Ma bő 40 százalékkal több új fertőzöttet jelentett a kormányzati oldal, mint egy héttel ezelőtt. Összesen 9717 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 451 102 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írják.

Ideje megkongatni a vészharangot? Drámaivá kezd válni a covid helyzet itthon
Kép: Pixabay

A mai adatokból kiderült, hogy elhunyt 74 beteg, így az elhunytak száma 41 018 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 193 630 főre emelkedett.

3115 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Egy nap alatt csaknem 10 százalékkal nőtt a kórházban ápoltak száma.

Szintén ma futottak be a friss adatok arról, hogy a korábbi lassú emelkedés után, több hetes tendenciát tekintve, határozott növekedés látható a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyagának országos átlagkoncentrációjában.

A vizsgált nagyvárosok közül Békéscsaba, Eger, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém eredményeiben tapasztalható növekedés, csökkenés pedig egyik vizsgált település esetében sem mérhető.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 15 település esetében az "emelkedett", míg 7 mintavételi helyen a "mérsékelt" kategóriába sorolható.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Azt is kérik, hogy az emberek tartsák be a 1,5 méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön és belterekben, továbbá gyakran és alaposan mossanak kezet.

Az omikron és február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amely csütörtökön, pénteken és szombaton folytatódik, emeli ki a kormányzati oldal.

Címlapkép: Pixabay

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@Pálinkás Pál: Nekem is pont ez jutott eszembe. Az egy millió lakosra vetíttve, viláágelsők vagyunk a covidban elhunytak számában. Rövidesen elérjük a 42 ezer elhunytat. Ugyanakkor a nyugdíjasok számának nőnie kellett volna az első félévben, de csökkent. A Pénzügyminisztérium legújabb jelentéséből következtethető adat szerint a covid miatt. Más magyarázat nincs.
Erre drámaivá kezd váálni. Mi ez, ha nem drámai és tragédia? .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
aki meg ilyen címet ad egy cikknek, azt le kéne lőni!..
lusta
@Pálinkás Pál: Nekem is pont ez jutott eszembe. Az egy millió lakosra vetíttve, viláágelsők vagyunk a covidban elhunytak számában. Rövidesen elérjük a 42 ezer elhunytat. Ugyanakkor a nyugdíjasok számának nőnie kellett volna az első félévben, de csökkent. A Pénzügyminisztérium legújabb jelentéséből következtethető adat szerint a covid miatt. Más magyarázat nincs.
Erre drámaivá kezd váálni. Mi ez, ha nem drámai és tragédia? .
Néro
41 ezer halott után mi lehet még drámaibb ? A még Siker és Sikeresebb halottszámlálás ?
Yoda69
A "remek" járvány kezelés.
@Pálinkás Pál: azt kene leloni aki hagyta ideaig fajulni a dolgokat.
Persze van aki jol jar azzal is hogy ennyien halnak meg nalunk. orban es sleppje milliardokat kaszalt a kulonbozo jarvany mutyikon. Azzal pedig hogy 35 ezer nyugdijast kivontak a rendszerbol tobb ezer milliardot sporoltak meg maguknak.
colibri
@Yoda69: A temetkezési vállalkozókat se feletsd ki a "jóljártak" közül. Már írtam korábban, olyan tételeket, sorokat szerepeltetnek a számláikban, amiért egy fűszálat nem mozgattak meg és természetesen azokra is rakódik a világbajnok 27%-os áfa, ami orbán "kasszájába" landol...
division
@Pálinkás Pál: Miért is kellene lelőni? Persze te mindenkit lelőnél. Sorban dől ki mindenki, tanárok, gyerekek, minimum 50% - uk pozitív tesztet produkál, a lüktető, hasogató fejfájástól kezdve a lázig, torok, orrproblémákig, kórházba kerülésig minden előfordul már. Én is itthon maradtam a héten mert a két gyerek enyhén beteg, és már én is, de nagyon sokan jártak rosszabbul már itt. A tetőzés február környékére várható, lesz itt annyi beteg meg leterheltség a kórházakban hogy az egyetlen megoldás a februári teljes zárás lenne.
Pálinkás Pál
@division: a megoldás az lenne hogy téged,meg a hozzád hasonló károgókat eltüntetni...
division
@Pálinkás Pál: Először téged kellene, de végleg. "Nálunk" februári zárás lesz, eldöntöttem. Márciusban már talán javulhat a helyzet.
Pálinkás Pál
@division: az hogy te, gyengeelméjű...otthon mit csinálsz a családoddal, az a te dolgod, főleg ha olyan hülyék hogy hagyják...
division
@Pálinkás Pál: Személyeskedsz megint, jobbos kolléga? Sok egyebet mondjuk nem tudsz. Gyerekeim még örülnek is, hogy itthon maradhatnak.
"Új-Zéland full lockdown, 52 halott,
Magyarország light lockdown, 40 ezer halott"
Pálinkás Pál
@division: talán nem kéne mindenkit covidosnak írni..költözz oda...,ami a gyerekeidet illeti...,ha nem kell suliba menniük, még örülnek is neki hogy hibbant vagy...
division
@Pálinkás Pál: Sötét vagy mint az éjszaka, de nem gond. Azt írják covidosnak, aki az a teszt szerint, és örülj neki, hogy nem éreztél még csak náthás tüneteket eddigi életed során. Majd lesz ez még másként is.
Pálinkás Pál
@division: no igen..előbb-utóbb mindenki meghal...lehet rajtam is átfutott az omikron nevű nátha...a hőmérsékletem felment 36,9 -ig...az nálam nagy szó...fújtam az orrom, égtek a szemeim...ez tartott másfél napig...utána mintha elfújták volna...de erről beszéltünk ...nálam max taknyázás...
division
@Pálinkás Pál: Na csak azért, hogy örülj: Vettem egy nyál tesztet, és enyhén látszik a csík, azaz sikerült nekem is elkapnom úgy néz ki, valószínűleg ezért kapar tegnap óta ennyire a torkom, meg szipogok. Bassza meg. Remélem gyorsan túl leszek rajta az oltásoknak köszönhetően.
Pálinkás Pál
@division: látod, nekem vszínű ez oltás nélkül is ment..lábalj ki belőle...
simmering73
@division: Jobbulást. Végre sikerült az eeszt-en a negyedik oltásra regisztrálnunk. Hétfőn délben megyünk. Lehet ez lesz a második a 2 kínai és egy Pfizer után?
division
@Pálinkás Pál: Kénytelen voltalak lájkolni...Amúgy kösz.
division
@simmering73: Köszi. Amennyiben nem lesz sokkal rosszabb a mostaninál, kibírom. Neked ez inkább a 3. oltásod lesz, a két kínai sem sóoldat volt azért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.