Az ügy jelentőségét jól mutatja, hogy az ítélet teljes tanácsban hozza meg az Európai Bíróság, ami azt jelenti, hogy valamennyi, tehát mind a 27 bíró részt vesz a döntésben – számol be róla a HVG.

Hatalmas és végzetes pofont kaphatnak Orbánék: február 16-án hirdetnek ítéletet
Kép: Pixabay

Az uniós tagállamok 2020 végén döntöttek arról, hogy ha egy tagállamban az EU pénzügyi érdekeit a jogállamisági szabályok megsértése révén veszélybe sodorják, akkor ettől az országtól meg lehet vonni az EU pénzügyi támogatását, illetve fel lehet függeszteni, vagy csökkenteni lehet a kifizetéseket.

A jogszabályt heteken keresztül blokkolta a magyar és a lengyel kormány, veszélybe sodorva a hétéves költségvetés és a helyreállítási alap elfogadását. Végül a vétófenyegetést visszavonták, cserébe a tagállamok elismerték a két kormány azon nyilvánvaló jogát, hogy az Európai Bírósághoz fordulhatnak.

A Bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja az ügyet. A decemberben ismertetett főtanácsnoki vélemény egyértelműen amellett foglalt állást, hogy a keresetet el kell utasítani, a vitatott jogszabály mindenben megfelel az uniós jognak.

Közben a magyar és a lengyel kormánynak már levelet küldött az Európai Bizottság, amelyben a jogállamisági mechanizmusra hivatkozva kérdéseket tettek fel, illetve kifogásokat fogalmaztak meg.

Formailag ez nem tekinthető a eljárás megindításának, aminek azért van szerepe, mert az Európai Bizottság vállalta, hogy a bírósági döntésig nem élesíti a jogszabályt.

Ugyanakkor egyértelműen arról van szó, hogy Brüsszelben megtörtént az eljárás előkészítése és csak arra várnak, hogy a bíróság is zöld utat adjon és kétség ne férjen az eljárás jogszerűségéhez.

Forrás: HVG
Címlapkép: Pixabay

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
De minket, magyarokat nem lehet megzsarolni, mi, Attila leszármazottai küzdünk az utolsó vérünkig, hogy feltételek nélkül kaphassuk meg mások adóbefizetéseit, hogy azt ellopva majd a NER-lovagok yachtozhassanak és repkedhessenek szerte a világban. A pénz ugyanis kellene, de nehogy már feltételekhez kössék, hiszen az nekünk jár. Jár, mert a magyar kormány azt mondta és kész. Hogy egyébként a holland, dán, német, vagy francia adófizetők egyetértenek az EU azon tervével, hogy tolvaj kormányoknak ne osztogassanak az ő pénzükből, az mellékes. A NER-nek szüksége van a milliárdokra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Vagyis február 16-tól sürgősséggel indulhat a grazi kezelés.
Eladott Ország
De minket, magyarokat nem lehet megzsarolni, mi, Attila leszármazottai küzdünk az utolsó vérünkig, hogy feltételek nélkül kaphassuk meg mások adóbefizetéseit, hogy azt ellopva majd a NER-lovagok yachtozhassanak és repkedhessenek szerte a világban. A pénz ugyanis kellene, de nehogy már feltételekhez kössék, hiszen az nekünk jár. Jár, mert a magyar kormány azt mondta és kész. Hogy egyébként a holland, dán, német, vagy francia adófizetők egyetértenek az EU azon tervével, hogy tolvaj kormányoknak ne osztogassanak az ő pénzükből, az mellékes. A NER-nek szüksége van a milliárdokra.
Nessy
Már megtanulhatná az Unió, hogy kormányunknak csak uniós jogai vannak, kötelezettségei nincsenek! Még amit anno aláírtak , az sem vonatkozik már rájuk! Őket csak hódolat illeti, s nem bírálat!
Horizont
Jajj istenem hát bánccsák a Viktorunkat???
Az a pénz jár nekünk, vagy nekik vagy a franc se tudja már kinek.
Aronka
Ha ezt az aljas disznóságot jóváhagyja a bíróság akkor mi sem fogjuk befizetni az uniós alapba a hozzájárulásunkat. Úgyhogy lesz majd ellenszopcsi.
Rizikó
Nincs más lehetőség, mint a Huxit! Nem adjuk a szuverenitásunkat!
Béla333
Akinek nem tetszik, hogy jogilag is megtiltják, hogy a maffiózók ellopják az Uniós felzárkóztatási pénzeket, az nyergeljen, forduljon és húzzon a fényestekinTETŰ-vel valahová az orosz sztyeppékre. Majd Putyin cáratyuska ad ott nekik földet, hogy vadászhassanak. Úgyis olyan elmebajos minden maffiózó, jobb lenne az élet nélkülük...
kulabombaafityiszre
@Rizikó: ma, 15:11
Milyen szuverenitásod van neked a bolondokházában?
Te még egy egyszemélyes vetélkedőn is második lennél.Idióta.
Eladott Ország
@Rizikó: ma 15:11 ☻ Az lesz a Magyar Nép szuverenitása, ha eltakarodtok a közéletből és a fidesz bűnözők meg a börtönbe mennek! Orbán Viktor: "mi vagyunk Európa jövője" Milyen szép is lenne azt mondani, csak van igazság a földön ha soká kellett is várni rá.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/30261586_776410235902343_8654306964831993856_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=RVlXsuH-UhEAX8D2q8v&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-V1q_bxyFeqMgWTQNHg8FTqSyJCJgbdvPzDB6ub8VHEw&oe=62155B72
szegfue
@Aronka: 15:08 M.o. 2020-ban 1,5 milliárd euró befizetése mellett 6,1 milliárd eurót kapott (Európai Bizottság m.o-ig honlapja szerint). Továbbá 2021. májusában a 2021-2027 időszakra az EU-s befizetések és a kapott támogatásokról szóló konferencián a várható befizetések összesen 12,3 milliárd euró, mig a támogatások összesen 45,5 milliárd euró... ennyit prognosztizáltak a szakemberek. Mégis milyen "szopcsiról" beszélsz? Feltételezem, hogy a magyarokéról...
Aki Én
@Aronka: vicces vagy, bírom a humorod Áronka.
Néro
Hatalmas és végzetes pofont kaphatnak Orbánék
Azt nem tom' de ha igen és hozzájárul a Fitymák takarodásához akkor rendben van. Nagyon rendben.
verőce21
Soros a Nagy Rendező? - vagy inkább megrendelő...?
Várjuk ki a végét a dógoknak, mit fognak dönteni...?
kissé felnőttem
@verőce21: és a szarból embert csinált na? ALIGHA
simmering73
@Aronka: A 2018-as uniós költségvetés sarokszámai Magyarország vonatkozásában:
Az összes uniós kiadás Magyarországon: 6,298 milliárd EUR
(ez a magyar gazdaság 4,97%-ának felel meg)
Magyarország összes befizetése az uniós költségvetésbe: 1,076 milliárd EUR
(ez a magyar gazdaság 0,85%-ának felel meg)
european-union.europa.eu/principles-countries-history/country-profiles/hungary_hu
terlasz
@Rizikó: Jó ötlet a huxit, vihetitek Felcsútot magatokkal.
Rizikó
@terlasz: Magyarországot vîsszük, titeket meg átadunk a buziimádó brüsszeli nyomiknak!
Gazella
@Rizikó: buzikat keress a fideszes kormányban!!
Rizikó
@Gazella: Az ellenzék csak azokból áll!
Eladott Ország
sgl
Ha van egy csöpp esze a magyar ellenzéki küldöttségnek, betárazott fényképezőkkel rácéloznak a fideszmaffiózókra és amikor kihirdetik hogy a jogállamiság hiánya lehet a támogatás elvonásának alapja milyen pofát vágnak és ezt kiplakátolni.
Persze ezt több más helyen is el lehet jáCCani.
o))
ómió
Soros efftárs "összes bírája" ott lesz? De, akkor, miért nem olvassák fel az "ítéletet" már most?
Clavigo
@ómió: Az egy másik film,,te félkegyelmű.
KisTehen
fejezzétek már be ezt a fszságot

