A fideszes tagokból álló Médiatanács jogsértőnek minősítette a társadalmi célú reklámot.

Az RTL Klub bíróságon támadja meg a Médiatanács döntését, ami elítélte A család az család-reklámokatFotó: Háttér Társaság/YouTube

A Médiatanács a héten jogsértőnek minősítette az RTL Klub és a Háttér Társaság társadalmi célú hirdetését, amiben szivárványcsaládokat mutattak be. A testület szerint az RTL Klub 11 alkalommal nem megfelelő időben sugározta A család az család című, társadalmi célú reklámot 2020 decemberében – írja a 444.hu. A szerv meg is indokolta döntését:

mivel a gyermekek számára nehezen értelmezhető a hirdetésben megjelenő azonos nemű párok gyermeknevelése és a családdal együtt tárgyalása, így azok csak este 9 és reggel 5 óra között kerülhettek volna adásba, miközben a csatornán reggel 6 és este 20 óra között adták le őket.

Erre reagálva az RTL Magyarország pénteken közölte, hogynem ért egyet a Médiatanács döntésével és érvelésével, ezért a határozatot bíróságon támadják meg.

Forrás: 444.hu
Fotó: Háttér Társaság/YouTube

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Árulják már el Médiatanács bölcs tagjai, hogy amikor a médiából, óriás plakátokból időkorlát nélkül a homoszexualizmusról, a kiskorúak nem váltó műtétjéről,etc. értekeznek, az nem "ártalmas" a gyerekek lelki fejlődésére?
Nessy
Árulják már el Médiatanács bölcs tagjai, hogy amikor a médiából, óriás plakátokból időkorlát nélkül a homoszexualizmusról, a kiskorúak nem váltó műtétjéről,etc. értekeznek, az nem "ártalmas" a gyerekek lelki fejlődésére?
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 10:43
Én ott látom az ellentmondást, hogy amennyiben a gyermek nem tudja értelmezni a látottakat (nem érti miről van szó), akkor ugye nem befolyásolhatja, ha pedig érti, akkor nincs értelme elrejteni előle.
A korhatárbesorolásról meg az a véleményem régóta, hogy a lány szülői beleegyezéssel 16 évesen férjhez mehet, de nagyon faramuci helyzet áll elő, ha bemenne a moziba egy 18-as karikás filmre, mert ott esetleg ... juj, mit is láthat.
A másik, a törvényben olyat írnak, hogy nem szabad bemutatni az önmagáért való szexet. Ezt elmagyarázhatná valaki, mert akkor a gyerekcsinálás szándékával megvalósuló összefekvés az már mutatható? És mivel lehet a szándékot bizonyítani? Bemondásra? És még sok-sok egyéb kérdés, amiről a törvényhozók elbeszélgethetnének kamaszodó gyermekeikkel.
14 éves kor környékén kötelezően levetíteném a Pleasantville c. filmet.
"David megszállott rajongója a "Pleasantville" című régi, fekete-fehér sorozatnak. Abban semmi probléma nincs, mindenki boldog, elégedett. Egyik este megjelenik egy fura tévészerelő, aki új TV-távirányítót ad a fiúnak. Mikor bekapcsolja vele a TV-t, nővérével együtt belekerül a sorozat fekete-fehér világába. Ők lesznek a filmbeli mintacsalád mintagyerekei, Bud és Mary Sue. Kiderül, hogy nem is olyan boldog az élet ebben a tökéletes városban. Davidék megjelenésével megváltozik az élet Pleasantville-ben."
justhpeter
Az orbánista Médiatanács önmagában röhejes az álkeresztény-áldemokrata beütésükkel együtt.
namihami
A Médiatanács csupán a Szájer és asszonykája által hitelesített ""különneműek"" közötti házasságot veheti az egyház által is szentesítettnek. Azesetben ugyebár mégiscsak két, láthatóan ""különnemű"" alkotja a hit által is elfogadott nászt.
ómió
Aberráltcsoportok, mint RTL-es család? Hű, de "haladó"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.