A legfrissebb adatok szerint soha nem fogyasztott még annyi áramot egy hónap alatt Magyarország, mint idén januárban, a fogyasztás elérte a 4470,9 gigawattórát (GWh) – tette közzé a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. a honlapján csütörtökön.

Januárban soha nem látott mennyiségű áramot fogyasztott Magyarország

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A teljes bruttó villamosenergia-felhasználás korábbi havi rekordja 2020-ben született, ugyancsak januárban, a fogyasztás akkor 4345,2 GWh volt.

A rendszerirányító tájékoztatása szerint az áramfogyasztási rekordok listájának harmadik helyén a tavaly decemberi 4338,5 GWh-os, a negyediken pedig a 2019. januári 4290,0 GWh-os felhasználás áll.

A tartósan alacsony hőmérsékletnek valószínűleg fontos szerepe volt abban, hogy januárban az országos teljes bruttó villamosenergia-fogyasztás újabb csúcsot ért el – közölte a Mavir.

Jelezték azt is, hogy januárban a korábbi rendszerterhelési rekord is megdőlt, idén január 25-én 7396 megawattos (MW) bruttó rendszerterhelést regisztráltak, a tavaly december 9-én mért 7361 MW-os országos abszolút csúcs után.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Vagy a "Lajcsi" volt túl sok, vagy a "mélyszegény"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.