A szombaton évértékelőt tartó Orbán Viktort az aktív magyar szavazók nagy többsége, 58 százaléka szeretné miniszterelnöknek – közölte az Alapjogokért Központ az elmúlt 12 hét adatait összegző közvélemény-kutatására hivatkozva szombaton az MTI-vel.

Alapjogokért Központ közvélemény-kutatása szerint az abszolút többség Orbán Viktort támogatja
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az elemzők közleményükben hangsúlyozták, a hivatalban lévő kormányfő népszerűsége az utóbbi 12 hétben rendre 50 százalék fölött volt, míg "baloldali kihívójának", Márki-Zay Péternek a támogatottsága a kampányidőszak kezdetekor lényegesen alacsonyabb.

Február elején az aktív szavazók mindössze 24 százaléka mondta azt, hogy Márki-Zay Pétert szeretné kormányfőnek, ami esetében a második legrosszabb adat 2021 novembere óta

- fejtették ki.

Az Alapjogokért Központ aláhúzta, a kutatási trendek azt mutatják, a válaszadók rendre abszolút többséget meghaladó arányban mondták azt, hogy Orbán Viktort szeretnék miniszterelnöknek.

A 2010 óta hivatalban lévő kormányfő népszerűsége továbbra is töretlen: a mögöttünk hagyott 12 hétben 52-61 százalék között mozgott az őt támogató, aktív megkérdezettek aránya – ez most 58 százalék

- olvasható a közleményben.

Kiemelték, "az évértékelője alapján Gyurcsány Ferenc teljes támogatását bíró Márki-Zay Péter" népszerűsége ezzel szemben a legutolsó adatfelvételkor csökkent: a baloldal miniszterelnök-jelöltjét 2022 negyedik hetében csak az aktív szavazók 24 százaléka támogatta, vagyis kevesebb, mint negyedük szeretné őt kormányfői pozícióban látni.

A hódmezővásárhelyi polgármester országos szimpátiaindexe a felmérések kezdetétől fogva, hétről hétre alacsony volt

- közölte az Alapjogokért Központ.

Hangsúlyozták,

Márki-Zay Péter támogatottsága tavaly év végéhez közeledve érte el az eddigi mélypontját: akkor 22 százalék mondta azt, hogy őt szeretné kormányfőnek, amin most csak 2 százalékot tudott javítani.

Az Alapjogokért Központ úgy fogalmazott:

Márki-Zay Péter lemaradása azért lehet még mindig ilyen jelentős, mert "hétről hétre jóformán kipécéz egy adott társadalmi csoportot: nevezte már tudatlannak a vidékieket, gúnyolódott a nyugdíjasokon vagy ostobának titulálta azokat, akik pártolják a gyermekvédelmi törvényt".

Hozzátették, Márki-Zay Péter "mindemellett a korábbiakban kritizálta a rezsicsökkentést, a minimálbért, a 13. havi nyugdíjat és az alapvető élelmiszerek hatósági árstopját is".

Az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatásai 2021. november 15. – 2022. február 9. között telefonos adatfelvétellel, CATI-módszerrel készültek. Az egyenként 1000 fős minták reprezentatívak a 18 évesnél idősebb lakosságra.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
Szeretné a fene! Engem még egyetlen egy felmérő sem kérdezett meg soha sem! Egyébként meg a zatyult másik oldalt sem szeretném. Most mit tegyek? Meg kellene szabadulni az "emútt" közel 40 éve politizáló bagázstól! Ezek kitermelik a saját utódjaikat szó szerint és lehetőség sem lesz megszabadulni tőlük soha.
Ábel
Kamu! Mi az az Alapjogokért Központ? Kifizetőhely?
Néro
Megkérdezték az elektronyos tankján székelő rokkant mamikát ezerszer egymás után ?
ómió
Hát, akinek egy kávéskanál józan esze van...!
colibri
Ezt a szervezetet ezért hozták létre és ezért tömik pénzzel, hogy ilyen eredményeket kutasson. Nem is vártunk tőlük mást.
tudode
Jé!
.
Van még alapjogokért központ?
.
Amit be kell osztaniuk, valami ilyen """ Az élethez és az emberi méltósághoz való jog""-ot, amelybe a fideSS alapítók selejtjei ma már naponta megpöckölik, még a btk szerint is, a KÖZNYUGALOM MEGZAVARÁSÁVAL!!!
--------------
.
Ami az országLÓ 2018-as győzelmét illeti:
.
--- a választásra jogosúltak 47%-a nem vett részt a választáson, kiábránduló a regnáLÓ politiKUSOKBÓL,
--- a fideSS alapítók selejtjei 2/3-ot fabriKÁZOTT a külhoni magyarokkal együtt, a 22%-ból!
.
---- A választási térképek zöme csalóka, mutatunk egy reálisabb képet a Fidesz győzelméről
atlatszo.hu/adat/2019/05/29/a-valasztasi-terkepek-zome-csaloka-mutatunk-egy-realisabb-kepet-a-fidesz-gyozelmerol/
--------------
.
Még négy év, és kő kövön nem marad, csak a papi bányáiból beton a köbön!
.
Mert
.
---- B + B zenekar - Hazudik a nóta
www.youtube.com/watch?v=72kNZc3FUNM
--------------
.
Vidáman kell tönkremenni!
namihami
Ez ugyanaz a Nézőpont? Vagy egy másik nézőpont?
Az ember csak olvasgat és nem tud dönteni a N(n)ézőpontok között!
Macskaszem
Ez a központ is valójában a fidesz hatalomban maradásáért küzd, az alapjogról azt sem tudják eszik-e vagy isszák. Akárcsak a Századvég. Ezek mind az életükért küzdenek, mert egy baloldali kormány nem fogja őket pénzelni, a végén még el kell menniük dolgozni.
olszaltot
Sajnos ezt a hazugságot sokan olvashatják és sokan el is hiszik. Én minél távolabb kívánom látni orbánt, esetleg zárt helyen..
Béla333
Megszokhattuk már, hogy a maffia megveszi az adóforintjainkból a különböző (magukat közvélemény szavának hazudó) csapatok véleményét és ezzel próbálják manipulálni a választókat.
Aljas, gerinctelen mocsok emberek azok, akik ehhez a nevüket adják.
amaramaistanna
Nem értem (illetve értem), ha mindegyik közvélemény-kutatójuk ennyire rájuk nézve kedvező eredményt ad, mire föl a nagy pénzszórás kölcsönből. Az előző választáson elég volt néhány zsák krumpli is. Persze ezzel is igyekeznek a közvéleményt befolyásolni. Össze-vissza hazudoznak Márki-Zay Péterről és a 106 jelöltről. MZP tegnap este mondta Pécsett, hogy még egyszer sem hívták meg a "közmédiába", mégis minden nap szerepel benne. Félnek, nagyon félnek
amaramaistanna
@namihami: ez a fidesz -hez közelálló "közvéleménykutató"...
Rockxy
az abszolút többség abszolút zakkant
Cucika
Ez azt jelenti akkor, hogy az ország nagyobb része támogatja a hazudozást a lopást, a vállalkozások tönkretételét, a lakosság eladósítását, Ázsiához tartozást, a gyermekek családon belüli büntetését,... stb?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.