Nagyjából ezer Mi Hazánk-szimpatizáns vonul át vasárnap délután Budapesten, hogy megemlékezzenek a 65 éve elhunyt Horthy Miklós volt kormányzóra.

Horthy Miklós miatt vonultak szélsőjobboldaliak Budapesten, Karácsony Gergely teljesen kiborult!

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke beszédet mond a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a XI. kerületi Szent Gellért téren 2020. március 1-jén. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A „Nemzeti Összefogás Seregszemléje” fantázianéven meghirdetett rendezvényen részt vesz a párt mellett a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége is.

A 444 írta meg, hogy a felvonulók a Gellért téren gyülekeztek, onnan pedig a Parlament felé vették az irányt. Beszélt Novák Előd, de felszólalt többek között Toroczkai László miniszterelnök-jelölt és Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is. A fáklyákkal vonuló tömeget hagyományőrző jelmezbe öltözött lovasok vezették.

Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán azt írta, hogy a főváros nem kér a gyűlölködésből. 

"Ma Horthy Miklós halálának közelgő évfordulója alkalmából szélsőjobboldali szervezetek és álellenzéki pártok felvonulással egybekötött erődemonstrációt szerveztek fővárosunkba, félelmet keltve ezzel a lakosság egy részében. (...) Elfogadhatatlannak tartom, hogy Horthy Miklós máig vitatott örökségét, politikai erők gyűlöletkeltésre használják, megzavarva ezzel Budapest békéjét. Köszönöm azok bátor kiállását, akik ma is felszólalnak a gyűlölködés ellen.”

Forrás: 444.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@namihami: ...hát bajban van a hatalom...nagyon vékony jégen haladunk a választások felé, de még gondolni sem mernek arra, mi lenne ha véleményt nyílvánítanának...bármilyent..most minden szavazat-vonzás nélkülözhetetlen...

Elcsúszni Horthyn? Ennyire nem bátor senki...mit tudni mi lesz?
Rizikó
Maga alá piszkított Karigeri! Uszító egy mocsok alak!
Az élősködők menete nem kelt félelmet a magyarságban? Dehogynem! Ez itt Magyarország és a Kormányzó Úrra méltón emlékeztünk!

Magyarország a magyaroké!
simmering73
@Rizikó: Ott voltál te is, metélt fajnáci vagy csak a fotelból ugatsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.