Elég szerencsétlen megfogalmazásba bonyolódott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. 

Márki-Zay: fogyatékosak szegény fideszes propagandisták – Megindokolta kijelentésétFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Márki-Zay Péter az utóbbi időben többször is kínosan fogalmazott, a vasárnapi bejelentkezésében például ezt mondta:

Én azt mondtam, hogy Szeged. Nem India, Szeged. Elnézést kérek, de hogyha annyira fogyatékosak szegény fideszes propagandisták, – és a fogyatékos azért nem szerencsés szó, mert a fogyatékosokat szeretjük, a fideszes hazug propagandistákra viszont rendkívüli módon neheztelek – tehát nyilvánvalóan az ő szellemi képességük valószínűleg nincs, nem azt mondom, hogy tökéletes, de semmiképpen nem a szellemi képességükkel van baj. A végtelen aljas gonoszság, ez jellemzi ezt a tolvajtársaságot.

Nem is késlekedett sokáig a kormánymédia, hétfőn ugyanis már minden fideszes platform tele volt azzal, hogy Márki-Zay lefogyatékosozta a Fidesz támogatóit – vette észre a 444.hu. A fenti idézet alapján ez nem igaz, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ugyanis csak a Fidesz propagandistáit nevezte fogyatékosnak, de így sem volt szerencsés közkinccsé tenni ezt a gondolatmenetet.

Az egész helyzet megértéséhez december 15-ig kell visszamennünk. Ezen a napon ugyanis Márki-Zay lakossági fórumot tartott a választókörzetéhez tartozó Kiszomboron, ahol egyebek mellett arról is beszélt, hol milyen egészségügyi ellátásnak kell elérhetőnek lennie. Szerinte vannak ellátási formák, amiket minél közelebb kell vinni az embereket, és vannak olyanok, amikért észszerű lehet némi utazást megkövetelni az igénybe vevőktől. Azután ezt mondta:

És vannak olyan speciális kezelések, amiknél önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. A szemműtétek bizonyos fajtájára, minthogy zöldhályog meg hasonló, tehát nagyon ritka szembetegségek, inkább az amerikai biztosító is azt mondja, hogy menjen el, adunk egy repülőjegyet, menjen el Indiába.

Márki-Zay szerint az amerikai biztosítók azért teszik ezt, mert Indiában a zöldhályog népbetegség, és az ottani szemészek sokkal több ilyen műtétet végeznek, sokkal olcsóbban. Gondolatmenetét azzal zárta, hogy a kiszomboriaknak is ott kell igénybe venniük a nem sürgősségi ellátásokat, ahol a profik vannak, akik a legjobb feltételek mellett, a lehető legjobban képesek elvégezni az adott beavatkozást. „Kiszomboron se kell kórház, a makói kórház ami sürgős, kezelje le. Kell hogy legyen Makón kórház, ami pedig olyan speciális, menjenek a klinikára, Szegedre.”

Január 20-án a kormánymédia kitette Márki-Zay okfejtésének Indiára vonatkozó részét azzal az állítással, hogy Márki-Zay Indiába küldené szemműtétre a magyarokat. 

Erre reagált vasárnap Márki-Zay, ám tény, hogy nem túl elegáns módon tette.

Márki-Zay kijelentése miatt felháborodásának adott hangot az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) is.

A fogyatékosság kifejezés negatív jelzőként való használata sértő, megalázó és súlyosan kirekesztő a fogyatékossággal élő emberek, családtagjaik és segítőik számára. Évtizedek fáradságos munkáját képes lerombolni egy közszereplő, jelesül egy miniszterelnök-jelölt, aki többszázezrekhez eljutó nyilatkozatában a fogyatékosságot ellenfelei szellemi képességeinek meghatározására, lekicsinylésére használja.

– írták válaszul.

Forrás: 444.hu
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@fergeteg: ma, 14:51 ♦ Menjél kipcsak földre a bűnöző román cigányoddal és politikai prostitált bandájával együtt, vagy ellenkező esetben börtönben rohadtok meg! Mit ugatsz itt rohadt fidesz geci!
Aki nem akar az Unióban élni az fogja Orbánt és húzzon el vele a kipcsak földre!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/77264903_731503423996234_390894555680997376_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=idFYneDkWaYAX-BsHqL&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8P9lr8kpHh0cRRYKG3MGbm4EYIw2JFL5sDZKkIigZJEQ&oe=6214C2CC
fidesz szavazók figyelem! Amíg szavazni vagy, az ENSZ migránsokat fog betelepíteni a lakásodba.Védd meg az otthonod! Ne menj el szavazni!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.18172-8/29871650_775316252678408_1980253711530904157_o.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ASvmLmuRbmcAX95gv__&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8LNeGG44H0jncxe622sNCwAT3S40zdpdGskJzcC_-j8A&oe=62155C7A
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
A maffia oldalából kinőtt szervezeteknek az elmúlt cca 10 évben egy szavuk nem volt ahhoz, hogy elvették/drasztikusan csökkentették a rokkantsági nyugdíjakat? Akkor miért nyitották ki a szájukat?
Most a Fidesz választási kampányát támogatandó nekiesnek az ellenzék miniszterelnök jelöltjének, mert kiejtette a száján azt a szót, hogy "fogyatékkal élők"??!!
Miféle szemforgató, hazug dolog ez?
Hol mutat bármit az érdekvédők serege?
ómió
Minden bolsibohóc fogyatékosozik, vagy csak ez az agyalágyult?
durbincs
@simmering73: Csak mert maguk Csilletöcskölés után a sinekhez simulnak ? igaz @orsos vendel: @Horizont: @colibri: ?@Gauntlet: @Gazella: @nemkati: @Eladott Ország: @tudode: @csak húgy...: @Yoda69: + ez a general hülye @odst: ? aki @surdilloFUJT: is @kissé felnőttem: @Macskaszem: @Béla333: @namihami: @nemkati: @szegfue: @CsipkeRózsa: @dr. prédikátor: @nezelodo: @tudode: @134.bátor: ?
durbincs
@Kula .: Ez van ? ha kulából akarnak várat építeni ? mint ez a @kissé felnőttem: nevű ? a Csilletöcskölő kecskés ? Zseni ?
durbincs
@namihami: maga ezzel az @odst: névűvel csak nem pedofil-bratyok ?
durbincs
@Kula .: Ez van ? ha kulából akarnak várat építeni ? mint ez a @kissé felnőttem: nevű ? a Csilletöcskölő kecskés ? Zseni ?+@Istenakinincsen: @Clavigo: @koszpeko: @Emmersson71: @justhpeter: @human: @Eladott Ország: @Lepényleső: ?@bakcsubakka: @nezelodo: @percsi: @Katalina62: @Aki Én: @lusta: @Aki Én: @Yoda69: @Nessy: @sgl: ?@csipetke: @RonaGyuri: @CsipkeRózsa:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.