A brutális bírságot az MNB tűzte ki az OTT-ONE Nyrt.-re. 

Gigabüntetést kapott a kormánnyal üzletelő, lélegeztetőgépes cégFotó: MTI/Mónus Márton

Az MNB összesen 111 millió forint bírságot szabott ki az OTT-ONE Nyrt.-re a tiltott a piaci manipulációra, a bennfentes információ nyilvános közzétételére, illetve a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A közleményben az MNB azt is jelezte, hogy feljelentést tesz a Fővárosi Főügyészségen.

A kibocsátó által nyilvánosságra hozott különböző együttműködési megállapodásokról szóló közzétételek egyes esetekben nem megalapozott, nem teljes körű vagy egyenesen valótlan információkat tartalmaztak – írja a közlemény alapján az MTI.

Rámutatott: a társaság a korábbi rendkívüli tájékoztatásaival ellentétes híreket nem tette közzé; például azt, hogy egyes közzétett szerződések alapján végül ténylegesen nem végzett érdemi gazdasági tevékenységet, bevétele azokból nem származott. A korrigáló tájékoztatások elmaradásával a kibocsátó félrevezető jelzéseket adhatott a piac számára, ami piaci manipulációnak minősül.

A piacfelügyeleti bírság meghatározásánál a jegybank súlyosító körülménynek minősítette a piaci manipulációval érintett időtartam hosszát, és azt, hogy a kibocsátó közzétételeinek jelentős részénél találtak rendellenességeket.

A jegybank az OTT-ONE részvényeinek tőzsdei kereskedését tavaly április 16-tól felfüggesztette, két további határozatában pedig felügyeleti bírságot is kiszabott a 2020. évi éves és a 2021. első félévi jelentés hiánya miatt.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Mónus Márton

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ha jól emlékszem több mint 300 milliárdos üzlet volt, nehogy már ne tudjanak 111 milliót leperkálni, ha ezzel megússzák a bűncselekményt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
Áprilisban lesz egy éve,hogy felfüggesztette az MNB a kereskedést.Egy érintett vagyok,szerencsére kis db számmal.A nagy vesztes több ezer kisbefektető,akik a nyereség reményében sokat befektetett ebbe a cégbe.Érdekes,hogy közel egy évig egyetlen média sem foglalkozott az üggyel, az ellenzéket is hidegen hagyta,pedig itt nagy játszmák zajlottak és nagy valószínűséggel a kormány beszerzésekhez is köze lehetett.Örülnék,ha Mayer Bálintot a cég vezetőjét a betonból bányásznák ki.
Horizont
@Csizmás Kond: neked Horizont vagyok. Bige nem közpénzt csalt. Ha csalt ugye. Még egy Hori és te rühes macska leszel :))))
namihami
Nem kell megijedni. Majd a Peti ad újabb megrendeléseket.
Csizmás Kond
@Horizont: ..hori !..de ha kell akárhány nem csak ez az egy...mert ma adakozó kedvembe vagyok. :)
...és csalás...édesmindegy honnan kitől csal lop az aki azt teszi az csaló tolvaj, és nem való sem közméltósági helyre sem annak közelébe.
ómió
Jé! A szabályok rá is vonatkoznak? Itt még egyenlőbbek sincsenek? Na, majd az efftársaknál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.