Szél Bernadett a Facebook oldalán számolt be arról, hogy igaz a boszniai értesülés, Orbánék TÉNYLEG 100 millió eurót, azaz mintegy 37 milliárd forintnak megfelelő összeget adnak a boszniai szerbeknek „gazdaságfejlesztésre” – bármit is jelentsen ez.

Orbán és Szijjártó közpénzmilliárdokkal támogat egy radikális szakadár vezetőt
Fotó: MTI/Kovács Attila

Írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péterhez azzal:

erősítse meg, hogy valóban 100 millió eurót ígért-e Orbán Milorad Dodik boszniai szerb vezetőnek legutóbb Banja Lukában, és ha igen, mikor óhajtják erről tájékoztatni a választókat, akik a számlát fizetik, illetve konkrétan mire adnak ennyi pénzt.

A válasz:

A magyar kormány stratégiai és nemzetbiztonsági kérdésnek tartja a nyugat-balkáni régió békéjét, stabilitását és biztonságát. Mindezek eléréséhez nagy mértékben járul hozzá a gazdasági fejlődés. Így egy boszniai-hercegovinai fókuszú gazdaságfejlesztési program a magyar nemzetbiztonsági érdekek érvényesítését mozdítja elő.

Szerinte a miniszter már csak azt felejtette el hozzátenni a nyugat-balkáni békéért való nagy aggódásában, hogy pont olyan vezetőt támogatnak a kétoldalú gazdasági kapcsolatok építésén messze túlmutató összeggel, aki épp a régió békéjének felborításán dolgozik nagy erőkkel.

Konkrétan egy radikális szakadár vezetőt támogatnak, majd azt állítják, ők a stabilitást féltik, sőt, magyar nemzetbiztonsági érdeket érvényesítenek.

Szél Bernadett kitért arra is, hogy valóban magyar érdek lenne-e a nagyszerb állam a boszniai szerbek Szerbiához való csatlakozásával?

Ráadásul a békéért aggódó Orbánnak nemrég sikerült egy verbális atombombát is ledobnia azzal, hogy biztonsági kockázatnak és „kihívásnak” nevezte a bosnyákokat.

Szerinte a kormány nem a nyugat-balkáni békét félti, nem a magyar érdeket képviseli és nem játszik tiszta lapokkal. Dodik személyében egy olyan embert támogat, aki tagadja a szerbek által elkövetett háborús népirtásokat és a srebrenicai mészárlást egy „kitalált mítosznak” tartja.

Orbán ismét egy olyan szélsőséges nacionalista vezető mellé áll, amilyen ő maga: nem békét és nyugalmat hoz az országára, hanem háborút és békétlenséget.

- szögezte le.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Orbánt ki kell iktatni tavasszal, mert tűrhetetlen amit művel. Börtönben a helye a mocskos hazaárulónak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Orbánt ki kell iktatni tavasszal, mert tűrhetetlen amit művel. Börtönben a helye a mocskos hazaárulónak.
Nessy
O.V. és SZ.P. nem adhatnak mást, csak mi lényegük! Egy a gond, hogy cehhet mindannyian álljuk, akár egyetértünk vele, akár nem!
kissé felnőttem
viktorka már megint hun paktálsz Lop ez lop az? mind ott van fura testvéreid vannak és közpénzen
balkány-stabilizátort épitenél idő hiján el kell halasztani, max posztó lesz
Néro
Pontosabban gazdagodásfejlesztésre. Szegények tudják már mennyit kell ezért Alkotmányos költségként visszaadni Fityma vezéreknek?
De szerintem megoldják egy sorozat kalasnyikov golyóval.
Nekik talán lesz annyi eszük.
Ja oszt jónapot.
Én meg helyeselni fogom legalább pár rohadék kasszarablóval kevesebb marad. Ki a kicsit nem becsüli...
kissé felnőttem
két professzor és a pénzek? hát ?82 nap és by by szása
Pálinkás Pál
@Macskaszem: a börtönből ki tud szabadulni...
Namely
Akkor nézzük csak szépen, sorban, hogy Bernike is felfogja (meg a rajongói is):
Az EU tesz az egész Balkánra, ez már jól megmutatkozott, ahogyan 2015 óta kezeli a helyzetet, a görög válságot, stb. Ha Bosznia bukik, akkor egymásnak esik Albánia, Szerbia biztosan, és még a jó ég tudja, ki száll be. Kell ez nekünk? Nem hinném. Az, hogy nekünk kell ezért áldoznunk, egy hatalmas szégyen az EU számára, akik mindenre adnak, csak arra nem, ami fontos lenne a keletieknek.
Tesznek ránk.
Mi felvevőpiac vagyunk, mint ők a kínaiaknak, amerikaiaknak.
Talán ezen kellene változtatni, mégpedig úgy, hogy ha rendet, stabilitást kell tenni, akkor nem a jenkikre várunk, hanem mi magunk teszünk ennek érdekében.
Orbán az EU fekete báránya? Akkor még nagyobb szégyen, hogy ez neki fontos csak.
Mert az itt kommentelő haladóbalosoknak is fontos kellene, hogy legyen, hiszen ha a Balkán felrobban, ők is megérzik majd.
CsipkeRózsa
A kanyját, hogy képzeli ez az alak? Teljesen kifosztja a magyar embereket, akik ezt fizetik!! A sok seggnyalója pedig asszisztál ehhez, akik Orbánnal együtt mocskos hazaárulók!!
Több pénz megy már a külföldi területekre, mint az itthoni emberek jobb megélhetésére, a sok szegénységben élő szerencsétlen élhetetlen életére!!

