A brutális bírságot az MNB tűzte ki az OTT-ONE Nyrt.-re. 

Gigabüntetést kapott a kormánnyal üzletelő, lélegeztetőgépes cégFotó: MTI/Mónus Márton

Az MNB összesen 111 millió forint bírságot szabott ki az OTT-ONE Nyrt.-re a tiltott a piaci manipulációra, a bennfentes információ nyilvános közzétételére, illetve a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A közleményben az MNB azt is jelezte, hogy feljelentést tesz a Fővárosi Főügyészségen.

A kibocsátó által nyilvánosságra hozott különböző együttműködési megállapodásokról szóló közzétételek egyes esetekben nem megalapozott, nem teljes körű vagy egyenesen valótlan információkat tartalmaztak – írja a közlemény alapján az MTI.

Rámutatott: a társaság a korábbi rendkívüli tájékoztatásaival ellentétes híreket nem tette közzé; például azt, hogy egyes közzétett szerződések alapján végül ténylegesen nem végzett érdemi gazdasági tevékenységet, bevétele azokból nem származott. A korrigáló tájékoztatások elmaradásával a kibocsátó félrevezető jelzéseket adhatott a piac számára, ami piaci manipulációnak minősül.

A piacfelügyeleti bírság meghatározásánál a jegybank súlyosító körülménynek minősítette a piaci manipulációval érintett időtartam hosszát, és azt, hogy a kibocsátó közzétételeinek jelentős részénél találtak rendellenességeket.

A jegybank az OTT-ONE részvényeinek tőzsdei kereskedését tavaly április 16-tól felfüggesztette, két további határozatában pedig felügyeleti bírságot is kiszabott a 2020. évi éves és a 2021. első félévi jelentés hiánya miatt.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Mónus Márton

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ha jól emlékszem több mint 300 milliárdos üzlet volt, nehogy már ne tudjanak 111 milliót leperkálni, ha ezzel megússzák a bűncselekményt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ábel
Most tüntetik el az üzlet nyomait? Kellett nekik a kormánnyal bizniszelni.
Csizmás Kond
@Horizont: Nagyon helyes ha megbüntetik aki csalt lopott vagy átvert bárkit is, viszont sokatok csak akkor ugrik amikor úgynevezett fideszes szaga van a szarnak, de ha véletlenül baloldali az nem bűn...igaz Horika ?
lusta
Rosszul osztottak vissza. Az alkotmányos költségeket megcsapolhattáák.
Béla333
Ha jól emlékszem több mint 300 milliárdos üzlet volt, nehogy már ne tudjanak 111 milliót leperkálni, ha ezzel megússzák a bűncselekményt!
134.bátor
Nem lesz ebből baj,Matolcsy úr?? Már megint szembemegy a főnökkel
Qqberci
@Béla333: Némi aprópénzzel kiváltják magukat...
Béla333
@Qqberci: 12.50
Pontosan! Százmilliárdokkal volt felülszámlázva, most kapnak egy kis büntit, késöbb meg azt mondják, hogy az üzlet már ki lett vizsgálva, a büntit befizették, így nyazsgem.
A maffia a bukásra készülve kimossa a szart, amíg lehet...
Csizmás Kond
@Horizont: ...pl legutóbb a Bigét...Horika...:)
justhpeter
@Csizmás Kond: Tényleg analfabéta vagy ! Bige a vád szerint a saját tulajdonában okozott kárt.
Havanagi
Áprilisban lesz egy éve,hogy felfüggesztette az MNB a kereskedést.Egy érintett vagyok,szerencsére kis db számmal.A nagy vesztes több ezer kisbefektető,akik a nyereség reményében sokat befektetett ebbe a cégbe.Érdekes,hogy közel egy évig egyetlen média sem foglalkozott az üggyel, az ellenzéket is hidegen hagyta,pedig itt nagy játszmák zajlottak és nagy valószínűséggel a kormány beszerzésekhez is köze lehetett.Örülnék,ha Mayer Bálintot a cég vezetőjét a betonból bányásznák ki.
namihami
Nem kell megijedni. Majd a Peti ad újabb megrendeléseket.
Csizmás Kond
@Horizont: ..hori !..de ha kell akárhány nem csak ez az egy...mert ma adakozó kedvembe vagyok. :)
...és csalás...édesmindegy honnan kitől csal lop az aki azt teszi az csaló tolvaj, és nem való sem közméltósági helyre sem annak közelébe.
ómió
Jé! A szabályok rá is vonatkoznak? Itt még egyenlőbbek sincsenek? Na, majd az efftársaknál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.