Erről Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt pénteken.

Orbán Viktor az élelmiszerárstopról: "Amíg nem kerülnek vissza a dolgok a normális kerékvágásba, valakinek meg kell védeni az embereket"

Orbán Viktor az élelmiszerárstopról közölte: normális esetben a kormánynak nem kell beavatkoznia az árak alakulásába, de vannak rendkívüli helyzetek, és akkor a kormány nem mondhatja, hogy majd a gazdasági szereplők megoldják.

Amíg nem kerülnek vissza a dolgok a normális kerékvágásba, valakinek meg kell védeni az embereket

- jelentette ki.

Úgy értékelt, az infláció mögött több ok is meghúzódik, de a legnagyobb részben közreműködő ok az energiaárak növekedése, amely tekintélyes részben politikai döntések miatt alakult így.

Brüsszelnek az energiaárakra vonatkozó politikája megbukott

- fogalmazott.

Elmondta: a klímavédelmet nem magas energiaárakkal kell kikényszeríteni, mert ennek az eredménye az, hogy minden másnak is nő az ára, hiszen energia mindenhez kell. A normális politika arról szól, hogy különböző szempontokat próbálnak folyamatosan egyeztetni, mert ugyan "van klímavédelmi szempont, de élni is kell, van szociális szempont" is – mutatott rá.

Emlékeztetett: Magyarországon hosszú évek óta rezsicsökkentéssel védik a családokat.

A klímapolitikában pedig világossá kell tenni, hogy a nagy szennyezőknek kell viselniük a terheket, és "nem szabad megengedni a brüsszelieknek azt, hogy áthárítsák ezeket a terheket a magyar családokra"

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

Úgy értékelt: a baloldal a járvány elleni védekezés támadásával túl messzire ment. "Mindig mindent lehet jobban csinálni", és a mindenkori ellenzéknek az a dolga, hogy ezt is mondja, de nem mehet túl messzire a támadásban – fogalmazott.

Közölte:

nem szabad úgy akarni a hatalmat, hogy közben a nemzet, az ország érdekei ellen teszünk.

Felidézte: két éve jött létre az operatív törzs, ahol azért dolgoznak, hogy megmentsék az emberéleteket, ezért nem azt érdemlik, hogy támadják őket. Ugyan választás lesz, de a járvány elleni védekezés kérdését minél inkább ki kellene vonni a választási csatákból, és minél inkább együttműködésre van szükség – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kijelentette: a kiindulópont a magyar emberek biztonsága, minden döntésüket ez a szempont vezeti, és ez igaz az oltásra is. Mindig kell lennie annyi oltóanyagnak a raktáron, amennyire a magyaroknak szükségük van. Ugyanakkor ráhagyással dolgoznak, és ezek a készletek egy idő után elveszítik a szavatosságukat, tehát ha nem tudják beadni Magyarországon, akkor jobb, ha odaadják valakinek, mintha kidobnánk – magyarázta.

Arról is beszélt, hogy nagy hibának tartaná, ha vakcinabeszerzés szempontjából "kiszolgáltatnánk magunkat az Európai Unió által összeszervezett nyugat-európai gyógyszergyártók csoportjának".

Több lábon kell állni, másokkal is meg kell állapodni, és világossá kell tenni, hogy "nem lehet rajtunk extraprofitot" keresni

- tette hozzá.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
és addig téged ki fog védeni ? mert minket nem kéne nem dedósokkal van dolgod
kissé felnőttem
az ám meg a gátlástalan lopásaitok is mind mögötte áll ám meg még 600 oldalnyi ami erről szól csak emlékezz
kereső
Az extra profit csak a maláj üzletembernek jár a használhatatlan lélegeztető gépekért, meg annak a csoportnak amely intézte a keleti vakcinák beszerzését. Meg azoknak, akik letelepedési kötvényt árultak. Meg azoknak, akik minden megbizást elnyernek közbeszerzésen, vagy azon kivüli pályázaton.
Néro
Ne védjééééé ! Én annak sokkal jobban örülnék ha minden nap nem lopnál meg. Reggel , délelőtt ,délben , délután és egész éjjel .
Takarodj már el az összes bűnöződdel együtt.
ómió
Az agyatlan bolsija ezt úgysem érti...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.