Nem műszaki hiba, hanem emberi mulasztás okozta a péntek éjjeli balesetet a 3-as metró vonalán, ami a felújítási munkákat nem befolyásolja – közölte Budapest főpolgármestere hétfőn közösségi oldalán.

Karácsony tisztázta: ez okozta a metróbalesetet
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel felkereste a baleset helyszínét, Kőbánya-Kispest állomást, azt írta, hogy a vonat biztonsági rendszerét engedély nélkül kapcsolták ki.

A metrófelújítási munkálatokat a baleset egyáltalán nem befolyásolja – tette hozzá.

Karácsony Gergely egyedüli kellemetlenségnek azt nevezte, hogy a helyreállítási munkák befejezéséig, előreláthatóan vasárnapig a Határ út és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok járnak.

A BKV szombaton az MTI-vel közölte: a 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen összeütközött két metrószerelvény péntek éjjel.

A rendőrség, a közlekedésbiztonsági szervezet és a BKV vizsgálja az eset körülményeit.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Ez aztán a polihisztérikus polgármester. Mindenhez is ért!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Egyáltalán, miért kell egy ilyen ügyben a főpolgármesternek megszólalnia?!
Rizikó
Ez aztán a polihisztérikus polgármester. Mindenhez is ért!
koszpeko
@Rizikó: Amikor a kedves vezetőd kint volt az árvíznél akkor mit mondtál?
Te agyament.
Hogy lehet valaki ilyen sötét barom?
csak úgy....
@Rizikó: te mekk elek,hiszen te is egy (majdnem) mindenhez értö, -csak pechedre krónikusan rühelled a melót..
Gyurka80
Karigeri és kata még életében NEM derített ki semmit.
Németh István
Na azért azt tisztázzuk, hogy ezért a balesetért elsődlegesen a kormány és az Orbán Viktor a felelős! Másodlagosan az aki ezt az egész útvonalat megtervezte, hogy mi a fenének oda tervezte miért nem a Hüvös-völgybe, a Rózsadombra, vagy Gödöllőre! persze a Tarlós Úr is szólhatott volna a veszélyhelyzetről, spontán prevencióként! a geci-kari-geri -faszi szakértelme a napnál is világosabb! Megállapította ugyan is (ez a bizonyíték) hogy a Városligeti Zeneházát lebegő pillérekre kellett volna építeni - úgy még színvonalasabb lenne! zseni ez a geri-faszi! előbb -utóbb ő lesz a világ globalizációs elnöke, meglátjátok!
koszpeko
@Gyurka80: Te már csak tudod.
Ott vagy mellette minden nap.
Arra nem gondolsz te narancsagyú, hogy esetleg tájékoztatták?
Ki mondta, hol olvastad, hogy Karácsony Gergely kiderített volna bármit?
Ti napról napra hülyébbek vagytok.
sgl
" Dorner szerint tehát nem lehet csak a járművezetőt hibáztatni a mostani balesetért. Azok is felelősek, akik a biztonsági berendezést nem építették át, noha tudták, hogy nem működik megfelelően. „Pénzhiányra itt nem lehet hivatkozni, de azt gondolom, hogy a biztonság esetében egyébként sem lehet erre hivatkozni”. A 4-es metró kiépítésével kapcsolatban hozta fel optimális példaként a műszaki kontroll jelentőségét, ahol már vonatvezető sincs, itt tehát legalább az emberi tényező kizárható a tévedésekből. „A 3-as metró viszont egy olyan elavult rendszer szerint működik, amihez már 20 éve nem gyártanak alkatrészt, mégsem cserélték le ezt a rendszert a felújításkor, noha a biztonsági hiányosságai ismertek.” Mint fogalmazott, semmiképpen nem keltene pánikot, de cseppet sem meglepő, ha meginog az ember bizalma a metróüzem biztonságát illetően. „Ennél rosszabb nem történhet” – mondta el a Klikk FM mikrofonja előtt Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke. "
...
A napokban derült ki, új szerelvények helyett csak a felújítást engedélyezte a kormány, pedig au új olcsóbb is lett volna és jobb, korszerűbb.
Na de hát így többet tudtak lopni.
Akkor ki a hunyó a szarhalom megtartásáért??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.