Londonban kampányolt szerda este Márki-Zay Péter. A miniszterelnök-jelölt az angliai magyaroknak tartott nyílt fórumot. Szó esett a leadott szavazatok biztonságáról és a levélszavazat kiterjesztéséről is. Márki-Zay arra kérte az angliai magyarokat, hogy jelentkezzenek be egy-egy billegő körzetbe.

A résztvevők legtöbben Londonból érkeztek, de volt, aki több mint 6 órát utazott Walesből, hogy meghallgassa a miniszterelnök-jelöltet. A Telex kérdésére a kampánystáb elárulta, hogy körülbelül egymillió forintért bérelték a rendezvényközpont termét. Bár sokakat érdekelt volna a kivándorolt magyarok támogatásának részletes elképzelése, a miniszterelnök-jelölt csak a külföldön tartózkodók szavazati jogáról beszélt részletesebben.

Az eseményen beszédet mondott Csillag Tamás képviselőjelölt, a Momentum londoni alapszervezetének elnöke.

A 444.hu beszámolója szerint a politikusok a feltétlen voksolásra biztatták a szavazókat, többször kihangsúlyozták, hogy az angliai diaszpóra lehet az idei választáson a mérleg nyelve.

Márki-Zay Péter arra kérte a lakcímmel nem rendelkező magyarokat, hogy ha tehetik, jelentkezzenek be egy-egy billegő körzetbe, ugyanis a 2018-as eredmények alapján idén akár három mandátum is múlhat a külföldi szavazatokon.

Idén várhatóan csak hosszú sorban állás után tudják majd leadni szavazatukat az angliai választópolgárok, viszont Márki-Zay biztosította őket, hogy miniszterelnökként támogatni fogja a levélszavazás kiterjesztését.

Már csütörtöktől lehet regisztrálni a külképviseleti voksolásra

Április 3-án három helyen, Londonban, Manchesterben és Edinburgh-ban szavazhatnak a külföldön élő magyarok. A jelenlegi szabályozás szerint a külföldi urnákat a helyszínen lezárják, és csak Magyarországon számolják össze a bennük lévő szavazatokat.

Forrás: 444.hu, 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mivel túlnyomó többségben a maffia leváltását szeretné a külföldre menekült magyarok többsége, ezért minden létező eszközzel nehezítik a szavazók dolgát. Így volt ez 2018-ban is, nyilván így lesz most is.
Legjobb, ha minél többen itt Magyarországon adják le a szavazatukat!
namihami
Vigye magával a Bödőcsöt. Az már bizonyított.
A siker garantált!
@KisTehen: Jó tanárai voltak! És a M-ZP gyorsan elsajátította a tananyagot!
namihami
@KisTehen: Ágyú ellen kevés a fakard! Pláne, ha a muníció nagyja csak az egyik oldalon van!
""Azzal harcolj, amid van!""---és ez nem saját mondás.
ómió
Maki efftársnak most ez a fixa delíriuma?
Béla333
A maffiahívők már megint fordítva ülnek a lovon.
Először ugyanis a maffia kormány nyitotta meg a kaput a választási csalás előtt:
"Legalizálja a fiktív lakcím létesítését egy frissen elfogadott salátatörvény"
"a fiktív lakóhely létesítése (vagy az abban való közreműködés) egyszerűen nem lesz többé büntethető. A Btk. közokirat-hamisításról szóló része úgy módosul ugyanis, hogy a tulajdonos hozzájárulásával vagy saját tulajdonú ingatlanra bárki bejelenthet lakcímet büntetőjogi szankció nélkül – akkor is, ha már az első pillanattól nyilvánvaló, hogy nem fog ott élni."
tasz.hu/cikkek/legalizalja-a-fiktiv-lakcim-letesiteset-egy-frissen-elfogadott-salatatorveny

Most a MZP-t mocskolni, mert azt mondja, hogy ha ők csalás miatt átírták a törvényt, akkor ezen oldal ezt nem hagyhatja figyelmen kívül. Majd hülye lenne!
Béla333
"...olyanok létesítettek nyilvánvalóan fiktív lakcímet, akiknek egyetlen célja az volt, hogy a párt- vagy nemzetiségi listák mellett egyéni képviselőjelöltre is szavazhassanak. A törvénymódosítás nyomán a jövőben nem lesznek büntetőjogi értelemben felelősségre vonhatóak azok (és azok segítői), akik rosszhiszeműen, kizárólag ezzel a céllal létesítenek – a tényleges ottélés szándéka nélkül – magyarországi lakóhelyet. "
tasz.hu/cikkek/legalizalja-a-fiktiv-lakcim-letesiteset-egy-frissen-elfogadott-salatatorveny

Ki is van kormányon, aki olyan törvényt képes hozni pár hónappal a választások előtt, ami legalizálja a választási csalást? Ja? A Fidesz maffia kormányunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.