Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 482 400, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 494 100 forint volt. A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 320 800, a kedvezményeket is figyelembe véve 329 700 forintot ért el.

Durva ellentmondásban élnek Orbánék – hatalmas a szegénység, hiába a KSH statisztika
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A hivatal szerint a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 10,1 százalékkal nőtt. A bruttó kereset mediánértéke 375 600 forint volt, amely 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az év egészét tekintve a bruttó átlagkereset 433 800 volt, a nettó pedig kedvezmények nélkül 288 500. Mindkettő egyaránt 8,3 százalékkal haladta meg az előző évi szintet.

Ezzel szemben az Eurostat adatai szerint Magyarország az Európai Unió második legszegényebb országa, nálunk csak a bolgárok élnek rosszabbul.

Lehagytak bennünket a románok is, a szlovákok pedig már jó ideje előttünk járnak. Románia már 2014 óta megelőzi Magyarországot, sőt, 2020-ban a román háztartások fogyasztása már mindhárom másik visegrádi országénál is nagyobb volt

2020-ban a teljes hazai lakosság 20,4 százaléka azaz több mint 1,98 millió ember élt olyan otthonban, ahol a tető vagy a falak átáztak, megpenészedtek, beáztak vagy a nyílászárók cserére szorultak. Az adatok szerint ma a magyar lakosság 1,6 százaléka, 156 ezer ember él olyan lakásban, ahol nincs vécé és fürdőszoba.

