A korábbi helyettes államtitkár állítása szerint nem emlékszik arra, hogy egy protekciós vizsgázóról egyeztetett az azóta már letartóztatásban lévő Schadl Györggyel, írja 444.hu-ra hivatkozva a 24.hu.

Völner-botrány: nem emlékszik a helyettes államtitkár, hogy lezsírozták volna a vizsgát

Fotó: pixabay.com

Jeney Orsolya, a KIM igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárának kormányzati szolgálati jogviszonya 2017 augusztusában szűnt meg, aki kormányzati pozícióból sokat foglalkozott a végrehajtáshoz kötődő szabályozással, és a 2015-ös reform idején is kulcspozícióban volt.

Azt már eddig is tudni lehetett a nyomozati iratokból, hogy egyes vizsgázókat befolyásos emberek kedvéért segített át Schadl György a vizsgáin. Egy ilyen esetre épp Schadl és Jeney egyik lehallgatott telefonbeszélgetéséből derült fény. Bár mind a ketten vizsgáztatók is, a rendőrségi leirat szerint fel sem merült köztük, hogy szabálysértő vagy kockázatos lehet egy protekciós vizsgázót segíteni.

A 444.hu beszámolójában arról ír, miután Jeney kifejezetten elkérte a nevet, akire oda kell figyelni, Schadl öt perc múlva visszahívta, és újra hangsúlyosan utalt rá, hogy sikerülnie kell annak a vizsgának,

„mert itt nem hibázhatnak”.

A lap telefonon érte utol Jeneyt, akinek fel szerették volna tenni kérdéseiket. Erre az újságírónak rávágta:

ne tegye.

A végrehajtási törvényre hivatkozott, szerinte az alapján nem nyilatkozhat, de végük pár felvetésre elég szűkszavúan reagált.

Amikor közölték vele, hogy feltűnik a Schadl-ügy nyomozati anyagában, azt mondta, nem tud erről. Amikor rátértek arra, hogy szerepel ebben egy olyan beszélgetés összefoglalója, amely során ő és Schadl egy vizsgázó megsegítéséről egyeztet, Jeney azt felelte,

bocsásson meg, nem emlékszem. Nem, nem. De nyilván, ha oda kerül a sor, hogy én megkeresést kapok, akkor lehet, hogy fogok válaszolni, de azt tudom mondani, hogy nem emlékszem ilyenre.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
kabinett fönökök a pácban? toncsika a pácolós? helikopteres?
kereső
"SZATMÁRY KRISTÓFON IS MÚLT, KI LEHET FELSZÁMOLÓ – érdekes iratok kerültek elő!
Nemrég az egész ország megismerhette Völner államtitkárt, aki több tízmillióért végrehajtói pozíciókat intézett el az arra érdemeseknek. Mint azt azóta Önök is megtudhatták, végrehajtónak lenni felér egy lottóötössel, ezért nem csoda, hogy sokan hajlandók voltak arra pénzt áldozni, hogy megszerezzenek egy ilyen praxist.
A végrehajtással degeszre keresheti magát az, akinek volt szerencséje eljutni Völnerhez. A végrehajtók azért fontosak, mert a segítségükkel újra lehet osztani a vagyonokat: a pénzéhes fideszeseknek nem mindegy, hogy egy csődbe ment cég vagyona kihez kerül. És itt jönnek a képbe a felszámolók.
Azért, hogy ez ellenőrizhető legyen, a felszámolói posztokra kiírt pályázat(?) rendszerét úgy alakították át, hogy az a lehető legkevésbé legyen átlátható. „Az új (arra érdemes) felszámolók kijelölésének folyamata azzal kezdődött, hogy 2020 áprilisában, a pályázat megjelenése előtt alig néhány héttel módosították a hatályos kormányrendeletet és „hozzáigazították” ahhoz az elváráshoz, hogy a kedvezményezettek kerülhessenek be a körbe, bár még így is számos helyen meg kellett erőszakolni a jogot a megfelelő eredményhez.” – tudtuk meg a korrupcioinfo.hu-tól.
SZATMÁRY ANNAK AZ ÉRTÉKELŐ-BIZOTTSÁGNAK VOLT A TAGJA, AMELYIK ARRÓL DÖNTÖTT, KI KAPHASSON FELSZÁMOLÓI PRAXIST. Az egyik értékelési szempont a bizottság elnöke által vitt személyes meghallgatás volt, amelyen csak az elnök lehetett jelen. Szatmáry a bizottság tagjaként abban segédkezett, hogy a nekik kedves pályázók nyerhessenek.
A nyertes cégek többségét a pályázat benyújtási határideje előtt 10-15 nappal jegyezték be. Több cég esetében látványosak az összefonódások: ugyanaz a tulajdonos, a telephely, az alapítás dátuma. A nyertes pályázók másik része olyan cég, amelynek eredetileg teljesen más volt a tevékenysége, a határidő lejárta előtt néhány nappal vette meg valaki, nevezte át és módosította a főtevékenységét olyanra, hogy azzal...
kereső
Szatmáry Kristóf a XVI.kerület fideSS-es képviselőjelöltje .
colibri
@kissé felnőttem: toncsika (már nem előszőr) egyenlőre ezerrel bevédve! Ha toncsikát megcsapná úgy igazán a balhé szele, orbáncot is rántaná magával a mélybe.
namihami
""...nem emlékszik a helyettes államtitkár, hogy lezsírozták volna a vizsgát..."""
Van az úgy, hogy kimegy valami az ember fejéből?!?! És, némi anyagiak ezt hatásosan képesek befolyásolni!
kissé felnőttem
@colibri: majd lesz rá is szentencia 1-2 máris a keresztfiával kapcsolodnak meg egy balatoni házikóval ami 800 millás pár bérházhoz is köthetik ám majd letisztul jellem nélküli mindkettő

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.