A PDSZ arról számolt be a 444.hu-nak, hogy miközben felülről a kormány, alulról az iskolaigazgatók próbálják ellehetetleníteni a sztrájkokat.

Bojkott: egyes iskolákban az igazgató kéri a szülőket, hogy küldjék be a sztrájk idejére a gyereküketFotó: PDSZ/Facebook

Az intézményvezetők egészen kreatív módokon próbálják megakadályozni a sztrájk szervezését

– mondta a PDSZ országos választmányi tagja, Nagy Erzsébet a 444.hu-nak.

Nem engedik például, hogy a sztrájkbizottság az iskola informatikai rendszerét használja, így nem mehet ki a Krétán az értesítés a szülőknek. De a tanárok nem küldhetik el a hivatalos iskolai mailcímükről a sztrájkolók várt létszámáról szóló jelentést sem a tankerületeteknek.

Van, ahol az is előfordul, hogy az igazgató arról értesíti a szülőket, hogy küldjék be a gyerekeket felügyeletre a sztrájk ideje alatt.

Pedig a PDSZ szerint erre nincs jogszabályi alapjuk, mert a gyermekfelügyelet nem iskolai program, nem lehet kötelezően behívni a tanulókat. Nagy szerint ezzel a lépéssel „el akarják tüntetni, láthatatlanná akarják tenni a sztrájkot”.

Nagy hozzáteszi, hozzájuk mint szakszervezethez nyilvánvalóan csak a problémás esetek futnak be, vannak olyan iskolák is, ahol az igazgatók korrekt módon egyeztetnek a sztrájkbizottsággal.

Forrás: 444.hu
Fotó: PDSZ/Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Semmi nem lesz belőle. Lesznek 200 -an a tüntetèsen. Fèlti mindenki az állását,èrthetően. A dagadt keze messzire elèr
odst
Férfiaknál: Szarfaszú fideszes kőbunkó árulók!
Nőknél: Fapina fideszes kőbunkó árulók!
ómió
Nyomulna a neobolsi PDSZ? Megint a tömeges elbocsátásukat, vagy egy havi fizujuk lenyulását szorgalmazzák "Böszme módon"? Mert akkor részükről "minden rendben" volt!
Nessy
Ez minden, csak nem sztrájk! Azt a törvényt is kiherélte már rég az Orbán kormány, mint mindent, ami a munkavállalók érdekeit védte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.