Az ügy jelentőségét jól mutatja, hogy az ítélet teljes tanácsban hozza meg az Európai Bíróság, ami azt jelenti, hogy valamennyi, tehát mind a 27 bíró részt vesz a döntésben – számol be róla a HVG.

Hatalmas és végzetes pofont kaphatnak Orbánék: február 16-án hirdetnek ítéletet
Kép: Pixabay

Az uniós tagállamok 2020 végén döntöttek arról, hogy ha egy tagállamban az EU pénzügyi érdekeit a jogállamisági szabályok megsértése révén veszélybe sodorják, akkor ettől az országtól meg lehet vonni az EU pénzügyi támogatását, illetve fel lehet függeszteni, vagy csökkenteni lehet a kifizetéseket.

A jogszabályt heteken keresztül blokkolta a magyar és a lengyel kormány, veszélybe sodorva a hétéves költségvetés és a helyreállítási alap elfogadását. Végül a vétófenyegetést visszavonták, cserébe a tagállamok elismerték a két kormány azon nyilvánvaló jogát, hogy az Európai Bírósághoz fordulhatnak.

A Bíróság gyorsított eljárásban tárgyalja az ügyet. A decemberben ismertetett főtanácsnoki vélemény egyértelműen amellett foglalt állást, hogy a keresetet el kell utasítani, a vitatott jogszabály mindenben megfelel az uniós jognak.

Közben a magyar és a lengyel kormánynak már levelet küldött az Európai Bizottság, amelyben a jogállamisági mechanizmusra hivatkozva kérdéseket tettek fel, illetve kifogásokat fogalmaztak meg.

Formailag ez nem tekinthető a eljárás megindításának, aminek azért van szerepe, mert az Európai Bizottság vállalta, hogy a bírósági döntésig nem élesíti a jogszabályt.

Ugyanakkor egyértelműen arról van szó, hogy Brüsszelben megtörtént az eljárás előkészítése és csak arra várnak, hogy a bíróság is zöld utat adjon és kétség ne férjen az eljárás jogszerűségéhez.

