Az infostart számolt be róla, hogy a minimálbéreseknek a személyi jövedelemadó (szja) teljes visszatérítését, a munkavállalói jogok megerősítését, az atipikus foglalkoztatás támogatását, valamint a kötelező kamarai tagdíj eltörlését említették választási győzelem esetén megvalósítandó javaslataik között ellenzéki képviselők.

Ledobta az atombombát az egységes ellenzék – hatalmas bejelentést tettek

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese az ellenzéki pártoknak a munka világát érintő javaslatait úgy összegezte: egyensúlyt akarnak teremteni a munkáltatók és a munkavállalók között, nem akarják ellehetetleníteni a munkáltatókat, de meg akarják védeni a munkavállalókat számukra kiszámítható munkakörülmények biztosításával.

Igazságosabbá teszik a szja-rendszert, visszaadják a Fidesz által az alacsonyabb jövedelműektől elvett, sokaknak akár kéthavi jövedelemnek megfelelő adójóváírást

- sorolta.

Kifejtette: ez a minimálbér szintjén az szja teljes visszatérítését jelenti, és egészen a minimálbér másfélszereséig növelni fogja az embereknél maradó jövedelmet.

A szocialista politikus ígéretet tett a munka törvénykönyvének túlmunkával kapcsolatos, az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett része eltörlésére is.

A szakszervezetekkel közösen kidolgozott új munkavédelmi, munkajogi kódexet alkotnak

- tette hozzá.

Buzinkay György (Momentum), Pest megye 3-as számú egyéni választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje Magyarország felzárkóztatása érdekében kiemelkedően fontosnak nevezte a bérrendezést, a nyugdíjaknak és a közszférában dolgozók bérének emelését.

Európai uniós minimálbérre van szükség, és kulcsfontosságú a távmunka, a rugalmas és részmunkaidős foglalkoztatás támogatása

- mondta.

A DK-s Horváth Jácint, Zala megye 3-as számú választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje azt mondta, a munkáltatók támogatásához olyan gazdasági környezet szükséges, ahol a piac által elismert valós teljesítmény alapján dől el, ki sikeres.

A kamarai rendszer átalakításának célja az – közölte –, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv) hatékony szolgáltatásokat biztosítsanak. Hozzátette:

eltörlik a kötelező kamarai tagdíjat.

Beszélt arról is, hogy az európai uniós forrásoknak olyan fejlesztési és finanszírozási rendszert alakítanának ki, amely nem egyedi vagy kampányszerű támogatásokat biztosít, hanem hosszú távon segíti a kkv-kat.

Állami kockázatitőke- és hitelgarancia-mikrohitelprogramot indítanak és adókedvezménnyel támogatják a kisebb cégek közös beruházásait. Támogatják "a vállalkozó Erasmust", azaz a külföldi tanulást, tapasztalatszerzést, hálózatépítést vállalkozóknak, vállalkozásnak

- jelezte.

Horváth Jácint elmondta: támogatást adnak a leghátrányosabb helyzetű régiókba települő, ott fejlesztő vállalkozásoknak; az uniós források felhasználásával vidéki gazdaságfejlesztési programot valósítanak meg győzelmük esetén.

Forrás: infostart

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@Csizmás Kond: Igen?
Ugían meséld el ,ikor törülte el a kötelező kamarai tagságot a fityma.
Meséld el mióta nem adóköteles a minimálbér.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Pipás: Én már az elején értettem, hogy hülye vagy! Vagy ezt csak a "biztonság kedvéért" ismételted? Anélkül is tudom! Attól vagy "jó efftárs"!
Pipás
@ómió: Akkor tanulj meg olvasni is. :)) efftárs
ómió
@Pipás: Ha olvasni nem tudó efftársat láttál, idiótája, ne másra hazudd, hanem húzódj el a tükör elől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.