A kórházi várólisták csökkenését ígérte az ellenzéki összefogás pártjainak kormányra kerülése esetére Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője keddi budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

A kórházi várólisták akkor fognak csökkeni, ha a szavazók április 3-án olyan új kormányt választanak, amelyik létrehozza az önálló Egészségügyi Minisztériumot – mondta az ellenzéki politikus.

Oláh Lajos arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány alatt nőttek a várólisták. Hozzátette, van olyan gerincműtét, amelyre a két héttel ezelőtti információk szerint még több mint 1200 napot kellett várni.

 A DK szerint egy új kormány tudná csökkenteni a kórházi várólistákat

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A politikus, aki az esemény előtt találkozott a Péterfy Sándor utcai Kórház főigazgatójával, elmondta, hogy az ott kapott tájékoztatás szerint a járvány első négy hullámában az intézmény dolgozóinak mintegy tíz százaléka fertőződött meg koronavírussal. Most azt valószínűsítik, hogy az "omikron ideje alatt" gyakorlatilag mindegyikük el fogja kapni – tette hozzá.

A képviselő közölte, hogy szeretett volna látogatást tenni a koronavírus-osztályon, de erre egy kormányzati döntés miatt nem kapott engedélyt.

Az viszont jó hír, hogy "gyakorlatilag egy kezemen meg tudom számolni", hány beteg tartózkodik koronavírussal intenzív osztályon – mondta.

Oláh Lajos arra is kitért, hogy az orvosi munkaerőhiányt az egészségügyben leginkább az intenzív aneszteziológia, a bőrgyógyászat és a reumatológia sínyli meg, míg a nővérhiány 10-15 százalékos.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Namely: A focistát te fizeted meg én, na és a többiek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...ugye nem valami trezoros akcióra gondoltak...?
Pipás
Honnan is vonta el a legtöbb forrást a fideSS az elmúlt évekkben? Mennyit keres átlagosan egy focista és mennyit egy kórházi ápoló?
rokker33
Böszme Feri meg az egészségügy :) két külön fogalom :D Majd lesz vizitdij 300 helyett 3000 alkalmanként, majd a beteg 3x meggondolja,hogy kérjen időpontot :) Probléma megoldva...
Pipás
@rokker33: Most meg fizetsz a magánklinikáknak, ha nem akarsz meghalni. Te böszme feri.
Namely
@Pipás: hány ápoló van és hány (teljesen felesleges, túlfizetett) focista? Ki fizeti a focistát?
justhpeter
@Namely: A focistát te fizeted meg én, na és a többiek.
Toller Béla
Lajos, meg a háziorovos, a belgyúgyász, az összes labororvos, sebészek, fogorvosok, gyógytornászok, pszichológusok, orthopedusok, neurológusok, gyermekorvosok - csak ami első nekifutásra látszik. És a jókbÓl még ennél is nagyobb a hiány! Egy jobb kormány a feltéteket tudja megteremteni, az egészségügyneki meg meg kell újulnia ahhoz, hogy tényleg jobb legyen a helyzet !
Rockxy
ha az aljas politikusok békén hagynák a kórházakat
justhpeter
@KisTehen: De igen és ezért van közünk kindkettőhöz !
Gazella
Hogyan?? Amikor a műtőorvos mellé nincs műtőszemélyzet.
Azaz hiàba akar műteni a doki ha nincs aki a kezébe nyomja a műszereket.
orsos vendel
Voltam itt Korhazban es Egeszsegugyi Intezetek be latogatni...!! KATASZTROFA !!! orsos venden es a fidesz leszarja a MAGYAR EMBEREK EGESZSEGET !!!
jesz
úgy saccperkábé negyven éve ígérik, hogy nemsokára jobb lesz...hát nem lett...mint tegnap a tévében elmondta egy újságíró, hogy akárki akármit is ígér, az orvosbárók megakadályozzák a tisztulást...néha a tévében is látni az egyiket...na neki sem érdeke a nép jobb ellátása...úgy is tesz...