Forrás: MTI/Eurostat
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a nagy hazugságokat hagyva, csak egy kis elemi számtan:
"A hivatal szerint a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 10,1 százalékkal nőtt. A bruttó kereset mediánértéke 375 600 forint volt, amely 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit."??? =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a nagy hazugságokat hagyva, csak egy kis elemi számtan:
"A hivatal szerint a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 10,1 százalékkal nőtt. A bruttó kereset mediánértéke 375 600 forint volt, amely 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit."??? =))
kereső
Az eurostat adatai szerint Magyarország lakosságának 72,5%-a él az eu-s szegénységi küszöb alatt.
Szevasztok
Az bíztos, főleg a lelki szegénység de övék a meny...
Néro
...hatalmas a szegénység, hiába a KSH statisztika.
Emmá nem igaz ! Nemzethy Nagy Magyar HUN-ban még a gázszerelők is száz milliárdosak. Nemzethy HUN miniszterelnökének jóvoltából nagypapitól unokáig meg minden Család tag is milliárdos. A többi meg nem számít örüljenek a csirkefarhátnak miközben lelkesen mulathatnak a piros volt a paradicsom nótára.
No nem a Nemzethy Nagy Magyar Kulturha Házában csak úgy otthon a hideg szobában tapsikolva, mert akkor legalább a kezük nem fázik.
Macskaszem
@KisTehen: Kevés iolyan hely van, és azok többnyire nem is 8 órára vannak bejelentve, tehát benne nincsenek is benne a fenti statisztikában, mert csak a 8 órások vannak benne. Úgyhogy felejtsd el, mert nem ez a jellemző.
nezelodo
@KisTehen: ma 09:54. Nem mindenki Völner módra kapja ám a fizetését, de főleg nem annyi jut feketén zsebbe...
Legtöbbször a kiszolgáltatottak kapják így a fizetésüket, így nem képez a fizu nyugdíj és egészségbiztosítást, legalábbis a jövedelem közel fele így áramlik ki az ő esetükben. Ez egyúttal azt is jelzi, hogy a cégnek a bevételei is feketén érkeznek, nem képezve adó, (és ÁFA), alapot. Miként lehet ez?
Most bukott le egy cég amely állami közfeladatot lát el, több tucat így foglalkoztatott dolgozóval, az egyik vezető kapós asszonykája miatt. Gondolom, nem ez az egyetlen hasonlóan működő cég kis hazánkban, és azt sem hiszem el, hogy nem tud róla, a hatalom, de addig teheti, amig be nem bukik, aztán ha hibázik valaki, nincs kegyelem.
emerencia
@KisTehen: Nem jellemző már a borítékos pénz, legfeljebb csalinak egy-két hónapra aztán elmarad. (Az évek folyamán több alacsonyan kvalifikált ismerősöm járt így.) Az intelligens ember nem megy ebbe bele semmiképp mert ismeri a hátrányát. A nagy tömegeknek viszont fel sem ajánlják, hiszen nyomorbérért is hajlandók dolgozni mert nincs más választásuk.
Eladott Ország
"Habitat for Humanity Magyarország: csak mélyült a lakhatási válság a rendszerváltás óta. Sajnos az elmúlt 30 évben egy centivel sem lett jobb szegénynek lenni Magyarországon, például azért sem, mert a lakhatási válság mit sem változott ez idő alatt. Továbbra is a középosztály tagjait támogatják államilag, miközben a mélyszegénységben élők, valamint a hajléktalanok sokszor éveket kénytelenek várni azért, hogy valamilyen megfelelő lakhatáshoz juthassanak. Ameddig a várnegyedben elképesztően alacsony összegekért bérelnek lakásokat a fideszes potentátok, addig van, aki a teljes fizetését kifizeti a lakbérre. "
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_640,h_547/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/10/falazj%C3%B3.jpg
Nessy
