Felhívták a figyelmet arra, hogy a kormány korábbi bejelentése szerint az eredetileg tervezett február 15. helyett csak május 1-jétől alakul át a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá.

Milliókat érintő bejelentést tett a kormány – Erre figyeljen oda!

Az erről szóló kormányrendelet-módosítás hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben

– írták.

Kiemelték: azok a védettségi igazolványok, amelyek fertőzésen való átesettség alapján vannak kiállítva, május elsején veszítik el az érvényességüket. Az oltási alapon jelenleg érvényes védettségi igazolványok automatikusan érvényesek maradnak májustól, ha a tulajdonosuk az előző oltástól számított 6 hónapon belül felvette a második, illetve a harmadik oltását is.

Emlékeztettek:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón bejelentette, hogy az uniós gyakorlathoz igazodva, a kormány május 1-jére tolta ki a védettségi igazolványok oltási igazolvánnyá alakulását.

Ez azt jelenti, hogy májustól csak oltási alapon lesz érvényes az igazolvány.

Oltatlan személy, fertőzésen való átesettség esetén sem lesz jogosult az oltási igazolványra, az esetleg jelenleg meglévő fertőzésen átesettségre kiadott védettségi igazolvány pedig májustól elveszíti érvényességét

– fogalmaztak.

A KTK tájékoztatása szerint az is változatlan, hogy májustól az oltási igazolvány a második oltást követően hat hónapig lesz érvényes, ezután az érvényesség – főszabály szerint – csak a megerősítő harmadik oltás után lesz meghosszabbítva. Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa.

A megerősítő harmadik oltás felvétele után az igazolvány korlátlan időre lesz érvényes

– hangsúlyozták.

Jelezték: a jelenlegi védettségi igazolványok cseréjére nem lesz szükség, a QR-kód alapján lehet majd ellenőrizni az okmány érvényességét.

A közleményben megjegyezték:

aki szeretné mielőbb felvenni az oltást, illetve a megerősítő oltást, az a most zajló februári oltási akciókon könnyedén megteheti előzetes időpontfoglalás nélkül is.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
alakul át ,azt hogy oldja meg ez a darab plasztik ? KIRÁLYFIVÁ nem tud vagy szépségas királykisasszonnyá hát akkor
orsos vendel
Egy kalap szart nem er !!! Evvel a plaszttal max szart lehet szedni...
Pálinkás Pál
kínlódtok mi...májusra már fél Európában nem kell majd...
Toller Béla
Baromira nem értek rá egy párszavas fermedvényt előkészteni ! Nem az a legfontosabb. a népet rángathatjuk, legfeljebb morgolódik, de ránk szavaz, nem igaz ? Mi most (a marótgáspár meg a szendi) a kínaiak elektronikai technológiából való kiszorításáról tárgyalunk az amerikaiakkal ...még mindig röhejes !
Gazella
Szánalom az egész..
Mikor az oltottak vannak lélegeztetőgépen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.