A választások előtt egyre gyűlnek a mutyi-gyanús felderítések, ám a kormány igyekszik ezekről tudomást sem venni. 

A Hírklikk.hu cikke szerint 15 napon belül ki kellene adni a Tóth Bertalan által jogerősen megnyert per alapján az MVM-mel kapcsolatos nagy veszteségeket okozó, erősen mutyi-gyanús kormánydöntések anyagait. Az MSZP társelnöke szerint azonban a ciklus végéig szinte biztos, hogy szokásukhoz híven, fittyet hánynak a bíróság döntésére.

Tóth Bertalan a Fővárosi Ítélőtáblánál immár jogerősen perelte ki az MVM Zrt. 2019-es és 2020-es nagy felháborodást okozó tulajdonosi döntéseinek anyagait. Megalapozott a gyanú, hogy a végső cél az, hogy Mészáros Lőrinccel vetessék meg a magyar energetikai szektor meghatározó szereplőjét – fejtette ki a politikus szerda este a Klubrádió Esti gyors című műsorában.

„Brutális, elképesztő adófizetői pénz ment ebbe” – újabb, az ország működéséhez létfontosságú gigavállalatot vásárolhat fel Mészáros Lőrinc cége

Fotó: Wikipedia

Elmondta, a legnagyobb kérdést a gyakorlatilag csődhelyzetben lévő Mátrai Erőmű (ME) felvásárlása okozta, hiszen ezzel több mint 10 milliárd forintot juttattak a Mészáros-Orbán kör zsebébe, majd a tőkeemelés és az elkerülhetetlen modernizációs költségek miatt legalább 100 milliárd adófizetői forint körüli összeget kellett és kell az erőműre költeni. „Brutális, elképesztő adófizetői pénz ment ebbe” – jegyezte meg az MSZP társelnöke.

A szocialista politikus aláhúzta, hiába érvel Orbán azzal, hogy több ezer ember foglalkoztatása oldódott így meg, ha a magántulajdonos nem tudta ezt már finanszírozni, a törvényes mód a csődeljárás lett volna.

„Itt nem ez történt, hanem az, hogy teletömték Mészáros Lőrinc zsebét és utána kezdték el szanálni a vállalatot (…). Valójában arra is kíváncsi vagyok, (…) hogy született-e olyan tulajdonosi vélemény, döntés, ami a Magyar Villamos Művek privatizációjáról szól”.

Tóth leszögezte, szerinte az energiaszektor döntései mögött látható, hogy Orbánék szeretnék ezt is minél nagyobb mértékben bekebelezni, de az intézkedések háttéranyagait – hiába bármilyen bírósági döntés – titkosítani fogják 20-30 évre. „Mindenképpen kormányváltás kell, hogy ezeket megismerhessük” – mondta, megjegyezve, hogy a közadatokhoz való hozzáférés törvényes, átlátható biztosítása ahhoz is szükséges, hogy az Európai Uniónak a kormányváltás után ne kelljen tovább felfüggesztenie a Magyarország felé irányuló kifizetéseket.

Forrás: Hírklikk.hu 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Mi a baj, efftársak!? Csak nem az, hogy már nem Kapolyi efftárs a tulaj?
Qqberci
@ómió: Kapolyi szakember volt, Lölő meg csak egy stróman...
ómió
@Qqberci: Kapolyi efftárs?Hazudozó "szakember"? Aszta! Hisz', ti bolsik mind azok vagytok!
Eladott Ország
"A Mátrai Erőmű 5,9 milliárdért vett meg a felcsúti stróman, majd 17 milliárd forintért továbbadta az állami – tehát közpénzből gazdálkodó – MVM-nek. Persze Mészáros nem feledkezett meg arról, hogy kivegyen mind lehetséges forintot a cégből, hogy üresen adja azt tovább majd háromszoros áron. Nincs tehát azzal semmi gond, ha az adófizetők pénzén hizlalják fel Orbán pénzemberét. A bűncselekmény az, ha valaki lefesti a járdát, nem engedi, hogy képviselő létére kidobják egy közintézményből. „Ez elment vadászni, ez meglőtte, stb.” és húzzák időt, maszatolnak erősen, hogy ki ne derüljön, a totyakos „mindmegette”, de főleg kiváltképpen, ha kiderül, akkor „hová szalad a nyulacska” a Pandora szelencéjébe bújt offshore cégekkel, netán „francia kastélyba, Babis szomszéd mellé”?
Eladott Ország
Egy 5,9 milliárdért megvett cégből -Mátrai Erőmü- veszteséges év után kiveszel 11 milliárdot az eredménytartalékból osztalékként, aztán eladod a kormánynak 17 milliárdért. Ez csak nálunk és csak most fordulhat elő. És ez csak egy csepp a tengerben. Az eredménytartalékból ment, amit még a németek tettek el a szénerőmű rehabilitációjára. Sehol nem ég egy autó sem...
Egy fél disznót kap a Mátrai Erőmű minden dolgozója Mészáros Lőrinctől, járványból visszamaradt.
uploads.disquscdn.com/images/5c752d84678f90026aa038ed37daa8fcadf64eb5a18b45d5c3ab65e9a0aef00d.jpg?w=800&h
A NER együgyű jobbágyának kacaja, a feudalizmusba oltott kleptokrácia arca...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fassets.4cdn.hu%2Fkraken%2F6vdmxyoBnpoUCG6ta.gif&key=4zY8HfkyG83qaxPtvbDjPQ&w=800&h=427

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.