Még a baloldali választók abszolút többsége sem ért egyet Márki-Zay Péter rezsicsökkentést kritizáló mondataival vagy az egészségügyi reformelképzelésével – írta a Magyar Nemzet szombaton a Nézőpont Intézet felmérése alapján.

A Magyar Nemzet szerint Márki-Zay Péter kijelentéseivel saját szavazói sem értenek egyet
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A felmérésben azt vizsgálták, hogyan vélekedik a közvélemény a baloldal jelöltjének legismertebb kampánymondatairól.

A kutatásban négy, Márki-Zay által megfogalmazott gondolatról kérdezték a válaszadókat. Márki-Zay nevét nem említették, és az eredeti mondatokat lerövidítették, de azok lényeges tartalmi elemein nem változtattak

- írta a lap.

Arra, hogy "a jelenlegi rezsicsökkentést nem kellene fenntartani", a választók 75 százaléka válaszolt úgy, hogy inkább nem ért egyet, és mindössze 19 százalék jelezte egyetértését.

A lap szerint sokatmondó, hogy tízből hat baloldali választó nem ért egyet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjével a kérdésben. A Fidesz-szavazók 91 százaléka elutasította a kijelentést.

Azzal, hogy a "mostani rezsicsökkentés helyett, ha magas a rezsi, kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni", az aktív szavazók 79 százaléka nem ért egyet, mindössze 17 százalékuk vélekedik hasonlóan. A baloldali szavazók 64 százaléka sem osztja Márki-Zay Péter véleményét, ahogyan a kormánypárti szavazók 91 százaléka sem.

Tízből kilenc választó nem ért egyet azzal sem, hogy "statisztikát kellene vezetni arról, hogy ki a cigány és ki a nem cigány Magyarországon". A kijelentést a bal- és jobboldali szavazók egyaránt 87-87 százaléka utasítja el

- írta a lap.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint az aktív szavazók 81 százaléka azzal sem ért egyet, hogy "jobb, ha az egészségügy üzlet, mint hogyha nem üzlet". Tízből hét baloldali választó is elutasító Márki-Zay Péter kijelentésével kapcsolatban, mindössze 17 százalékuk ért egyet azzal. A kormánypártok szavazóinak 90 százaléka elutasítja, hogy az egészségügy üzlet – írta a Magyar Nemzet.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
meg kell választani, aztán jöjjön aminek jönnie kell...vagy prosperitas, vagy szopás
Emmersson71
Sőt, az ellenzékiek Orbánnal értenek egyet..mindenben IS.
Pálinkás Pál
ez kamu cikk...
" Tízből kilenc választó nem ért egyet azzal sem, hogy "statisztikát kellene vezetni arról, hogy ki a cigány és ki a nem cigány Magyarországon". A kijelentést a bal- és jobboldali szavazók egyaránt 87-87 százaléka utasítja el "...
ez egyszerűen nem igaz...egy valós felmérésben a többség a szegregációt támogatná...
Toller Béla
Azért a saját vélasztói nagyrészt egyetértenek vele...ne legyen hamis illűziói a mocskoknak ...
Béla333
Próbálkoznak ellentétet szítani a maffiózók. Ez már a vég náluk.
Semmi mondanivalójuk nincs, csak az hogy jujj a másikat ne...
kereső
És akkor mi van? Az ellenzéki szavazó nem birka-hanem önállóan gondolkodni tudnó, önálló, szuverén demokrata.Attól még, hogy nem ért vele egyet április 3.-án a fideSS ellen fog szavazni.
Ez meg a magyar nemzetet olvasó, abból informálódók számára teljességgel elképzelhetetlen, hiszen nincs önálló gondolkodásuk, azt már kisajátitotta a magyar cipolla.A fene sem akar bégető marha lenni.
Lepényleső
...a bánéval a sajátja igen,- ha túl teszik magukat a megfélemlítésen?
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Soha nincsen valós felmérés! Legfeljebb ahhoz közelítő.
Mindig lesz egy nagy hányad, amely a "győzteshez húzás" elve alapján "választ", illetve még névtelenül is PC választ ad, még ha önmagának is hazudik ezzel.

***

Igenis, elutasítom a pirézeket addig, amíg nem ismerem őket! Ahogy bárkit-bármit elutasítok, amíg nincsen tapasztalatom velük kapcsolatban. Ez az emberiség túlélésének egyik alapja.
Pálinkás Pál
@Emmersson71: ez a piréz duma ott sántít, hogy nem ők unokáznak...nem pirézekkel van tele a sitt...nem a pirézeket kell eltartani a társadalomnak...
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Én most az őszinte válasz mentén hoztam fel a pirézeket - akik nem is léteznek, ugye :)
CsipkeRózsa
A Magyar Nemzet ne izgassa magát az ellenzék nevében.
Pálinkás Pál
@Emmersson71: az őszinte válasz attól is függ, hogyan teszed fel a kérdést...ja...és hol...
amaramaistanna
Megindult minden szinten a hazugsággyártás és rágalomhadjárat, a tájékozódási lehetőség egyes vidékeken csak a Fidesztől származó mantra jut el a valóság helyett. Gyalázatos, amit művelnek rágalmazás és gyűlöletkeltés terén.
telegdilaci
@sgl: Gondolom nem olvasta el a teljes interjút,amit Márky Zay adott kiragadtak belőle részleteket,csak azért hogy más értelmet nyerjen amit a Rezsi csökkentésről mondott így manipulálják az Embereket,NEM azt mondta hogy megszüntetnék a rezsi csökkentést,hanem a módjával nem ért egyet,mivel nem csak a rászorulókat,támogatja hanem azokat a jómódúakat is akik az úszó medencéjüket fűtik! viszont akik egyedi fűtést mondjuk fával fütenek,azok semmilyen rezsi csökkentést nem kapnak!
verőce21
Mi a fasz kell még ahhoz, hogy kattanjon a bilincs és visszatoloncolják Kanadába a büdös cigányt?!

Ez polgárháborúra játszik totálban...!
Béla333
Aki polgárháborúra játszik az a mocskos maffia a vezérével együtt. Aki kiszolgáltatja az országot Putyinéknak, akik lerabolnak mindent, nyomorba döntik az embereket, akik kiszivattyúzzák az összes Uniós, az ország felzárkóztatására kapott pénzt.
41 ezer honfitársunk halála szárad az elcseszett járványkezelést végzők lelkén, miközben mér a tesztekre kapott pénzeket és a lélegeztető gépekre elköltött pénzeket is ellopták!
Nagyon jól teszi MZP, hogy ezt mindannyiunk nevében a maffiózók orra alá dörgöli.
Remélem börtönbe is csukatja az odavalókat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.