Ezzel a számmal két probléma van! '. Nem teljes körű a számítás alapja! 2. Síma mezei átlag, ahol a sok milliós fizetés és a közmunkabér is egyenlő súllyal esik latba. Ilyen számítás torz adatokat ad. A teljes körű medián számítás bizony jóval kevesebb! A másik, hogy 2010 előtt a fidesz szerint a kétmillió feletti jövedelem , végkielégítés stb.pofátlannak minősült, és 98 % SZJA sújtott minden két millió feletti összeget. Ma a sok milliós fizetés, a több tízmilliós vég kielégítés már nem pofátlan, ugyanúgy 15 % az SZJA , mint a közmunkabérnél! Ma már a statisztika nem a tényeket, hanem az elvárt "mennyi legyen" adatokat jelenti!
lusta
Hét ez nem igaz. Nagyon is tisztában vannak a szegénység mértékével. Elég a KSH statisztikát megszagérteni. A 200 ezres minimálbér meghirdetésében büszkén mondta a felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár, hogy így 2 millió embernek lesz több fizetése. A maradéknak meg irtó sok.
Eladott Ország
Orbán és a fidesz- kdnp vezérek a családjukkal együtt tényleg megérdemlik azt a vagyont amit tíz év alatt összeharácsoltak? Ráadásul valódi munkavégzés nélkül, valódi teljesítmény nélkül? Ők egy összezárt bűnbanda, a vagyonukkal, a kiváltságaikkal, hatalmukkal, amelyet tűzzel, vassal védenek az egyszerű polgároktól, az ellenzéktől, az EU-tól! De ne feledjük, egyszer ennek is vége lesz és akkor jönnie kell az elszámoltatásnak! Vajon mennyi vagyont menekítettek már ki az országból titkos bankszámlákra?! Szomorú látni hogy az országot félművelt pszichopata tolvajok lopják és rombolják szét. Szomorú látni hogy a történelem a 21. században mint egy újra befűzött film, a 20. századot kezdi ismételni ebben az országban…
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/126839318_874079450003144_3555807597987444903_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=OQbv5iIqWUAAX9UfToV&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT95VFtfuxOOlYOwwm30AD-6DfxS2Vw_iX6tnDYErzCydw&oe=62164FEE
Béla333
"Ezzel szemben az Eurostat adatai szerint Magyarország az Európai Unió második legszegényebb országa, nálunk csak a bolgárok élnek rosszabbul."
A nemzeti öntudat ilyenkor nem ébredezik?
Hogy kevesebbet érünk egy csomó volt szocialista országnál? Hogy azért mert eltűrjük a politikai "elit" bűncselekményeit, ezért aztán azok szétlopták/szétlopják az országot?
ómió
Bizony! A "szegénység" - amit az efftársak és nem a KSH "állapít meg" - itt legutoljára a böszmei fizulenyulások, nyugdíjlenyulások és az évi kétszeri efftársi gázáremelés idejében csökken utoljára! Így kell hazudni, efftársak!?
simmering73
@ómió: Ki vett el a nyugdíjasoktól átlag havi 19 ezer ft-ot, hülyegyerek? A mocskos kormányod még az első regnálás alatt. És ki adta nekik vissza 2002-ben? A szocialisták, te csököttagyú. Mi volt Gyurcsányék idején? A rászorulók havi 10-15 ezer ft szociális hozzájárulást kaptak (víz, gáz), amit a tolvaj kormányod 2010-től két év alatt lenullázott.
lusta
@Béla333: Ne feldjük azt az apróságot, hogy az Eurostat a magyar adatok feldolgozását a KSH adataiból végzi.
Néro
@RonaGyuri: Tánc közben Fitymákat nem zavarja a zene.
archive
A legfelháborítóbb ebben a hírben az, hogy CSAK az origót (meg a fidesz_orbán TV-t, újságot) olvashatja/nézheti a vidéken élők nagy része - akik CSAK ezt látják, hogy milyen jól megy az országnak, micsoda fizetések vannak.. Az Eurostat és egyéb hiteles infótól meg vannak fosztva. (Nem helyesírási hiba, hogy a főneveket kis betűvel írtam!!!)
Béla333
@lusta: 11.24
Ismered azt a dalt, hogy 2 x 2 néha 5?
videa.hu/videok/film-animacio/2x2neha5-1954.-zenthe-ZUGEeznJ1eulSzPF

