A védőnők számára beígért 21 százalékból, egy rendeletmódosítás miatt sokan csak 5, illetve 7 százalékos béremelést tapasztalhattak. Egyeseknek januárban 60-80 ezer forinttal lett kevesebb a jövedelme – derül ki az rtl.hu videójából.

„Szánalmas parasztvakítás az egész” – ez a védőnők véleménye a béremelésről
Kép: Pixabay

A védőnők egyesülete is szkeptikus, várhatóan nem lesz meg a beígért 21 százalékos emelés. Azok járhatnak a legrosszabbul, akik több pótlékot kaptak eddig, mit a mostani béremelés összege  például a nagy létszámmal dolgozó fiatal pályakezdők.

Szánalmas parasztvakításnak

tartják a minisztérium béremelési akcióját a védőnők, akik közül több mint 4 ezret érint a változtatás.

Az egyesület levelet írt az illetékes miniszternek: magyarázzák el, hogyan kell számolni a bérüket. A tárca válasza szerint

a szolgálati jogviszonyban álló védőnők alapilletményének 21 százalékos emelése megvalósult.

A pótlékok egy részének alapbérbe építése miatt azonban van, aki csak 5-10 százalékos emeléshez jutott.

Forrás: napi.hu 
Címlapkép: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez várható volt! Az ápolók és asszisztensek esetében ugyanez történt! Azaz, a kormány verte a mellét, mekkora béremelést adott, de a módosításokat már elfelejtette nagy dobra verni! Most ugyanez van! Az EMMI közölte a 21% emelést, oszt jó napot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@namihami: Nem úgy csinálunk cikket, hogy kiragadunk 3 (nekünk kedvező) példát, és ezzel bizonyítjuk, amit ki akartunk domborítani.
A magyar média a portfolio.hu kivételével így tesz, és ezzel gyakorlatilag megöli az újságírást, mert torzít, akkor is, ha az, amit mondani akar, rendelkezik valami igazságmaggal.
Ami egyéni példát felhozol, elhiszem, hogy úgy van, de ezt nem úgy tálaljuk, ahogyan fent tették meg. Érted mi bánt engem?
1. Hogy mindkét oldalon eltúlzó infók és indulatot keltő szavak vannak, és csak azok, az igazság meg szinte senkit nem érdekel már a végén, dacára annak, hogy ezzel lehetne csak a problémákat megoldani.
2. Nem az a megoldás, hogy minden problémámmal valamelyik politikai oldal propagandistáihoz szaladok azonnal, meg sem várva, hogy mi fog történni.
3. Hanem megkeresem a lakóhelyem szerinti illetékes képviselőmet, aki majd elviszi a panaszomat. Ha nem foglalkozik vele, vagy a Kormány a panasszal, és egy bizottság sem, utána lehet a nyilvánossághoz fordulnia az érdekvédő szervezetnek, ha az érdekvédő szervezet sem foglalkozik velünk, akkor egy petíció, vagy akkor és csak akkor nyilvánosság az egyén által és azzal utána lehet kényszeríteni a politikát.
Így működik a demokrácia. Pontosabban így kellene. Nézz meg egy brit parlamenti közvetítést.

Ha mindennel, mindig, azonnal, mindenki a nyilvánossághoz rohan, amely természetesen rögtön saját szájízben "tájékoztat"(=befolyásolni akar), akkor a valódi problémákra senki nem fog felfigyelni(!), pl már nem üti át az emberek ingerküszöbét a "durva, iszonyatos, alattomos, stb" szavak sem itt a propeller szennyoldalon sem, mert minden cikk ezt tartalmazza.
Hangulatot akar kelteni és elfelejt tájékoztatni, hogy mire figyeljünk.

