Közel 10 perces videót tett közzé a TASZSZ hírügynökség Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozójának publikus részéről.

Orbán Putyin pincsijének nevezte saját magát? – Hatalmas ellentmondásba keveredhetett
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor elmondta, hogy, ő is örül a találkozónak, visszaemlékezett, hogy 13 éve találkoztak először és nekik kettejüknek van így a leghosszabb emlékezetük az orosz-európai kapcsolatok viszonylatában.

Megköszönte a vakcinaügyben és az energetika terén az orosz-magyar együttműködéseket, megemlítette, hogy 900ezer magyart oltottak be orosz vakcinával.

A miniszterelnök a gázszállításokat is megköszönte, hozzátéve, szeretné is megemelni annak mennyiségét.

Ám pár évvel ezelőtt, egészen pontosan 2007-ben máshogy gondolkozott Orbán, ugyanis szerinte akkor Oroszország expanziója, újraerősödése egy valóságos kihívást jelentett a Nyugat számára. Olyan fenyegetést, olyan kihívást, amely Közép-Európából kiindulva elérheti az Európai Uniót, sőt elérheti a szövetségesek katonai erejét is.

Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.

- nyilatkozta Orbán Viktor 2007 október elsején.

Paul Lendvai Németországban megjelent cikkében arról írt, hogy Orbán Viktor elfordulása a Nyugattól, annak jogi és erkölcsi normáitól, egy végzetes rendszerszintű fordulat része.

Az Ukrajnával kapcsolatos riasztó hírek láttán érthető, hogy a média alig foglalkozik Orbán Viktor nemzetközi tevékenységével.

Pedig Orbán Viktor január 10-én szolidaritását fejezte ki az elnyomott kazah elnökkel, Kaszim-Somart Tokajevvel szemben.

A szerző hozzátette, hogy Orbán, az EU- és NATO egyetlen miniszterelnökeként nem habozott segítséget felajánlani az autokratának. Az újságíró szerint ez sokat ígérő előjáték a február 1-jén Vlagyimir Putyin elnökkel Moszkvában tartandó találkozója előtt.

Azt, hogy Orbán Putyin legközelebbi szövetségese Nyugaton, az is alátámasztja, hogy pár nappal ezelőtt Szergej Lavrov külügyminiszter átadta Szijjártó Péternek a Barátsági érdemrendet, amely a legmagasabb kitüntetés, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@verőce21: tegnap, 20:25
Miért szóba állt vele komoly politikus?
Én csak egy önelégült diktátort látok,meg egy diktátorocskát aki éppen benyal a nagy embernek.
Gyurka80
@kereső: Miért is segítenénk ukránoknak, Azért ahogy viselkednek a kinti magyarokkal.Ne légy már hülye!
Gyurka80
Igen 2007-ben böszmeferi volt Putyin pincsije.Meg kell nézni miket mondott akkor!
Yoda69
Putyin valóban pincsijenek tekinti orbant. Vérig alázó volt, hogy a megbeszélés után, csak intett O1G-nek jöjjön, majd szó nélkül elhúzott, orban meg vagy 20 méterrel kullogott utána. Az is elég lenéző dolog, hogy egy ilyen szintű találkozón, putyin végig tegezte orbant.
orban ezzel a viselkedéssel nem csak saját magát járatta le, de a magyar népet es az Európai Uniót is. De hat tudjuk róla neki nem nehéz lemenni patkanyba,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.