Arra kellett, hogy a buszsávban tudjon közlekedni vele.

A 444 kedd reggel folytatta a Schadl György bírósági végrehajtó és Völner Pál volt igazságügyi miniszterhelyettes érintő korrupciós ügy bemutatását. 

Kék villogót is szerzett az autójára Schadl György, eléggé kiborult, mikor elvették tőle a lehetőséget

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A friss cikkből kiderült, Schadl György cégének tulajdonában volt egy Skoda Superb, amelynek az üzembentartója egy ismerősének egészségügyi cége volt - a gépjárműre ezért került fel egy kék villogó is. Ám tavaly május 12-én egy rendőr megállította a Villányi úton Schadlt, és arról érdeklődött, hogy mivel tudja igazolni a megkülönböztető jelzés használatát. 

A cikk szerint Schadlnél semmilyen irat nem volt, igyekezett gyorsan pár telefont lebonyolítani – mivel ekkor már megfigyelés alatt állt, ezen beszélgetésekről vannak leiratok a 444 által megszerzett nyomozati anyagban –, az egyik beszélgetést az ismerősével folytatta (akinek az egészségügyi cége a kocsi üzembentartója volt), majd átadta a telefont a rendőrnek, hogy ők ketten beszéljék meg a dolgot. 

A rendőr szabálysértési eljárást akart indítani a jogtalan megkülönböztetőjelzés-használat okán, de mivel volt a kocsiban a magán-mentőszolgálat nevét tartalmazó matrica (ezt fel kell ragasztani, ha használni akarják a kék villogót), így végül azt Schadl felhelyezte a járműre, a szabálysértési eljárás pedig úgy tűnt, hogy elmarad.

Ám a 444 cikke szerint pár nappal később a rendőrség arról értesítette a magán-mentőszolgálatot, hogy visszavonják az engedélyüket a kék villogó használatára.  Ezt Schadllal az ismerőse közölte telefonon, aki a nyomozati anyagban szereplő leirat szerint 

"kiakadt, hogy hogyan merészelték megállítani és azonnal jelzi, hogy akkor ő majd odatelefonál a rendőrségre. Kiderül az is, hogy azért kell annyira a villogó, hogy lehessen használni a buszsávot. Azt megbeszélik a mentőszolgálat ügyvezetőjével, hogy a "kéket" most a biztonság kedvéért nem fogja használni Schadl, ahogy hanyagolja a tilosban parkolást is, de a buszsávozás azért mehet."

A cikk szerint Schadl riasztotta egy ismerősét is, hogy beszéljen az ügyben eljáró rendőr alezredessel, aki megígérte, hogy bemegy intézkedni a BRFK-ra, végül fut pár kört, és azt javaslolja, hogy fellebbezzenek a határozat ellen, mert az Országos Rendőr-főkapitányságra (ORFK) kerül, és hátha tud ott intézni valamit. 

A cikk szerint Schadl orvos ismerőse féltette a rendezvénybiztosítási engedélyt a villogó hiányában (a rendezvényekből sok pénzt remélt), ezér fölvetettete a végrehajtók elnökének, hogy vegyenek közösen egy céget, abba tegyék át az autókat és kérjenek új engedélyt a megkülönböztető jelzés használatára. Végül Schadl kimaradt az üzletből, nem szállt be a cégbe. 

A bírósági végrehajtók elnöke egyébként egy főrendőrtől azt hallotta, hogy azért bukott meg a kék villogóval, mert valaki egy belügyminisztériumi eligazításra a saját autójával – de kék villogóval érkezett –, ezen pedig berágott a belügy, és elrendelték a vizsgálatokat, hogy kinek jár, kinek nem jár a villogó.

A cikk szerint az orvos és Schadl között egy beszélgetésben felmerül egy körvonalazódó nagyobb üzlet terve is, amelynél a beszélgetésben elhangzik Ádám, Tóni és Barbara neve. Mint ismert, Schadl segített vizsgákat letenni Nagy Ádámnak, aki Rogán Antal kabinetfőnöke, Rogánnak a feleségét pedig Barbarának hívják – írja a 444, de hozzá is teszik, hogy a beszélgetés leiratában semmi sem utal arra, hogy a nevek ezen személyeket takarnák. 

Amikor Schadl tavaly november elején elkapták a Ferihegyi reptéri úton, akkor is volt kék villogó a kocsin, az erre vonatkozó ügyészsi kérdésre a végrehajtók elnöke azt felelte, hogy egy magán-mentőszolgálat az üzembentartója a kocsinak, neki pedig van PÁV-vizsgája, ő is szokott mentőzni járni.

Forrás: 444.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
Nem lehet csodálkozni semmin ebben a velejéig korrupt romlott rendszerben,amikor Rácz Zsófiának sem volt még diplomája,ennek ellenére kinevezték,helyettes Államtitkárnak,egy éjszaka alatt törvény módosította a személyére szabva hogy alkalmas legyen a beosztására!
Vay Ákos
@csipetke: Ööö... el kelletett volna olvasnod, amit írtam, mer' akkor nem csináltál volna magadból ekkora hülyét. Persze szíved joga akkora hülyét csinálni magadból, amekkorát csak akarsz.
Eladott Ország
Addig is felmerül a kicsit vicces kérdés: mennyire jó üzenet az udvartartásnak, hogy a főnök nem védi meg, hanem beletapossa az embereit a trágyába, ha helyzet van? Mármint nem lehet esetleg, hogy az lesz a következmény, hogy ezek a közönséges alattvalók rájönnek, hogy magukat kell megvédeniük, és akkor járnak jól, ha felnyomják a másikat? Mert a választásig már nincs sok idő, és ha netán bukta van, egymást fogják letiporni a nertársak, hogy bemártsák egymást.
csipetke
@Vay Ákos: 12:09 Én nem hülyéztelek le,és nagy dolog elvárni,hogy te se tedd? Ha már Bangóné helyesírását reklamáltad, a te helyesírásod is hagy maga után kívánnivalót.Ennyi
Lepényleső
A bűnöket ha nem egyedül követte el,akkor ez bűnszövetkezésben elkövetett bűnök?
Ezek általában súlyosbító körülmények,ám ez ügyben legfeljebb dá-dá-k lesznek a büntetések?
Borsodi
@Lepényleső: Annyit sem fog kapni mint aki ellopott egy szalámit.Lásd Kósa Tibolc ügyeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.