„Orbán sokkal jobb, mint Márki-Zay” – szól a kormányközeli Nézőpont Intézet következtetése a friss közvélemény-kutatásuk alapján.

Nézőpont Intézet: „Orbán sokkal jobb, mint Márki-Zay”, az emberek többsége szerint Orbán betartja, amit ígérFotó: MTI/Benko Vivien Cher

A kutatás során három tulajdonság alapján hasonlították össze a két miniszterelnök-jelöltet – szemlézi a felmérést a telex.hu. Arra kérdeztek rá, hogy a választók mennyire tartják igaznak azt a kijelentést Orbán Viktorra, illetve Márki-Zay Péterre vonatkozóan, hogy „betartja, amit ígér”, „jó vezető”, és hogy „tisztességes ember”.

A megkérdzettek 58%-a szerint Orbán Viktor betartja, amit ígér, és csak 31%-uk szerint nem igaz a miniszterelnökre ez a tulajdonság.

Ezzel ellentétben Márki-Zay Péter csak a választók 19%-a szerint tartja meg szavát, és 35 százalékuk szerint nem megbízható. A szavahihetőségét a válaszadók közel fele (46%) nem tudta megítélni a felmérésben.

A politikailag aktívak 67%-a szerint Orbán Viktor jó vezető, és csupán a 25% szerint nem az. Márki Zay Pétert viszont az aktív magyarok 44%-a tartja rossz vezetőnek, 23%-uk pedig jó vezetőnek.

A kutatás azt a meglepő megállapítást tette, hogy az ellenzéki választók 36%-a jó vezetőnek tartja Orbánt.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt csak az ellenzéki választók 45% szerint „jó vezető”, további 42% pedig azt mondta, hogy ezt nem tudja megítélni.

A választók 48%-a úgy véli, hogy a jelenlegi kormányfő tisztességes ember, 37 százalékuk szerint ez nem igaz rá.

Márki-Zay Pétert kevesebben, az aktív szavazók 34%-a véli tisztességesnek, és 35 százalékuk tisztességtelennek, de hasonló arányban vannak azok, akik bizonytalanok (32%) ebben a kérdésben.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2021. január 31. és február 2. között 1000 ember telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba ± 3,16 százalék.

Forrás: telex.hu
Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
orbán egyik közpénz nyelő csapata kimondta, hogy orbán a legjobb.
Van bármi, ami ennél hitelesebb?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@telegdilaci: Sajnos van. Sok a buta, vak ember.
Sámannus
Ebben a papírzacskós szavazás is benne van ám!
kereső
Az emberek egy része nincs tisztában a szó jelentésével" tisztesség"??
Nincs tisztában a hazugság szó jelentésével?
Vagy már annyira a béka feneke alatt van az ország erkölcsi szinvonala, hogy egy hazug tolvajt is tisztességesnek mond?
Bármelyik is igaz, ez már nem a szomorúság kategóriája, hanem a szégyenletesé- és " orbán te tetted ezt"!
ómió
Csak nem észrevette a magyar?! Akkor, van remény!
surdilloFUJT
@ómió: napihülye,ha mást """hozott volna a kutatás"""" elveszne az orbáni lefizetés!!!De ezt egy szőröstalpu,bocskoros nyustyu migráncs nem tudhatja!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.