Összegezve az eltelt évek tapasztalatát: humbug az egész
rokker33
@Namely: @justhpeter: a focistákat a FIFA a MLSZ meg az UEFA fizeti nekik meg van bevételük nem is kevés! Pl reklám,jegyek ,játékos adás vétel , fogadó irodák,tv média közvetítés stb! Euró milliók folynak be a kasszába nincs szükségük a ti nyavalyás szánalmas adótokra az csak apró pénz kis bolha szar a számukra! Persze ehhez túl ostobák vagytok ,hogy megértsétek!!Egyáltalán mi közötök a focisták fizetéséhez, hisz nem fizettek nekik semmit!!!
rokker33
@Pipás: túl van reagálva! Nem kell fizetni az ellátásért, ha van tb=d ezt eddig sem kellett és ezek után sem kell fizetni! Persze vannak fizetős magán klinikák, de az minden országban van és nem tartom olyan rossz dolognak!Azért a legtöbb kórház még nincs magánkézben...
ómió
Hát, ha Indiába küldené a "kuncsaftokat", akkor, tuti!
fergeteg
Várólista mi az?
Nem plasztikai műtétet akar sok ember.
Az elmúl félévben volt három kisműtétem. 3 héten belül a jelentkezéstől.
Namely
@rokker33: nos, akkor kezdjük egy mondatértelmezéssel:
Pipásnak ezt írtam:
"hány ápoló van és hány (teljesen felesleges, túlfizetett) focista?"
Ez azt jelenti, hogy a két összeg köszönőviszonyban sincsen egymással. Az ápolók sokkal többen vannak, és igen nagy tételt jelentenek a költségvetésben, míg a focisták csak áttételesen szerepelnek ott (pl amikor egy oligarcha az állami megrendelésekért cserébe támogat egy csapatot).
"Ki fizeti a focistát? "
"a focistákat a FIFA a MLSZ meg az UEFA fizeti" ne vicceljünk már. A karikalábú majmokat a szponzorok, a nézők és a klubok tulajdonosai fizetik.
A fifa, stb pedig jogdíjakból él, amiket szintén az a sok idióta fizet, akik szerinte ez jó mulatság.
A személyeskedést most a napi menstruációd számlájára írom.
Namely
@jesz: gondold el, hogy az alrendszerekből éves 5000 milliárd hiányzik. És ezt akarják azzal megoldhatónak hazudni, hogy "há kérem most majd mi megmutatjuk, de lényeges változás nem kell, csak személycsere"
Szánalmas.
:D
rokker33
@Namely: még mindig nem értem hogy mi köze van a kórházi dolgozóknak a focisták fizetéséhez ???Miért kell
mindig a focistákat elővenni? Az állami kórház dolgozóit a tb és adóból fizetik a focistákat csak azok akiket érdekel a foci! Neked nem kerül semmibe..
Namely
@rokker33: "még mindig nem értem hogy mi köze van a kórházi dolgozóknak a focisták fizetéséhez ???"
Én sem. Ezügyben konzultálj kérlek "pipás"-sal. Én is ezt mondtam neki.
"Neked nem kerül semmibe.."
Közvetlenül nem, közvetetten én is fizetem (állami megrendelésért cserébe csapatok támogatása, adó helyett cs t-a, stb).
rokker33
@Namely: (állami megrendelésért cserébe csapatok támogatása, adó helyett cs t-a, stb).## de ez így működik az egész világon! Nincs olyan állam/ország ahol nem fektetnek a sportba egy bizonyos összeget még észak Koreában is szánnak rá pénzt ez teljesen normális! Sőt ha tovább megyünk még jó is,hiszen a sport az egészséges és a foci az kemény sport, hiába a rossz indulat, azért 90 percig folyamatosan mozogni az nem kis feladat !
Aki Én
@Namely: @rokker33: Azért kell elővenni a focistákat, és általában a sportot, mert abból tisztán látszik mi fontos az elmebeteg Kisz titkárnak. És ugyanúgy közpénzből megy.
@rokker33: Nézők fizetik???
,,Az elmúlt szezonban a 2021-22-es idény eddig lejátszott 101 mérkőzését összesen 251.490 néző tekintette meg. Az átlagos nézőszám meccsenként 2490 volt.""
,,a jegybevétel eddig (átlag 3000 forintos jegyárat számítva): 251490×3000=754.470.000 Ft. volt. Ennek értéke euróban : (365 forintos árfolyamon) 2.067.041 euró."
,,De Orbán Viktor hobbijának költségeit jobbára a magyar adózók fizették TAO címén, közvetlen költségvetési támogatásból, vagy esetleg jóindulatú és nagyon gazdag szponzorok kasszájából, akik (talán?) így vélik megszerezni a közbeszerzési döntőbizottságok határozatai mögött álló bennfentesek jóindulatát. (Ez utóbbi állításért büntetőjogi felelősséget nem vállalok.)"

