Orbán Viktor a jogszabályok szerint 9 millió forintot kaphat, amennyiben elveszti a választást és búcsúznia kell a miniszterelnöki poszttól. 

A 24.hu cikke szerint átlagosan 10 millió forntos végkielégítés járhat az Orbán-kormány minisztereinek és államtitkárainak, ha április 3-án az ellenzék nyeri meg az országgyűlési választást, és a kabinetnek távoznia kell. 

Brutális végkielégítést, 654 milliót kaphatnak az Orbán-kormány tagjai, ha leváltják őket

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A lap számításai szerint ebben az esetben összesen 654 millió forintot tehetnek zsebre a leköszönő kormány tagjai.

A 24.hu gyűjtése szerint minden olyan miniszternek és államtitkárnak, aki már legalább három éve betölti a posztját, hathavi illetmény jár a felmentése esetén. Amennyiben három évnél kevesebbet töltött a poszton, akkor háromhavi illetményt kap. Ilyenből a lap szerint mindössze két vezető van a mostani kormányban: Répássy Róbert egykori fideszes képviselő, aki decemberben váltotta a korrupcióval meggyanúsított Völner Pált; illetve Vágujhelyi Ferenc, aki tavaly júliusban lett az adóhatóság vezetéséért felelős államtitkár.

A legtöbb pénzt a 24.hu cikke szerint a két tárca nélküli miniszter kaphatja. Süli Jánosnak, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős miniszternek, és Mager Andreának (nemzeti vagyonért felelős miniszter) a legmagasabb ugyanis az illetménye a kormányban (ötmillió forint havonta), ezért felmentésük esetén 30-30 milliót kapnának. A többi miniszternek jellemzően 11,9 millió forint juthat, Varga Juditnak pedig ennek a fele, 5,9 millió forint, ugyanis ő kevesebb mint három éve miniszter csak.

A jogszabályok értelmében Orbán Viktor miniszterelnökként 9 millió forinttal búcsúzhat, ha áprilisban veszít a Fidesz. 

A cikk szerint a közigazgatási államtitkárok 11,4 millió forintot, a nem képviselő államtitkárok 10,5 millió forintot, a képviselői mandátummal is rendelkező államtitkárok 7,8 millió forintot kaphatnak egy esetleges kormányváltás után. 12 olyan államtitkár is van a kormányban, akiknek csak háromhavi illetmény (5,3 millió forint) jár, ha veszít a mostani kormánypárt a választáson.

Forrás: 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Emlékszünk még az un. POFÁTLAN VÉGKIELÉGYTÉSRŐL, amely valójában "csak" választási cummi volt
.
Nem engedjük a pofátlanul magas végkielégítéseket".( 2010. október 28.)))
archiv.fidesz.hu/index.php?Cikk=154686

.
""""Kedden alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót az Alkotmánybíróság. Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője erre válaszul bejelentette: kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság hatásköréből."" (...)
-----------------------
.
Ha a kétmilliós végkielégítés POFÁTLAN volt, akkor ez 654 millió miCSODA!
.
így kezdte pávatáncát a Sorös ösztöndíjas un. egyedralkodónak látszó tárgy!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ne izguljatok, efftársak! Erre nem kerül sor!
justhpeter
Engem zavar, hogy nem arról beszélünk, hány évet fognak kapni a bukás után.
Eladott Ország
Bocs, lemaradt: Ehhez csak annyit fűznék, mielőbb rohadjanak meg a börtönben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.