Orbán Viktor miniszterelnök Madridban szombat délelőtt Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnök-jelöltjével tárgyalt az európai konzervatív erők szorosabb összefogásának lehetőségeiről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor Le Pen francia elnökjelölttel tárgyalt
Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

A megbeszélésen elhangzott: Európa sok millió, hagyományos keresztény és nemzeti értékeket valló polgárának jelenleg nincs megfelelő politikai képviselete az EU-ban, ezért elengedhetetlen a kontinens jobboldali pártjainak szoros együttműködése.

A megbeszélésen áttekintették a tavaly nyáron megkezdett európai konzervatív pártszövetség-építési folyamat állását és a közeljövő feladatait.

Szombaton Madridban csúcstalálkozót tartanak az európai jobboldalhoz tartozó pártelnökök, majd Orbán Viktor Párizsba utazik, ahol Nicolas Sarkozy korábbi francia köztársasági elnökkel tárgyal

- közölte Havasi Bertalan.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Benko Vivien Cher

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
(Elv)baráti találkozó!
Moszkva után Madrid. Csak a madridira (még) ment, a moszkvaira viszont már odarendelik-.
justhpeter
Komolyan nem értem mi a gondja Orbánnak. Azt mondja, hogy "Európa sok millió, hagyományos keresztény és nemzeti értékeket valló polgárának jelenleg nincs megfelelő politikai képviselete az EU-ban" Elmondása szerint ez őt zavarja.

Itthon a normális magyaroknak nincs megfelelő politikai képviselete sehol sem, mert minden területen a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe embereit ültette és szemmel láthatóan ez őt nem zavarja.

Hogy akar egy olyan ember Európában politikai vezető lenni, aki a saját országában egy hazudozó tolvaj ?
solidedge
Nagy a tülekedés a Hitler érdemrend megszerzésére.
Lepényleső
Hitetlen ez a Le Pen,elhinni amit róla hallott képtelen?
telegdilaci
@Toller Béla: @Lepényleső: Összenő ami összetartozik,ha ez a Ribanc lesz a Francia köztársasági Elnök viszi magához Orbánt Miniszterelnöknek,de szép is lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.