ezek a libsi agytrükkök nem hatnak a fideszes szavazókra :)
Aki Én
@ómió: Ez ugyan az a Soros, aki kikotorta nekünk a gazdádat a putriból, te elmebeteg bolsi?
ómió
@Aki Én: Ez ugyanaz, bolsiék önmagát másokra hazudni igyekvő fajkreténje, aki 30 éve még a "magasabbrendű bolsi társadalmatok" lebontását támogatta, ma meg már az újjáépítését "dotálja"! Szóval, mára már pont olyan, mint az elmebeteg neobolsi fajtád!
szegfue
@KisTehen: ma 10:12 Világos! Tehát a "libsi agytrükkök" csak az agyasokra hatnak, a fideszes szavaszókra nem, mert nekik nincsen agyuk:)))
ómió
@Clavigo: Félkegyelműt láttál, bolsiék elmebetege!? Ha nem tetszett, húzódj félre a tükör elől! És, tényleg "másik film"? Nem baj, hogy az is a tetübolsi alfajod ábrázolása?
Lepényleső
...amit ők eddig pofonokat kaptak,- azok mind rajtunk csattantak,
s vélhetően ezen a bevett gyakorlaton változtatni nem fognak?
Németh István
Ezért kell kiállni a kormány mellet, a jelenlegi vezetési struktúra továbbvitele mellet és lesöpörni a kifejezetten anyagi nyerészkedés és a nemzetünk megsemmisítse célján elindult egyrészt hazaáruló, más részt az országunkat idegeneknek kiszolgáltatni akaró folyamatot!
Észnél kéne lenni! és nem az ideológiák és a nyerészkedők az ország polgárainak érdekeit semmibe vevőket - a hülye dumájukra felülve támogatni! (kórházbezárás, munkahelyek megszüntetése, az árak rászabadítása a polgárokra, stb. mind végzetes folyamat! - ezt fel kellene tudni mérni! Az olyan barmok, mint a@Lepényleső: @ómió: @szegfue: stb. undorító nemzetellenes állatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Dzsudzsák marad a DVSC csapatkapitánya
Sport - 2022. July 1., 15:07
Dzsudzsák marad a DVSC csapatkapitánya
Mi az izzítógyertya és a gyújtógyertya?
Technika - 2022. June 30., 20:09
Mi az izzítógyertya és a gyújtógyertya?