Ki szavazta meg, kivel beszélte meg ezt a pénzfolyatást? Egy személyben elhatároz valamit, és mindenkit lesz@r, az lesz, amit ő akar!!

Egy velejéig romlott, rohadt, gonosz hazaáruló tolvaj!!!

A kassza pedig már régóta mínuszt mutat.
Németh István
Ez a rém buta liba, elfuserált magánéletű, nőnek se jó sajnos aljasságban a párját ritkító szörnyeteg a családján kívül az egykori közösségét is tönkretette! Megszabadultak tőle a miniszterelnök-asszonyi allűrjeitől! Sajnálom, hogy ezt fel kell idézni, de tudni kell róla,hogy beteges hazudozó, nagyot mondani akaró senkiházi jellemtelen és inkább csira mint nő!
ÉS KÜLÖNBEN>>>Szerbia egy része klasszikus magyar terület! És mint ilyennek, az ott élő magyaroknak a megerősítése, az önös védelmi és stabilitási rendszerük támogatása viszont alapvető elvárás az anyanemzettől! Az meg had legyen a mindenkori kormány politikai dolga és felelőssége mire hogyan költ, milyen taktikai megfontolásból! A holnapot a mából a múlt tapasztalatai alapján kell építeni! Ezt egy nagyon hülye és aljas libának hiába mondaná bárki is!
surdilloFUJT
@Németh István: Azt a jó q..va büdös pérát amiből kibujtál te anyaszomorító,aljas agybajos,genetikai korcs,húzzál vissza anyádba mielőbb
Németh István
@Horizont: @surdilloFUJT:@Macskaszem> ti az agyhalott szarnak se jó - mert még a humuszt is kiégetnétek a földből - kártékony teremtményei a FÖLDNEK, ti szövegeltek? de nem tudjátok, hogy mit, az biztos!
ómió
Hazudd rá, efftárs, hisz', ingyen teheted ebben a "diktatúrában"!
kereső
Szarajevo már bizonyitott,(1914) . orbán felült a puskaporos hordóra, és destabilizálja a balkáni térséget ezzel a támogatással. Még háborús bűntettre is vágyik a hazaárulás mellett?Milyen érdeke fűződik Magyarországnak a balkán újrafelosztásához. Semmilyen!!! Ez csak orbán érdeke lehet.
Aki Én
@Namely: Neked 12 év alatt sem esett le, hogy orbánnak mi fontos? Ez szomorú.
Namely
@Aki Én: túl kellene már látnod Orbánon.
csak úgy....
@Namely: te mit látsz ott,ha szabad kérdeznem!?
Namely
@csak úgy...: túl Orbánon és az összefosáson-maffián, akik egymást váltják?
Ott egy működő demokrácia van, ahol mind a politikusok, mind a választóik számára megtörtént a rendszerváltás. Nem csoda, hogy ezek neked ismeretlen fogalmak.
csak úgy....
@Namely: a "ti hazánk" elvette a maradék eszed? orbán-torockai a következö koaliciós partnerek..
ti nagy magyarok, miért imádjátok ha nemzethileg rendszeresen át vagytok verve? :)
Németh István
@Macskaszem: @csak úgy...: @Namely: @Aki Én: @kereső: Ti a szarnál is szarabbak vagytok!
odst
@Németh István: Néha eltéveszted a házszámot, csicska.
Macskaszem
@Németh István: Mi van féreg, kijött belőled a fideszkultúra?
Emmersson71
Ennek a 100 milla eurónak van-e alkotmányos költsége?
odst
Orbán Viktor háborús bűnös lesz, ha kitör ez az újabb háború.
Eddig csak magyar embereket ölt halomra ez a beteg állat...
Németh István
@odst: @Emmersson71: @Macskaszem: @csak úgy...: @Namely: @Aki Én: @kereső: Ti a szarnál is szarabbak vagytok! Ezen nem is lehet vitatkozni! Minden ellenvélemény aljas félrevezetés! A nemzeti érdekekkel szembemenő hazaárulás! Értitek gecmarekok!?
Csizmás Kond
Az, hogy térség békéjét ki akarja felborítani, azt nem boszniában kell keresni hanem ámerikában és brüszelben.
Namely
@csak úgy...: 1. tehát a Mi Hazánk a számodra az egyetlen, aki demokrata? Hát jó.
2. De hogy jön ez a kommentemhez?
3. Látom megzavart ez a sok, számodra ismeretlen fogalom (demokrácia, rendszerváltás).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.