Ön is felveheti az oltási akciónapokon. 

Már több tízezer magyar felvette a negyedik oltástFotó: MTI/Vajda János

Az operatív törzs javaslatára a kormány döntött arról, hogy februárban tovább folytatódnak a csütörtök és péntek délutáni, valamint a szombati központi oltóhelyi akciónapok. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István csütörtökön Veszprémben beszélt ezekről az eseményekről.

György jelezte: februárban 115 szakrendelőben és 101 kórházban, valamint a háziorvosok is egyeztetés alapján folytatják saját praxisaikban az oltásokat.

De működik az időpontfoglalásos rendszer is, amellyel bármely napra lehet időpontot foglalni.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány döntése értelmében a védettségi igazolványok február 15-étől oltási igazolvánnyá alakulnak át, így aki a második oltást követő hat hónapon belül nem veszi fel a harmadikat, annak nem lesz érvényes az oltási igazolványa.

Már az első, a második és a harmadik mellett a negyedik oltások is felvehetők, eddig már 37 ezer negyedik oltást adtak be.

A negyedik oltás felvétele különösen a legidősebbeknek, a krónikus- és immunbetegeknek, valamint a transzplantáltaknak ajánlott, de mindenkinek érdemes beadatni, aki 4-6 hónappal ezelőtt kapta meg a harmadik oltását.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Vajda János

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: @Rockxy: "A negyedik oltás felvétele különösen a legidősebbeknek, a krónikus- és immunbetegeknek, valamint a transzplantáltaknak ajánlott"
Ez a lényeg, semmi más. Egyéb esetekben nincs értelme felvenni a 4. - et.
Pálinkás Pál
ezt a sok gyengeelméjűt.../ nem, nem fogok elnézést kérni...! /
Rockxy
és akkor hol van még a tizedik, meg a többiek...
division
@Pálinkás Pál: @Rockxy: "A negyedik oltás felvétele különösen a legidősebbeknek, a krónikus- és immunbetegeknek, valamint a transzplantáltaknak ajánlott"
Ez a lényeg, semmi más. Egyéb esetekben nincs értelme felvenni a 4. - et.
odst
Sorvasztjátok, kimerítitek az immunrendszereket.
Emlékszel még, hogy a fertőtlenítő kézmosót, tusfürdőt betiltották, mert akadályozta a test természetes védekezőképességét?
Persze a döntés a te kezedben van.
division
@odst: Szerintem te az életben nem tanultál immunológiát, biológiát. Mégis hogy lehet ekkora marhaságot írni? A túlzásba vitt vakcinázás gyengítheti az immunvédelmet valóban, de az még nem a 3. oltástól fog előjönni, de nem is a 4. - től. Vannak legyengült szervezetű emberek, na meg olyanok, akik két Sino - t kaptak első körben, nekik mindenképpen szükséges, de mindenki más kivárhat legalább nyár végéig, és aztán majd meglátjuk merre megy ez az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.