Az mfor számolt be róla, hogy a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelentek szerint alapvetően két, többmilliárdos átcsoportosításról van szó.

Munkában az Orbán-kormány: tízmilliárdokat mozgattak át az éj leple alatt

A Miniszterelnöki Kormányiroda gazdálkodásába tartozó, rendkívüli kormányzati intézkedésekre félretett fülből 9 524 936 380 forintot vettek ki, ez a következőképpen lesz elosztva:

a Magyar Honvédség 4 385 040 438 forintot kap dologi kiadások fedezésére, további 1 770 294 723 forintot pedig beruházásokra költhetnek,

a Honvédelmi Minisztérium alá tartozó egyéb szervezetek pedig 2 561 831 611 forintot kapnak beruházások végrehajtására, míg 364 705 670 forintot felújításokra költhetnek,

szintén a honvédelemhez köthetően lesz elkötve további 232 063 938 forint, ez hozzájárulás a NATO Biztonsági Beruházási Programjához.

A honvédelemre juttatott források után megmaradt 210 millió forint is gazdára talált: az adósságkezelés költségeinek fedezésére 130 millió forint jutott, míg az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó „sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására” 81 millió forint ment.

Az átcsoportosítás nagyobb tétele a Gazdaság-újraindítási Alap turisztika fejlesztésekre előirányzott forrásaiból kivett 18 842 467 491 forint, ezt teljes egészében Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. szakmai munkájának finanszírozására költi a kormány.

A további részletek az mfor írásában olvashatók.

Forrás: mfor

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Kiürítik még a kasszát!
Ellopnak még mindent, mielőtt a börtönbe mennek...
Aljas tolvajok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@Nessy: örömmel olvastam sőt anyám sogornéját is igy hivták szép estét
kissé felnőttem
zsákolták a pénzt megint éjjel nappal csak lopnak?
Nessy
@kissé felnőttem: Neked is! :-)) Szegény! Én nagyon nem szerettem a nevemet, mert egész Óbudán akkoriban csak engem hívtak így. Minden tanár ismert a suliban. Elképzelhető, hogy a "pici szám" is hozzájárult??
kissé felnőttem
sebaj dalolok akkor " Óbúda már ide dzsesz kel nem sramli vagy zongora szó ..." tuléljük orbán hobortját lesz még egyszer ünnep e világon
Csizmás Kond
...ezt sem értem, egyik percben ellopták még a szivárványt is a másik percben meg milliárdokat forgatnak...
ómió
"Mozgattak át?" Pedig az efftársak még a "lovak közé szokták dobni a gyeplőt"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.