Forrás: HVG
Címlapkép: Pixabay

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
De minket, magyarokat nem lehet megzsarolni, mi, Attila leszármazottai küzdünk az utolsó vérünkig, hogy feltételek nélkül kaphassuk meg mások adóbefizetéseit, hogy azt ellopva majd a NER-lovagok yachtozhassanak és repkedhessenek szerte a világban. A pénz ugyanis kellene, de nehogy már feltételekhez kössék, hiszen az nekünk jár. Jár, mert a magyar kormány azt mondta és kész. Hogy egyébként a holland, dán, német, vagy francia adófizetők egyetértenek az EU azon tervével, hogy tolvaj kormányoknak ne osztogassanak az ő pénzükből, az mellékes. A NER-nek szüksége van a milliárdokra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Vagyis február 16-tól sürgősséggel indulhat a grazi kezelés.
Eladott Ország
De minket, magyarokat nem lehet megzsarolni, mi, Attila leszármazottai küzdünk az utolsó vérünkig, hogy feltételek nélkül kaphassuk meg mások adóbefizetéseit, hogy azt ellopva majd a NER-lovagok yachtozhassanak és repkedhessenek szerte a világban. A pénz ugyanis kellene, de nehogy már feltételekhez kössék, hiszen az nekünk jár. Jár, mert a magyar kormány azt mondta és kész. Hogy egyébként a holland, dán, német, vagy francia adófizetők egyetértenek az EU azon tervével, hogy tolvaj kormányoknak ne osztogassanak az ő pénzükből, az mellékes. A NER-nek szüksége van a milliárdokra.
Nessy
Már megtanulhatná az Unió, hogy kormányunknak csak uniós jogai vannak, kötelezettségei nincsenek! Még amit anno aláírtak , az sem vonatkozik már rájuk! Őket csak hódolat illeti, s nem bírálat!
Aronka
Ha ezt az aljas disznóságot jóváhagyja a bíróság akkor mi sem fogjuk befizetni az uniós alapba a hozzájárulásunkat. Úgyhogy lesz majd ellenszopcsi.
Rizikó
Nincs más lehetőség, mint a Huxit! Nem adjuk a szuverenitásunkat!
Béla333
Akinek nem tetszik, hogy jogilag is megtiltják, hogy a maffiózók ellopják az Uniós felzárkóztatási pénzeket, az nyergeljen, forduljon és húzzon a fényestekinTETŰ-vel valahová az orosz sztyeppékre. Majd Putyin cáratyuska ad ott nekik földet, hogy vadászhassanak. Úgyis olyan elmebajos minden maffiózó, jobb lenne az élet nélkülük...
kulabombaafityiszre
@Rizikó: ma, 15:11
Milyen szuverenitásod van neked a bolondokházában?
Te még egy egyszemélyes vetélkedőn is második lennél.Idióta.
Eladott Ország
@Rizikó: ma 15:11 ☻ Az lesz a Magyar Nép szuverenitása, ha eltakarodtok a közéletből és a fidesz bűnözők meg a börtönbe mennek! Orbán Viktor: "mi vagyunk Európa jövője" Milyen szép is lenne azt mondani, csak van igazság a földön ha soká kellett is várni rá.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/30261586_776410235902343_8654306964831993856_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=RVlXsuH-UhEAX8D2q8v&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-V1q_bxyFeqMgWTQNHg8FTqSyJCJgbdvPzDB6ub8VHEw&oe=62155B72
szegfue
@Aronka: 15:08 M.o. 2020-ban 1,5 milliárd euró befizetése mellett 6,1 milliárd eurót kapott (Európai Bizottság m.o-ig honlapja szerint). Továbbá 2021. májusában a 2021-2027 időszakra az EU-s befizetések és a kapott támogatásokról szóló konferencián a várható befizetések összesen 12,3 milliárd euró, mig a támogatások összesen 45,5 milliárd euró... ennyit prognosztizáltak a szakemberek. Mégis milyen "szopcsiról" beszélsz? Feltételezem, hogy a magyarokéról...
Aki Én
@Aronka: vicces vagy, bírom a humorod Áronka.
Néro
Hatalmas és végzetes pofont kaphatnak Orbánék
Azt nem tom' de ha igen és hozzájárul a Fitymák takarodásához akkor rendben van. Nagyon rendben.
verőce21
Soros a Nagy Rendező? - vagy inkább megrendelő...?
Várjuk ki a végét a dógoknak, mit fognak dönteni...?
kissé felnőttem
@verőce21: és a szarból embert csinált na? ALIGHA
simmering73
@Aronka: A 2018-as uniós költségvetés sarokszámai Magyarország vonatkozásában:
Az összes uniós kiadás Magyarországon: 6,298 milliárd EUR
(ez a magyar gazdaság 4,97%-ának felel meg)
Magyarország összes befizetése az uniós költségvetésbe: 1,076 milliárd EUR
(ez a magyar gazdaság 0,85%-ának felel meg)
european-union.europa.eu/principles-countries-history/country-profiles/hungary_hu
terlasz
@Rizikó: Jó ötlet a huxit, vihetitek Felcsútot magatokkal.
Rizikó
@terlasz: Magyarországot vîsszük, titeket meg átadunk a buziimádó brüsszeli nyomiknak!
Gazella
@Rizikó: buzikat keress a fideszes kormányban!!
Rizikó
@Gazella: Az ellenzék csak azokból áll!
Eladott Ország
ómió
Soros efftárs "összes bírája" ott lesz? De, akkor, miért nem olvassák fel az "ítéletet" már most?
Clavigo
@ómió: Az egy másik film,,te félkegyelmű.
Aki Én
@ómió: Ez ugyan az a Soros, aki kikotorta nekünk a gazdádat a putriból, te elmebeteg bolsi?
ómió
@Aki Én: Ez ugyanaz, bolsiék önmagát másokra hazudni igyekvő fajkreténje, aki 30 éve még a "magasabbrendű bolsi társadalmatok" lebontását támogatta, ma meg már az újjáépítését "dotálja"! Szóval, mára már pont olyan, mint az elmebeteg neobolsi fajtád!
szegfue
@KisTehen: ma 10:12 Világos! Tehát a "libsi agytrükkök" csak az agyasokra hatnak, a fideszes szavaszókra nem, mert nekik nincsen agyuk:)))
ómió
@Clavigo: Félkegyelműt láttál, bolsiék elmebetege!? Ha nem tetszett, húzódj félre a tükör elől! És, tényleg "másik film"? Nem baj, hogy az is a tetübolsi alfajod ábrázolása?
Lepényleső
...amit ők eddig pofonokat kaptak,- azok mind rajtunk csattantak,
s vélhetően ezen a bevett gyakorlaton változtatni nem fognak?
Németh István
Ezért kell kiállni a kormány mellet, a jelenlegi vezetési struktúra továbbvitele mellet és lesöpörni a kifejezetten anyagi nyerészkedés és a nemzetünk megsemmisítse célján elindult egyrészt hazaáruló, más részt az országunkat idegeneknek kiszolgáltatni akaró folyamatot!
Észnél kéne lenni! és nem az ideológiák és a nyerészkedők az ország polgárainak érdekeit semmibe vevőket - a hülye dumájukra felülve támogatni! (kórházbezárás, munkahelyek megszüntetése, az árak rászabadítása a polgárokra, stb. mind végzetes folyamat! - ezt fel kellene tudni mérni! Az olyan barmok, mint a@Lepényleső: @ómió: @szegfue: stb. undorító nemzetellenes állatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.