Sok szeretettel várja az igazságügyminiszter az EBESZ választási megfigyelőit, de máris figyelmeztette őket, hogy a választás tisztasága csak akkor valósulhat meg, ha nem próbálnak beavatkozni a választásba.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) teljes körű missziót küld Magyarországra az országgyűlési választás tisztaságának megfigyelésére, derült ki a napokban. 

Varga Judit: "egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai"

Fotó: Facebook/Varga Judit

A 444 cikke szerint Varga Judit igazságügyi miniszter erre reagált a Facebook-oldalán hétfőn reggel egy bejegyzésben, amelyet úgy kezdett, hogy 

"Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit! "

Hozzátette, a baloldal "már affektál" a hír hallatán, de szerinte ezzel semmi gond sincs (mármint az EBESZ érkezésével, nem a baloldal affektálásával, mert azzal Varga Juditnak gondja van, különben nem említette volna – a szerk.), mivel ez bevett szokásnak számít a miniszter állítása szerint. Sőt, Magyarország is szokott megfigyelőket küldeni más országokba.

"Egy dolog biztos: egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba.

Bízunk abban, hogy látogatásuk ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz. Várjuk őket sok szeretettel gyönyörű országunkban!"

- olvasható Varga Judit bejegyzésében.

Forrás: 444.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Ja,mint 2018- ban. Amúgy ez mindennel foglalkozik,csak azzal nem ami a dolga lenne .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
134.bátor
Ja,mint 2018- ban. Amúgy ez mindennel foglalkozik,csak azzal nem ami a dolga lenne .
kissé felnőttem
KANADÁBAN vagy hol gondolja lédi Igazságod? itt akkor mi lészen a csalókkal? krokodilparkunk nincs az Adrián Se turizmus nem lesz és" nem jön levél hiába várom " akkor a reformáció püspőke kinek agitál? AZ egyház és állam ugye összebutorozna ???
kereső
Megmondaná nekem valaki, hogy miről gagyog s ragyog ez a jogi fenomén? Hogyan tud beavatkozni egy megfigyelő a választásba, úgy, hogy a fideSS által lebonyolitott választás ne legyen sem tiszta, sem szabad, sem demokratikus?
Tiszta??- amikor a szavazatösszesitő szoftvert a 4iG üzemelteti? Szabad?- amikor a magyarországi lakóhellyel rendelkező, de külföldön tartózkodó magyar állampolgár nem szavazhat csak a kijelölt helyeken,mig a kettős állampolgár az levélben is, meg más helyett is, meg szavazhat a halott is, ha halála előtt már regisztrált, a demokratikusságról meg már egy szót sem.
Remélem az orosz titkosszolgálat már élesiti a Yandexet.
Borsodi
Hiteles az ő szájából,de inkább a sóder klubban kéne ezt hangoztatni.
www.youtube.com/watch?v=Ua5iYkX3Iu4
colibri
Huuuuúúúú, nem szakadt még fejére a plafon? Ez felettébb érdekes!
ómió
De, hisz', Böszme efftárs idején még a "trükkök százait" se vették észre!
Nyírfa
Talán az EBESZ és az ellenzéki szavazatszámlálók gyengíthetik a csalás mértékét.
Nekem furcsa, hogy a kormány tagjai, a fidesz képviselői nem gondolnak bele, hogy, egyrészt: a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát, másrészt: egy életre eljátsszák a becsületüket. Megéri? Tudják boldogan felélni, a gyerekeikre hagyni az országtól, a fennen hangoztatott magyar nemzettől eltulajdonított értékeket? Ugyan ki fog még bennük bízni? A bizalom az élet egyik legfontosabb érzése, enélkül nem alakul ki sem szerelmi, sem korrekt üzleti kapcsolat, sem barátság.
Nekik nincsenek barátaik, sem korrekt üzleti kapcsolataik, sem mélységeket járó szerelmeik, csak érdekhálózatuk, amelyből kiesni számukra éppolyan tragédia, mint benne maradni - kivéve, ha úgy járnak mint a Pállá lett Saul.
simmering73
"Magyarország illiberális keresztényfasiszta mintaállam, ahol ezeket a trükköket már 2010 óta beépítették a választási rendszerbe és az egész társadalmi működésbe, ezért mindenki természetesnek tartja, hogy abszolút egyenlőtlen feltételek mellett egy előre elcsalt választáson kell résztvenni, amelyen képtelenség leváltani Orbánt. A demokratikus felfogású emberek abban reménykedhetnek csupán, hogy egyszer erősebb lesz az Orbántól való megszabadulás vágya, mint amire elegendő a rendszerbe épített csalás, és Orbán egyszer “benézi”.
nepszava.us/magyarorszagon-mar-most-sem-tekintheto-tisztanak-a-valasztas-egyszer-ennek-elfogadasat-is-meg-kellene-tagadni/
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ha kérem itten vagyon az az bizonyos eb elhantolva