A probléma amúgy szerintem magával a bértáblával van: ezzel összemosnak teljesen különbözően dolgozó embereket.
namihami
@Namely: 1. A barikádok kialakítása a médiarendszer alapvetó hibája lett. De, és ez, ha reális vagy, kimondottan fidesz-kezdeményezés volt. ""Adjatok nekünk egy tévét!"" Aztán feltőkésítették a haverokat és azok csináltak. A hazai médiumok 80%-a (ugye, nem tagadod) fideszoligarchák irányítása és pénzelése alatt áll. És egy vezetőváltás esetén ez lesz az Ötödik Hadoszlop.
2. A politikai propagandisták mintáját éppen a ""bayerek, jurákok és hasonlók"" lépviselik. Nézzél bele egy Pesti Tv adásba (bármelyikbe--kivéve a most elkezdett '50-es, '60-as évek nosztalgiafilmjei) csupa fröcsögővel találkozharsz.
3. A helyi illetékesek jellege, nagyobb településeken több eséllyel, de egy faluban 100%-ban, fideszes korifeusokkal találkozol. A náluk beadott bármely panaszod annyi, mint amikor a Pintérnél jelentenek fel egy kormánypárti korifeust. Olvasás nélkül szemétkosár. ""A vizsgálat nem talált bűncselekményre utaló nyomokat!"" Ha másért nem, az se akar kikezdeni a hatalommal.
Az ellenzék kénytelen ""hangulatot kelteni"", mert máshogy egyszerűen nem jut be a közmédiába és a ""Narancs-Magyarország"" (a Kossuth és M1 népe) mégcsak nem is hall róluk.
namihami
@Namely: bértábla---véletlenül előbb nyomtan le.
Tehát: Bértábla. Épp az előbb olvastam, hogy az hazai ""átlagbér"" bruttó 482 ezer forint. Akkor tanácsolom, annak, aki ezt kiszámolta, hogy menjen el egy borsodi, zalai vagy somogyi faluba és a közepén kezdje el kidobolni, hogy ennyi a pénz. De, aztán qrvagyorsan kezdjen menekülni.
Már leírtam: átlag. Elefántfütyi+bolhafütyi / 2 ===???
nezelodo
Miért csodálkoznak, nem azt mondta a Viktor, hogy a védőnők az elsők, hanem azt, hogy a gyerek az első! Értelmezzék könyörgöm, a nemzetvezető kijelentéseit!
ómió
Azt a "csak 5-10%-os nettó emelkedést" meg, ugye, efftársilag simán lehazudjuk!?
Namely
@namihami: 1. Ez volt 1998 előtt is a helyzet, csak fordítva: akkor a 80% a ballib kezén volt. A rendszer nem változott, csak most a ballib kiabál, hogy diktatúra van, mert nem ők azok, akik a másik oldalt el tudják nyomni. De ettől ők még nem lettek demokraták, csak olyan kis führerek, akik most ellenzékben várják, hogy végre megint ők nyomhassák el a másik oldalt (mint 1994-1998 és 2002-2010 között).
2. Én jól látom, hogy mit művel a pesti.tv, stb, csak sajnos te nem látod, hogy amit a másik oldal tesz, az ugyanolyan, mivel amit írnak, neked tetszik. De az attól még ugyanolyan aljas és manipulatív. A HVG, a klubrádió, Telex, Index és a királyi tv ugyanolyan hazug).
3. Akkor ezeket dokumentálni kell, és utána kell a nyilvánossághoz fordulni, ahogyan leírtam. És amit írtam, olvasd el megint.
"Az ellenzék kénytelen ""hangulatot kelteni"", mert máshogy egyszerűen nem jut be a közmédiába és a ""Narancs-Magyarország"" (a Kossuth és M1 népe) mégcsak nem is hall róluk. "
Ne vicceljünk már.
Ez a "kénytelen" így tenni. Mi kényszeríti rá? De várjunk csak! Mi is a dolguk? Te mit vársz el egy ellenzéki párttól? Írd már le konkrétan, hogy miket várnál el tőlük, miért vannak, mi a dolguk?
Tényleg kíváncsi vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.