Van akinek 4-re jön ki, de van olyan hamiskártyás, akinek meg ötre. Van egy számtan ugyanarra az Unióban és van a maffiózóknál!
PÉTER1
egy ocsmány politikus Orbán.
Pofázik folyton,meg hárit, kisebségi szókás.
kissé felnőttem
@simmering73: és rezsicsőkkentésnek keresztelte ezzel dicsértetik magukat mindenhol
kereső
@KisTehen: Mindig elfelejted, hogy az 5 főt, vagy az alatti foglakoztató vállalkozások nincsenek benne a kormány bérstatisztikájában, ami természetesen növeli az átlagbért a focisták fizetésével egyetemben.
Namely
Jaj, már megint összeadják a biciklit a mászókával a propelleres propagandisták, hogy az orbáni propagandistákat még náluk is büdösebbnek láttassák :D
"Lehagytak bennünket a románok is, a szlovákok pedig már jó ideje előttünk járnak. Románia már 2014 óta megelőzi Magyarországot, sőt, 2020-ban a román háztartások fogyasztása már mindhárom másik visegrádi országénál is nagyobb volt"
A lakossági fogyasztás nem egyenlő a gazdagsággal, ahogyan mi is megtapasztalhattuk anno (és aminek deformációit még évtizedekig fogjuk nyögni), amikor hitelből költekezett a lakosság, és főként nem keverendő össze a jövedelemmel.
Hol marad az egyenletből a megtakarítás? Azt gondolom már elfelejti a nagyérdemű, hogy itthon az egyik legmagasabb a lakosság állampapír-állománya. Tehát nem feléljük a jövedelmet, hanem megtakarítjuk azt. Már akinek van. (tapasztalatom az, hogy akinek nincs, nem sokat tesz azért, hogy legyen).
Persze emlékszem, hogyan tálalta ezt a tényt a haladóbalos firkász itt: "magas a lakosságra jutó államadósság" :D szánalmas.
"2020-ban a teljes hazai lakosság 20,4 százaléka azaz több mint 1,98 millió ember élt olyan otthonban, ahol a tető vagy a falak átáztak, megpenészedtek, beáztak vagy a nyílászárók cserére szorultak."
Tehát vegyük már egy kalap alá a döngölt padlót és a nem megfelelő nyílászárót. :D ezek szerint el kell szörnyedni, hogy pl egy egyetemista albérletemben a XII. kerületben penészedett a fürdő. :D
"Az adatok szerint ma a magyar lakosság 1,6 százaléka, 156 ezer ember él olyan lakásban, ahol nincs vécé és fürdőszoba."
Na, ez tényleg probléma már. De vajon az itt nyivákoló "óbán monnyon le" majmok közül hánnyal találkoztam már önkéntes munkán?
Szánalmasak vagytok.
nezelodo
Bocika, nagyon el vagy tévedve az építőiparban való fekete foglalkoztatás miatt! "Battonyától Nemesmedvesig", ahogy a fiúk szülei szerették emlegetni, óriási építőiparos hiány van. A nagy, túlárazott munkákat kizárólag a NER cégei kapják, és a szakmunkás és segédmunkás hiány munkavállalói erős érdekérvényesítést jelent. Magyarul, a melós diktál, a segédmunkások vidéken napi 16-20 ezer nettót kérnek, némelyik, ahogy egyik kisvállalkozó panaszolta, még azt is feltételül szabta, hogy piálhasson munkaidőben. A referenciával bíró a NER áldásból csak áttételeken keresztül részesülő magáncégek évekre előre lekötött "ár rugalmas" szerződésekkel bírnak, tehát kénytelen az irreális munkabéreket is kifizetni ha van kinek.
Súlyosbítja a gondot, hogy itt a szomszédban, pl egy tanári diplomával rendelkező ismerős nem akart itthon "klikkesedni", Ausztriában, nem messze a határtól havi 750 ezer Ft-nak megfelelő nettó euró összegért kóstolgatja az "osztrák labort", kukásautó sofőrként. (ez majdnem hatszázzal több a hazai kezdőfizetésnél) Egy rokon néhány év gyakorlattal bíró cukrász kislány 950 ezer Ft-nak megfelelő eurót keres, a sógoroknál lehet, hogy édesebb a sütemény is. Igaz, az ő paradicsomjuk is piros, de az ott természetes, és nem kell Kossuth Díjas zenészeknek naponta a sógorok fülébe dalolni, mert anélkül is tudják, hiszen természetes.
Istenakinincsen
@Namely: ma, 12:17 Jobb és baloldal...elfogultak,fanatikusok nem gondolkodnak.Tűpontosan látod a kialakult helyzetet és a benne rejtőzködő paradoxont.
Három kérdésem van.
1:Önkéntes munkával(mint kommunista szombat)helyre lehet hozni az elmúlt 12év kizsákmányolásából eredő károkat?
2:Hogy lehetne kiszállni az ördögi körből,hogy ne az egyik maffia váltsa a másikat?
3:Szerinted kire lehet rábizni ezt az országot,aki nem a saját zsebét tömi?
ómió
@simmering73: Miféle 19000 Ft-ot kellett idehazudnod, bolsiék idiótája? Azt osztottad le Fideszre hazudva, ami 13. havi nyugdíjat az efftársaid (sokaktól kétszer is) elloptak? "Ögyes"! És visszaadni valamit? Az lenne a bolsi tetübandád, vagy csak ez a mai hazugságkvótád, bolsiék gyagyása!? És miután évente kétszer emeltétek a gáz árát - ahogy most is tervezitek - még a "rászorulók" kilétét is megállapítottátok, akiknek "kegyeskedtetek" engedményt adni - a többség úgyis megfizeti alapon? A "tolvaj kormányom" meg indulásként 25%-kal csökkentette az egekbe emelt gázáratokat - ma is annyi - hogy mindenkinek azonos legyen - bolsevik prolikedvezmény nélkül is!
rbela
A nagypapa 82 éves, az unoka 8 éves, Az átlagéletkotuk 45 év, a legszebb férfikor, mégsem megy egyikneksem a sex.
rbela
az előző hozzászólásomból kimaradt, "Ennyit az átlagról..."
Aki Én
@Namely: És azt tudjuk, hogy, hogy kinek és mennyi pénze van állampapírban? Mert van egy réteg, aki milliárdokkal rendelkezik, nincs baj?
Az önkéntes munka a megoldás, ezekre a bajokra?
Ez kb olyan, mint amikor valaki azt mondta a döglődő és romokban lévő eü-re, hogy nem érti miért nem fér bele az orvosoknak, hogy szabadnapjukon kifessék az orvosi szobát? Akkor nem omlana a vakolat.
Vicces...
Namely
@Aki Én: "Az önkéntes munka a megoldás, ezekre a bajokra? "
Igen. Ettől épül egy társadalom, ettől veszel részt abban. Ennek keretében pl én heti egyszer tanítok ingyen matekot és programozást, pénzügyeket szegény, tehetséges gyerekeknek.
Az orvos festését ne keverjük ezzel.
" És azt tudjuk, hogy, hogy kinek és mennyi pénze van állampapírban? Mert van egy réteg, aki milliárdokkal rendelkezik, nincs baj? "
A lakossági értékesítésben teljesen hétköznapi emberek vesznek részt, akik abba forgatják bele a pénzüket, többnyire 500.000-50.000.000 közötti tételeket.
És ez nagyon jó, mivel megtakarítanak, megtanulják a pénzügyeket, a kapitalizmust, csökkentik az ország külföldnek való kiszolgáltatottságát.
Lepényleső
...amíg ők csak ellentmondásban élnek,addig a megfélemlített többség retteg;
- hivatalosan mikor mondják ki őket is szegénynek?
csak úgy....
@Namely: te egy gépember? -csak nem a zsidók adtak nekik téged is a pegazusra ráadásnak ? :)
odst
@Namely: Kommunista szombat?