Egy szegény kis (i)gazságügyér liba nyöszörgései

Mint ismert az EBESZ-hez tartozó Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) teljes körű misszió kiküldését javasolja Magyarországra, az áprilisi …. Nos már itt is akad gond. Mire mert – naná, hogy a kedvükre átírva a jól átgondolt szabályozást – az esedékes választásokhoz hozzácsapták a hülye, értelmetlen kérdésekkel teletűzdelt propaganda népszavazásukat. Ami esetében a durva csalás már elve adottság.
No de vissza a témára a mi drága jó Jucusunk kinyilvánításaira.
Varga Judit igazságügyi miniszter kifejtette, hogy az EBESZ munkatársai „egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd a szemtanúi, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben, ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba”.
Nos a dolog itt már igencsak pikáns lévén tetszik nem tetszik az, hogy az EBESZ megakadályozza - na jó csak próbálja akadályozni és/vagy csökkenteni a kormányzati csalások szerepét – igen komoly beleavatkozás!
Ráadásul maga az illetékes Katya Andrusz, az ODIHR szóvivője szavai sem igazán Jucus kedvére valóak. Kifejtette, hogy: „Választási megfigyelésünknek nem az a célja, hogy bíráljuk azokat az országokat, amelyek nem tartanak teljes mértékben demokratikus választásokat, vagy hogy dicsérjük azokat, amelyek teljesítik vállalásaikat, hanem az, hogy segítsük a választási folyamat tökéletesítését a polgárok javára”!
Nos ez a „polgárok javára” Orbániában nem igazán kellemes hangzású
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy újabb gyöngyszem az Orbán ihlette narratívál körében

Magyar Nemzet: „Tankok helyett EBESZ”

Nem, nem elírás ez a Párt központi napilapja vezércikkének címe és a meglátásaik egyértelműen erről szólnak.
Na jó persze a szerző „költőtársa” BAYER ZSOLT (MWH) abbéli vélekedésével, hogy a Francia Forradalom = a lumpenprolik tobzódása, nehéz versenyezni.
Azzal indít. hogy: már a főoldalon kifejtik „Kádár szovjet tankokat hívott, húsz kis Soros-nyúlvány meg az EBESZ-t, hogy hátha bele tudnak köpni a magyarok levesébe.”.
Majd „Behívták Magyarországra az EBESZ-t, vagyis az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet” és „Ezért is kell ide az EBESZ, hátha bele tudnak köpni a magyarok levesébe, mint Péter úr a maszkba. Aztán – ha úgy alakul – jöhetnek a kéksisakosok meg a NATO is, ki tudja.”!
Az igazi gyöngyszem pedig: „Ilyen ’teljes körű missziót’ legfeljebb katonai junták honába szokott vezényelni az EBESZ, esetleg emberevő vidékekre – nem pedig olyan ezeregyszáz éves, demokratikus kultúrállamokba, mint szép hazánk.”! =))
csipetke
Csak a címre.- Mennyire röhöghetett a fészbuk-juci,mikor ezt az ótiási hazugságot le bírta írni...De a birkák biztos benyalják---ezt is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.