Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte az unitáriusok püspökszentelő gyülekezetét; a tavaly megválasztott Kovács Istvánt szombat délután istentiszteleten iktatják be hivatalába Kolozsváron – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor: a magyarság jövőjét ma is a múltjukra, hitvalló őseikre és értékeikre büszke közösségek jelentik
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Levelében a magyar miniszterelnök felidézi azt a "régi igazságot", hogy a fény forrásának nem a nagysága, hanem az ereje számít.

Az egész magyarság számára felemelő pillanat volt, amikor kilenc évvel ezelőtt a Trianonban két részre szakított magyar unitárius közösség újra kimondta egységét, bizonyságot téve arról, hogy amit ellenséges hatalmak, torz ideológiák és emberi gyarlóság elválasztott egymástól, azt a közös hit és a határokon átívelő nemzeti összetartozásunk parancsa kilenc évtized után is képes újra egyesíteni

- írta a kormányfő.

Orbán Viktor azt kívánta az új püspöknek, hogy

legyen bátor őre és gyarapítója annak a súlyos megpróbáltatások között született kulturális és szellemi örökségnek, amelyet az unitáriusok a kereszténység egyetlen magyar alapítású történelmi felekezeteként hoztak létre az elmúlt öt évszázad során.

Kifejezte meggyőződését, hogy

a magyarság jövőjét ma is azok a múltjukra, hitvalló őseikre és értékeikre büszke közösségek jelentik, akik a nemzet- és egyházellenes erők nyomásának dacára is ki mernek állni Jézus példájának követése, a teremtett világ, az élet, illetve a család tisztelete, az egyén felelőssége és lelkiismereti szabadsága mellett, miközben erre nevelik gyermekeiket is.

Levele végén Orbán Viktor az egyház minden újonnan választott vezetőjének áldott szolgálatot, az unitáriusok határokon átívelő szeretetközösségének pedig hitben és gyarapodásban gazdag évtizedeket kívánt – ismertette Havasi Bertalan.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Te, vazze, nem lehet ám mndnkinek vitézkedni, hitet vallani és ájtatoskodni ! Valakinek ám dolgoznia is kell, tanulnia, alkotnia, fejleztenie, megvívni az eredményekért, viselkedni és alkalmazkodni ! Van neked fogalmad erről az egészről ? Vagy mész vissza a sámánhoz ugrabugrálni ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Melyik "múltra" méltóztat, gondolni bölcs vezérünk? A valóságra vagy a legújabb átírtra?
tudode
Ez semmi ahhoz képest, hogy azon memorizál, hogy az EU ellenzékeként
.
-----Orbán: Ébresztő!
444.hu/2022/01/28/orban-ebreszto
.
miniszterelnok.hu/szamizdat-16/
.
„A hang lehet Jákob hangja, de a kéz Ézsau keze” – nyilatkoztatott ki a legfőbb vezér a Szamizdat 16. című krokijában.
----------------------
.
???
Toller Béla
Te, vazze, nem lehet ám mndnkinek vitézkedni, hitet vallani és ájtatoskodni ! Valakinek ám dolgoznia is kell, tanulnia, alkotnia, fejleztenie, megvívni az eredményekért, viselkedni és alkalmazkodni ! Van neked fogalmad erről az egészről ? Vagy mész vissza a sámánhoz ugrabugrálni ?
Néro
És te ebben a közösségben HUN vagy ? mint a tolvajok fejedelme .
lusta
A dicső múlt része és az unitáriusok is támogatták a rendeket abban, hogy nagyobb szabadság, úgy politikai, mint vallás, mint gazdasági érhető el a török szultántól, mint a magyar királytól.
Lepényleső
...mint a dzsentri világban,- bár most nincsenek pénz hiányában,hiszen világelsők vagyunk adózásban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.