Most Orbán Viktor a Facebook oldalán számolt be az ápolói bérek emeléséről, nem olyan régen pedig bruttó 500 000 forint fölötti átlagkeresetről számolt be a kormányzati Facebook-csatorna az ápolók béremelésének eredményeként, ám az ápolók teljesen kiborultak a statisztikán.

"Ne vedd hülyére az embereket" – Orbán az ápolók béréről posztolt, elszabadultak az indulatok

Akkor a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Soós Adrianna a KSH adataira támaszkodva kétségbe vonta a kormányzati kommunikációban szereplő számok valódiságát.

Szerinte abban a kategóriában, ahol a poszt alapján bruttó 517 ezer forintot kellene keresnie az ápolóknak, a valóság szerint

mindössze bruttó 340 ezer forint jár.

Az 575 ezres rubrikában 389 ezer forint a valódi szám, a 649 ezer helyett a 422 ezer, a 690 ezer helyett a 499 ezer, ám még az alacsonyabb számokat is csak a beígért februári béremelés után kapják meg az egészségügyi szakdolgozók.

Köszönjük Magyarország Kormánya,köszönjük Orbán Viktor hogy megint hülyére veszed az egészségügyi dolgozókat. És ebből a táblazatból a sok krumplibogár 1 csak is 1 számot fog megjegyezni, hogy a nővérek félmillát keresnek. Hát hányok ettől az egésztől.

- írta valaki kommentben.

Köszönjük áldozatos munkájukat! 

- írta a képhez a miniszterelnök, ám az indulatok hamarosan elszabadultak! Hiszen 2007 óta nem látott inflációt mért januárra a KSH, és ez lassan csökkenhet a kormányzati intézkedések ellenére, vagy épp azok miatt.

Sokan hangot is adtak ennek, hiszen szerintük ez a béremelés semmire sem elég, hiszen így is alacsonyak a fizetések a szektorban. 

Barátnőm egészségügyben raktárban titkárnőként és raktárosként 45 évesen, netto 140 000 forintot keres, tavaly kapott 30 000 forint úgynevezett mozgóbért, akkor kapott 170.000-et. Aztán azt is elvették tőle tavaly novemberben 3 hónapra és most azt a 30 000 forintot kapta vissza béremelés címén, úgyhogy most megint netto 170 000 forintot kap, de reggel 8-tól este 6-ig bent van a munkahelyén.

- írta valaki alá.

Az elemzőket is meglepte az, hogy januárban átlagosan 7,9 százalékos volt a drágulás, derül ki a KSH reggeli adatközlése után kiadott kommentárokból.

2019-ben kellett volna már, amikor éjjel-nappal a belünket kidolgoztuk a pandémia miatt. Ja, akkor nem jött választás. Ne vedd hülyére az embereket!

- tette hozzá indulatosan egy másik kommentelő! 

Forrás:Facebook
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Orbánnak mozog a szája, tehát vagy szotyizik vagy hazudik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@kulabombaafityiszre: Az értelmes dolgokra reagálok. A beteges zagyvaságaitokat nagyon unom. Szóval nincs ebben semmi érdekes, csak van egy szint, ami alá nem megyek.
Tunes1106
Mindenki veri a nyálát hogy béremelés volt 50% az egészségügyben! Csak azt nem mondják és tudjé
a az átlag ember hogy a bérük hogy jön ki.Kapják a közalkamazotti bért majd kapnak plussz pént hogy maradjanak. Na most emeltek 50 % kot a plusz pénzt elvették és így lehetséges hogy adolgozó még 1000 forintal kevesebbet visz haza. Mint a béremelés előtt, erre verik a nyálukat hogy volt bér rendezés!
Horizont
@Málna: Te annyira lent vagy, hogy nem is tudsz lejjebb menni. Ez van mucika.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 13:23
A baj az te egy szint fölé nem tudsz menni a szint alá már bejutottál.
Málna
@Horizont: @kulabombaafityiszre: Ha már az érvelés nem megy, akkor kezdjünk el oda-vissza dobálózni, mint az ovisok? Na, azt meghagyom nektek.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 18:25
Akkor pápá.Nem szakad meg a szívem:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok