Az olcsóbb üzemanyag miatt Szlovákiából egyre többen járnak át tankolni a szomszédos országokba, elsősorban Magyarországra és Lengyelországba – írta meg az Új Szó online kiadása. 

Tömegesen járnak tankolni Magyarországra az olcsó benzin miatt Szlovákiából, de az adóhivatal büntethet

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Szlovákiában az elmúlt időszakban látványosan megugrottak az üzemanyagárak, ezért aztán sokan egyre sűrűbben járnak át tankolni a szomszédos országokba.

A lap szerint az adóhivatal azonban arra figyelmeztet, hogy ennek is megvannak a szabályai, amelyeket ha nem tartanak be a sofőrök, borsos büntetésre számíthatnak.

A vámhivatal alkalmazottai rendszeresen közúti ellenőrzéseket tartanak, vagyis jogukban áll megállítani az autót, megállapítva a szállított üzemanyag mennyiségét.

Aki nem tudja alátámasztani legalább egy nyugtával, hogy honnan szerezte be az üzemanyagtartályán kívüli üzemanyagot, az 100 euró és 100 ezer euró közötti büntetésre számíthat, természetesen a szállított üzemanyag mennyiségétől függően. Akik pedig elmulasztják az adóbevallást, azoknak a vámhivatal 30 euró és 16 ezer euró közötti büntetést szab ki.

Forrás: ujszo.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.