdemes megalkudni??? Azért csak remélni tudom, hogy NEM hisznek a mesékben!!!:DDD

Mit fognak még áprilisig bevetni???
134.bátor
A hülyènek is megèri! 530 ezer+90 ezer a 30 egyetemistának. Van itt pènz dögivel..
nezelodo
Lesz ez még jobb is, a választáskor lehet, hogy még búcsúcédulát is osztogatnak az üdvözülni vágyóknak. Vajon melyik egyházét? A demens vénember vezette egyház, vagy a kipcsákok hivatalos vallása lesz-e a nyerő?
justhpeter
Mi ebben az új ? A birkamenetekre ingyen mennek az emberek ? A busz, a kaja, a napidíj az semmi ?
jesz
@ágimami: te gyökér, miért rúgsz az öregekbe? ne magdból indulj ki...olyan sötét vagy, hogy éjjel a kutya mellédharap..
ágimami
@jesz: Gyökér ám aki így tanított,,,,,,,,,,,,,,,,
Nem magamból indulok ki és főleg nem rúgok az öregekbe, csak a fanatikus orbán-rajongókra gondoltam, akiknek a szavazatát meg lehet venni akár így, akár úgy!!!
Egyébkéént te vagy egy sötét és bunkó, aki így beszél egy nővel!! GRATULÁLOK!!! Kitettél magadért!!!
NE VÁLASZOLJ, NEM VAGYOK RÁ KIVÁNCSI!!!
vitriol
Ezzel beismeri a fidesz, hogy ingyen meg sem hallgatná senki a hazugságaikat, tehát keményen megfizetik a hallgatóságot a mi pénzünkből, ez már egyszer bevált a bértapsolóknál.
Lepényleső
Mindenkinek megvan az ára,az övéké annyira van taksálva,- hiszen már a ner nemzedék járja?
Néro
Ócsón mentek a fiuk ahhoz képest mennyi baromságot kellett végig hallgatniuk egy Fitymától.. Legközelebb háromszor ennyiért is meggondolják.
ágimami
@Horizont: tegnap, 21:52
Köszi, aranyos vagy!!!☻
ágimami
@Horizont: Tudod nálam is van, hogy elszakad a cérna, de megpróbálok nem lesüllyedni a szintjükre!!
Sokszor csak lesek, hogy Neked is milyen stílusban írnak!! Na ez szerintem felháborító, és nem közösségi oldalra való!
Igazad is van, hogy nem hagyod szó nélkül, ahogy én sem hagytam! A mostani helyzetben nem kellene gyűlölködni, hisz ahogy írtad is, a béka segge alatt van minden!!!

Azért ha lenne itt moderátor, annak illene törölni az ilyen beszólásokat!
Virág Árpád
@Horizont: Sőt a FACEBOOK modul is eltűnt!!! Nekem hiányzik!
Toller Béla
Világos, hogy nem üzleti haszonért tették ...a pénz nem számít !
Nessy
@Horizont: Szia! Ne sértsd meg a kutyákat! Ez a hapsi nem kutya, ez egy dögkeselyü!
Nessy
@Toller Béla: Mi az százezer forint? Buksi simogatásért, anyagi támogatásért megérte a Ficsaknak!
Havanagi
@ágimami: nincs itt jellem,nincs itt becsület ebben az országban csak kb SB(saját becslés) 20%-nál.
telegdilaci
@justhpeter:Ez csekélység a Birkamenetesek,25-30-ezer forintjához képest és még fel is buszoztatják őket,Budapestre hogy minél többen legyenek,a Tapsikolók,a Magyar Emberek adóforintjaiból,még a Határon túlról is hozzák a csőcseléket,a Suszter és bandája nagyon be lehet tojva hogy elvesztik a könnyen megszerzett,kiváltságaikat,még egy ilyen pénz szóró korrupt kormányra nem akadnak aki finanszírozná közpénzből,hogy hergelljék uszítsák a Magyar Embert Magyar ellen aki nem azonosul a Fidesz korrupt politikájával!
ómió
Miért? Bige efftárs mennyit fizet egy-egy Maki-fórumért?
Giovanni Alba
Vajon volt-e jelenléti ív, amit érkezéskor, és főleg távozáskor alá kellett írni? Kellene egy totálkép a "műsor" kezdetén és végén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.