A „Védjük meg az oktatást! Csatlakozzunk a sztrájkhoz! Támogassuk a sztrájkolókat!” kezdeményezéshez már több mint 20 ezren csatlakoztak.

Egyre többen támogatják a pedagógusok sztrájkját, akár határozatlan idejű munkabeszüntetés is jöhetFotó: illusztráció, MTI/Rosta Tibor

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete aHang felületén indította újtára a petícióját, amit alig néhány nap alatt 20 ezren írtak alá. A két szervezetből álló sztrájkbizottság január 24-én ül le tárgyalni a kormánnyal. Magát a petíciót pedig éppen azért indították, hogy bizonyítást nyerjen: a több mint százezres munkavállalói közösség jelentős része támogatja ezt az ügyet.

Időközben persze a kormány azon dolgozik, hogy megakadályozza a munkavállalókat a sztrájkjoguk gyakorlásában. Kérdés azonban, hogy mit tudnak tenni, ha még többen csatlakoznak a felhíváshoz és az azzal egybekötött munkabeszüntetéshez.

A közoktatásban, szakképzésben dolgozók ezekben a napokban szervezik január 31-i első, figyelmeztető sztrájkjukat, amit – ha a kormány továbbra sem hajlandó érdemben foglalkozni a kialakult válsággal – március 16-án határozatlan idejű munkabeszüntetés követ

– szól a felhívás.

A petíció aláírásával álljunk a sztrájkolók közé! Jelezzük a döntéshozóknak, hogy elég volt: itt az ideje megállítani azt a rombolást, ami az elmúlt években jellemezte az oktatást!

– szólítanak fel mindenkit, hiszen a béreik már a garantált bérminimum szintjén állnak.

Ha nem sikerül megállítanunk az ámokfutást, saját gyermekeinket fosztjuk meg az esélytől: a jövőbeli boldolgulás, a tudás által kibontakozó, teljes élet lehetőségétől! Ha nem állunk a sztrájkolók mellé, azt írjuk alá, hogy a jövőben az egyszeri állampolgárnak csak súlyos tízmilliókért lesz elérhető olyan oktatás, amivel a gyermekünk lehetőséghez juthat!

Szülők, pedagógusok, diákok, oktatásban dolgozók! Magyar állampolgárok! Oktatásban érdekeltek!

Ne hagyjuk! Írjuk alá a petíciót!

– írják.

Forrás: nyugatifeny.hu, aHang
Fotó: illusztráció, MTI/Rosta Tibor

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
már évekkel ezelőtt általános sztrájkokkal kellett volna befullasztani a cigány kormánynak nevezett bohóccsapatát..
Pálinkás Pál
már évekkel ezelőtt általános sztrájkokkal kellett volna befullasztani a cigány kormánynak nevezett bohóccsapatát..
jesz
és hogyis lesz az a sztrájk? ülnek a teremben, és néznek ki a fejükből? mert azt az oktatás nélküli időt pótolni kell a tanterv szerint..tehát ott lesznek, aholampart szakad.
Pálinkás Pál
@jesz: nos..a sztrájk azt jelenti, hogy leszarják a tantervet...és igazuk van...
Németh István
@Pálinkás Pál: @jesz: Hogy tudjátok! A tanárok fizetése is emelkedett január 01-től, miként általában a bérek! De nem érdemlik meg a tanárok a kiemelt bérezéseket, hazudozás és a kifejezetten kommunista elkötelezett pedagógus szakszervezet választási együttműködéséről van szó >> mégpedig a dk, mszp által felturbózott ellenzék által! Ez egy eszköz a sok közül amelyet érvényesíteni akarnak! A tanárok soha nem voltak úgy megbecsülve mint napjainkban és a másik, hogy mindig vannak és lesznek is szemét moslék emberek! A tanárok - TISZTELET a KIVÉTELNEK - egy KISEBB RÉSZE sajnos megfelelő képzettség nélküli hőbörgő seggfej! akik teljesen természetes, hogy amíg a végzettségeik szükséges dokumentációjával nem rendelkeznek addig bizony csak csökkentett bérrel dolgozzanak! De elmehetnek a gyárba is dolgozni vagy akár takarítani a lógászatból ott sem tudnak milliomosokká válni! Undorító a pedagógusok moslék szervezete - mind kettő!
Pálinkás Pál
@Németh István: azért itt a propin te vagy a legundorítóbb...fészről kibactak,ezért itt pofázol?..ostoba barom...
Németh István
@Pálinkás Pál: te félkegyelmű ott teszem a dolgom ahol leginkább szükség van arra, hogy a barmokat megtanítsam gondolkozni, normálisnak próbáljam megfaragni! A bigott hülyékkel nem tudok mit kezdeni! De már sejtem hogy te is a pedagógus kommunista szakszervezetek alkalmazottja vagy, mert normális ember biztos nem lehetsz! De ne feledd a remény mindig jelen van - természetesen amíg a hülyeségeid özönétől ki nem fingasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.