"Ennek keretében pl én heti egyszer tanítok ingyen matekot és programozást, pénzügyeket szegény, tehetséges gyerekeknek. ...
És ez nagyon jó, mivel megtakarítanak, megtanulják a pénzügyeket, a kapitalizmust, csökkentik az ország külföldnek való kiszolgáltatottságát."

Te sokkal hülyébb vagy, mint ahogy eddig gondoltam !!!
Tudsz számolni?
Kétszer kettő néha öt?
Istenakinincsen
@odst: ma, 16:23 Szerintem nem hülye,csak lehet hogy a holdon él...vagy távol,de határozottan jól látja a dolgokat és biztos hogy intelligens.Távolról jobban látni a nagy egészet!
Az viszont meglepett,hogy nem válaszolt három egyszerű kérdésemre.
Namely
@odst: "És ez nagyon jó, mivel megtakarítanak, megtanulják a pénzügyeket, a kapitalizmust, csökkentik az ország külföldnek való kiszolgáltatottságát."
A lenti hányásodat valóban ezzel indokoltad?
"Te sokkal hülyébb vagy, mint ahogy eddig gondoltam !!!
Tudsz számolni?
Kétszer kettő néha öt? "
Mondd, nem lenne sokkal egyszerűbb, ha annyit írnál, hogy "utállak", nem égetnéd magad?

@Istenakinincsen: "Az viszont meglepett,hogy nem válaszolt három egyszerű kérdésemre. "
Azért nem kellene meglepődnöd: egyszer már beugrottam neked. Válaszoltam, utána pedig trollkodni kezdtél, mert nem tudtál válaszolni. :D szóval nem etetlek troll.
Gauntlet
vidéken miért nem lázad a nép? mindent szabad? :(((
odst
@Namely: Csak úgy foglak kiktatni.

Véded a védhetelent...

Csak úgy meg fog történni.
csak úgy....
@Namely: "Te sokkal hülyébb vagy, mint ahogy eddig gondoltam !!!" (odst)
Namely
@odst: = @csak úgy...: aha, persze, 1 perc különbséggel válaszolnak :D
Tudtahasadásos majom vagy.
odst
Két év múlva Kaliforniába megyek lakni.
Miért?
Miért ne.
Nem azért mert kurva gazdag vagyok, hanem azért mert egy hátizsákból megoldom az életet.

www.youtube.com/watch?v=DI1MqxhnmJQ&list=RDDI1MqxhnmJQ&start_radio=1
csak úgy....
@Namely: te üldözési mániás? :) fax kivan a sok kuka fidesz hülyével..
Namely
@csak úgy...: ezt most melyik éned mondja? :D amelyik @odst: vagy amelyik @csak úgy...: ?

Ugyanaz a stílus, ugyanakkor kommentelnek, ugyanúgy válaszolgatnak, és amikor rájuk van pirítva, akkor az egyik énjük felháborodik, a másik pedig gyorsan másról kezd beszélni.
ómió
@simmering73: Már megint tükörbe néztél, efftársék elmebetege, hogy a "büdös, mocskos bolsik tetves kreténjét" láttad? És még azt se fogadta meg, amit ráripakodtál, hogy olvasson!? Biztos, most se voltál "szabatos" - nem mondtad neki, hogy ne a tetübolsi nonstop hazudozó efftársi kanászkürt Népszavát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.