Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter romaügyi kabinetvezetője, Lakatos Béla azelőtt szólalt meg, mielőtt a közös ellenzéki listát véglegesítik – számolt be róla a Telex.

Kimaradnak a romák a közös ellenzéki listáról – megszólalt Márki-Zay romaügyi szakértője

Fotó: MTI/Mónus Márton

Jelen állás szerint ez ügyben az ATV szerint kompromisszum körvonalazódik, és részben teljesíteni fogják a kérését. A párbeszédes Tordai Bence azt kommentelte Lakatos bejegyzése alá, hogy reméli, a többi párt is hasonló felelősséggel dönt ebben a kérdésben.

A Miniszterelnök-jelölt megkért benneteket valamire, amit a Jobbikon kívül mind elfogadtatok nyilvános adásban a miniszterelnök- jelölti vita során. Most ennek semmi nyomát nem látjuk mi romák, sőt még annak a Berki Sándornak a helye is veszélybe került a 45 hely között, akiről azt gondoltuk, hogy bekerül az új Parlamentbe. Azt kell tapasztalnom jelenleg, hogy Márki-Zay Péteren kívül ez a pártok közül senkinek sem fontos kérdés

– jelentette ki Lakatos.

Berki negyedik a Párbeszéd listáján, de mivel a listavezető Karácsony Gergely nem ül be a Parlamentbe, és Budapest főpolgármestere marad, a pártban úgy számolnak, hogy Szabó Rebeka és Kocsis-Cake Olivio mögött Berki előrejön harmadiknak.

Lakatos arra is utalt:

elfogadta, hogy ne legyen hetedik frakció, de ha nem lesz a Parlamentben roma képviselő, az árt a hitelességüknek. Marki Zay úgy gondolta tavaly októberben, hogy a lista első harminc helyén három roma politikusnak kell szerepelnie. 

Forrás: Telex
Címlapkép: MTI/Mónus Márton

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR PRÉDlKÁTOR
Ez is jó kövér... sportolnia kellene, mert úgy jár, mint aki nemrég infarktust kapott...
justhpeter
@DR PRÉDlKÁTOR: Miért nem lehetne listás a romák képviselője ?
Rizikó
Legyen cigány börtönfrakció. Úgyis ott vannak a legtöbben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.