Schadl György páncélszekrényében közszereplő(k)ről szóló fényképeket és DVD-ket találtak, Vona Gábor ezzel és a túl sok csupasz valaggal kapcsolatban foglalta össze véleményét arról, hogy az altesti bulvárcunami végleg elsöpri a politika méltóságát.

Vona Gábor öt gondolatot osztott meg a magyar politika elpornósodásáról: teszkós orgia Fekete Pákóra, ereszes menekülés bojtos sapkában
Kép: YouTube

1. Az elemi ösztöntől a bizarrig

Az állatvilágban a sokszorozódás nemegyszer terhes és felelősséggel járó kényszerét egy belülről lüktető, mindent elemésztő szenvedély teszi programmá. Ez a nemi vágy, ami az evolúció drogja. Tudatvesztett állapotba kerülhetünk általa, hülyeségekre vagyunk képesek a hatása alatt. 

Ha mindenhol ott van a nemi vágy, miért is kerülné el a politikát?

- tette fel Vona a kérdést.

Szerinte van egy végletekig kiélezett, már-már apokaliptikus félelmeket felkorbácsoló gyűlöletpolitika, amit rendre nyers pornográfiába hajló botrányok kísérnek.

Persze ismerjük Woody Allen szállóigéjét, hogy a jó szex mocskos, meg a politikára is szokás mondani, hogy piszkos világ, de ezen szavak mögött azért mindig ott lapul csipetnyi esztétikum, valami kultúra, remény, játékosság.

- jegyezte meg.

Ám szerinte a mi szexbotrányaink azonban nem ilyenek: teszkós orgia Fekete Pákóra, ereszes menekülés bojtos sapkában.

Még a pornóoldalakon is nehéz lenne kategóriába sorolni őket. A politikai hatalomtól egyszerre megrészegült és kiégett elme bugyraiba pillanthat bele a nyárspolgár. Az összefüggés a következő egyenlettel írható le:

a magyar társadalom beteg, a magyar politika beteg, a magyar szexbotrányok is betegek.

2. Ami fontos, és ami nem

Még tavaly az egyik rádióműsorban beszélt arról, hogy a ’22-es választási kampány apokaliptikus pornóvá alakulhat, és úgy tűnik, az idő sajnos igazolja.

Persze nagy kockázatot nem vállaltam, hiszen az elmúlt évek két legmeghatározóbb nemzeti élménye a Borkai-videó és a Szájer-ügy volt. Ha a társadalom ennyire rezonál a politika és az unortodox szex közös metszeteire, ne csodálkozzunk, ha ezt az érintettek felismerik.

- jelentette ki.

A pártok mellett működő think tankek megtapasztalhatták, hogy a hazai közéletnek van két vastörvénye:

„Ne szerepelj szexvideóban!”, és „Szerezz az ellenfeledről szexvideót!”

Lehet morális fölénybe menekülni, sopánkodni, sóhajtozni, de az a helyzet, hogy ez működik. Erre van igény. Gondoljunk bele, Schadl miért egy ilyen anyagot tárolt a páncélszekrényben? Miért nem valami súlyos korrupciós ügyet? Valami durva bűncselekményt? Biztosan volt tudomása többről is. Miért egy édeshármas-gyűjteménytől aludt könnyebben? A volt Jobbikos szerint tudta, hogy ettől van biztonságban, ez az, amivel, ha szorulna a hurok, a legjobban tud zsarolni. Hogy mégsem sikerült neki, nem annak a bizonyítéka, hogy nem volt igaza, hanem annak, hogy nem volt már elég ideje.

3. Ki fotózta a képet?

Talán apróságnak tűnik, de fontos lehet. Van ugye egy kép, ami három személyt ábrázol. Ketten szexelnek, a harmadik pedig felvételt készít. Tiszta sor. Tiszta sor? De ki készítette akkor a képet? Talán maga Schadl, aki tudott a partiról? Esetleg a titkosszolgálatok, netán külföldi szervek? De akkor hogyan került az anyag Schadl páncélszekrényébe? Lehet, hogy a végrehajtók vezetője Völnernél sokkal szélesebb és súlyosabb összeköttetésekkel is rendelkezett?

4. Túladagolás

Az is lehet, hogy az írásában eddig megfogalmazott és növekvő érzet tévedés. Nem azért, mert jelenleg nem igaz, hanem azért, mert holnap már nem biztos. Éppen

az egyre növekvő bizarrság, extremitás vezethet oda, hogy a pornóléc olyan magasra kerül, hogy végül már átugrani sem lehet.

A társadalom a sok-sok inger után eljut egy apatikus, rezignált állapotba, és a túladagolás miatt alig-alig fog reflektálni egy szexvideóra. Egyszerűen beárazza: aki híres lesz, az perverz is, úgyhogy semmin sem kell már meglepődni, ráadásul mindkét oldal hozza az újabb szériákat. 

5. Háború a NER-en belül

Az sem elképzelhetetlen, hogy a Schadl-ügyben a pornó egyáltalán nem vezérfonal, csupán mellékszál. Valójában nem az apokaliptikus pornósorozat újabb fejezetéhez érkeztünk, hanem egy jól felépített, aprólékosan megszervezett belső leszámolás soron következő pontjához.  Vona szerint erre a magyarázat

csak egy NER-en belüli háború lehet, amelyet még Orbán Viktor sem tud elfojtani.

Mindenesetre sorra jönnek az újabb és újabb információk: ingatlanokról, egyetemi vizsgákról, szexképekről. És azt érezni, még nincs vége. A tervezettség, az okos adagolás azt sugallja, itt nem a véletlen a dramaturg, hanem valaki nagyon is tudatosan tereli a folyamatokat, amelyek egy számunkra még nem ismert irányba haladnak. Valaki felé. 

Forrás: Index
Címlapkép: YouTube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro
Úgy látom Vona-tos Ga-bika , hogy nem hagytad ott a kuplerájt. Pedig azt montad kiszállsz.
Eladott Ország
Ki nem szar le téged, fidesz kurvája! Megvett téged már régen a fidesz tokostól vonóstól, szarházi hülyegyerek!
penege
ez olyan szánalmas... rohanni egy olyan autó után amelyik nem vesz fel... Gabika menj dolgozni...
csak úgy....
vonára sem bíznám a szüz kecskémet,ha lenne..
ómió
A kisnyilasok bolsevizálódása kimaradt, Vona efftárs!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.