Zsigó Róbert családügyi államtitkár kiemelte, a kormány a családokért dolgozik.

Sok család kap a napokban az eddigieknél nagyobb összegű gyermekgondozási díjat (gyed), mert ők is részesülnek a minimálbér és a garantált bérminimum idei emelésének előnyeiből – emlékeztetett a családokért felelős államtitkár vasárnapi közleményében.

Emelt összeggel érkezik a napokban a gyed és a gyod

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Zsigó Róbert jelezte, hogy a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően 2022-től már magasabb a minimálbér, mint amennyi 2010-ben az átlagbér volt.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a polgári kormány kiemelten kezeli a családok támogatását, és ez a gyermekek otthongondozási díja (gyod) esetében sincs másképp. Mivel január elsejétől nőtt a minimálbér, bruttó 200 ezer forint lett a gyod összege is, amit 2019 óta kapnak azok a családok, amelyek tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermeket ápolnak otthon. A gyod összege három év alatt a duplájára emelkedett.

Kiemelte, hogy a minimálbér emelésnek köszönhetően bruttó 280 ezer forintra nőtt a gyed maximális összege, ami mára több mint két és félszer annyi, mint amennyi 2010-ben volt.

Zsigó Róbert kitért arra is, hogy a diplomás gyed esetében a gyermeket nevelő, alapképzésben részt vevő hallgatók már bruttó 140 ezer, a mesterképzésben részt vevők pedig bruttó 182 ezer forintot kapnak.

A növekvő ellátási összegek jól mutatják, hogy a polgári kormány kiáll a családok támogatása, a családi értékek védelme mellett – tette hozzá.

Zsigó Róbert közölte: bő egy évtized alatt több mint három és fél szeresére, 3500 milliárd forintra növelte a polgári kormány a családtámogatásokra fordítható költségvetési összeget, ami a GDP 6,2 százaléka.

Ez az uniós és világ szinten is az elsők között jegyzett támogatási arány a családok védelmét szolgálja; célja, hogy Magyarországon egyre könnyebb legyen családot alapítani, gyermeket vállalni és gyermeket nevelni – jegyezte meg a családokért felelős államtitkár.

Zsigó Róbert hangsúlyozta, hogy Magyarország családbarát ország és a polgári kormány továbbra is a családokért dolgozik.

Forrás: mti.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Pegero: Unalmas már a sok fingásod.Nem is nagyon értem magam,hogy miért vártam valami értelmes választ tőled.
...talán a sajtpapirod tévesztett meg.
Magyarázd el a gyengébbek kedvéért feketén-fehéren...csak úgy nagyvonalakban!
kereső
Mindezt csak azért tudja" előadni" az ügyeletes szóvivő, mert sokan nem tudják, hogy ezek a családtámogatási ellátások a mindenkori minimálbér/szakmunkás bérminimum függvényei. Ha változik a minimálbér, akkor automatikusan változnak ezek az ellátások is! Szemfényvesztés-és finomabban szólva hazugság, hogy ezek összege önállóan emlekedett.
ómió
Maki efftárs szerint ez is "ostoba"?
Istenakinincsen
@Pegero: ma, 10:07
Szégyent hozol a diplomádra(vagy akitől vetted)?Vagy a fingás volt a szakterületed?Túl sokat fingasz és annak beszarás lesz a vége!...Megvan annak is a haszna:Felhasználhatod a sajtpapirt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.