És most keress rá, mennyi közpénz ment sportra, és mennyi eü-re az elmúlt években.
Namely
@rokker33: ezt értem, de akkor sem állja meg a helyét, hogy ez nekem nem kerül semmibe. Másrészt pedig ha támogatják, akkor nem ártana erről megkérdezni az embereket is (persze az egy ellenérv, hogy az emberek nem látják át, hogy stadion-munkahelyek az alacsonyabb végzettségűeknek-támogatás, ami még országgyarapodással is együtt jár, csak mindenki fújja a politikai oldaltól függő mantrát).

pl nézd lent ezt a mondatot:
"És most keress rá, mennyi közpénz ment sportra, és mennyi eü-re az elmúlt években. "
A kettő pedig egymással soha nem lehet köszönőviszonyban sem, nyilvánvaló, hogy aki ezt neked szegezte, soha nem látott egyetlen költségvetést sem. Szánalmas.

@Aki Én: mi itt gazdasági kérdésekről vitázunk, nem arról, hogy ki-kit gyűlöl (pl elmebeteg Kisz titkárnak).
"mert abból tisztán látszik mi fontos"
Akkor villantsd meg tudásodat: szerinted mire kellene költeni? Vigyázz: fenntartható legyen.
Aki Én
@Namely: Ezt nem érted??? Komolyan??? De nem számít, hogy a Kisz titkárnak mi a fontos?
Ezt komolyan leírod? Ez most megint olyan, hogy valakinek a beteg értékrendjét kellene cáfolnom? Ha nem is érted az összefüggést?
A kettő pedig egymással soha nem lehet köszönőviszonyban sem?
Mert nem mindegy, melyik zsebedből veszed ki?
A fenntarthatóság meg végképp faszság ennél a témánál.
Húúú, baszki...

,,Sportra 140,2 milliárdot, egészségügyre 50,7 milliárdot csoportosított át a kormány a járvány kezdete óta"
,,a Gazdaságvédelmi Alapból, melyek a járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére hoztak létre,
a rendkívüli kormányzati tartalékból,
valamint a Központi Maradványelszámolási Alapból.
Összesítésük szerint a tavasztól kezdve egészen a cikkük megírásának pillanatáig,
140,2 milliárd forintot csoportosított át a kormány a sport területére. Napokra lebontva ez 541 millió forintos kiadást jelent."
,,Hiába a válság, egy év alatt 289 milliárd forintot költött sportra az Orbán-kormány"
,,Így költ az Orbán-kormány: ötször több megy sportra, mint szakrendelőkre"
,,Rendelői, orvosi, fogorvosi ellátásra már kevesebb mint a sportköltések ötöde jutott 2019-ben. Nem sokat változik a kép akkor sem, ha az oktatás területén elköltött költségvetési kiadásokat vizsgáljuk."

És ez nem gazdasági kérdés, ugye? Vagy ennél nem számít az elmebeteg, ugye?
Ha gondolod, akkor te válaszd ketté. Ha úgy megnyugtatóbbnak érzed ezeket a tényeket.
Jesszusom...
.
Namely
@Aki Én: olvasd már el a költségvetést, sajnos látszik, hogy nem olvastad még el soha, amúgy sem érted ezeket, tanulj.
Átcsoportosít az nem annyi, amennyit arra egy évben költ.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1800050.TV
Ez a 2019-es.
Aki Én
@Namely: A ,,mennyit költ" és az ,,átcsoportosít" az kettő.
Vajon melyiket kell vidámnak látni?
Van egy olyan érzésem, hogy te csak hiszed, hogy érted amiről beszélek.
Namely
@Aki Én: nekem meg az, hogy még te sem tudod, hogy add el, hogy úgy tűnjön, mintha értenéd, mit akarsz.
Aki Én
@Namely: Ez komoly érvelés volt :)
Viszont nem derült ki belőle, hogy mi a jó abban, ha sportra többet költ egy kormány mint eü-re. Mindezt pandémia idején.
Egyedülálló, az biztos.
Meg az sem, hogy miért kéne ezt a kettőt külön említeni.
Gondolom lassan, de megérted, hogy baromsággal próbálkozol megint, de a ,,szofisztika" megtéveszt. Attól elhiszed, hogy érted.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.