Hétfőn napközben több helyen eleredhet az eső, ami keddre virradóra az északi-északkeleti tájakon akár havazásba is átcsaphat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a kezdetben felhősebb északkeleti tájakon is naposra fordul az idő, majd délnyugat felől vastagabb, de szakadozott felhősáv érkezik, amely fokozatosan kelet, északkelet felé vonul. Főleg a déli óráktól szórványosan előfordulhat eső, záporeső. A déli szelet többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Esős idővel indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel vastag, szakadozott felhőzet lesz felettünk, amely lassan kelet felé helyeződik, így a hajnali órákra elsősorban a nyugati tájakon válhat szakadozottá a felhőzet. A középső, majd egyre inkább a keleti országrészben valószínű további eső, záporeső, az északkeleti határszélen, illetve az északi hegyekben halmazállapot-váltás sem kizárt. A délies szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +5 fok között alakul.

Kedden a gyakran változó felhőzeti kép mellett erősen felhős vagy borult lesz az ég, de hosszabb-rövidebb időre ki fog sütni a nap. Északon, északkeleten lesz a legtöbb felhő, de délután nyugat felől is egyre nagyobb területen beborul az ég. Kisebb szünetet követően délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol akár még az ég is megdörrenhet. A déli szél helyenként megélénkül. A kora délutáni órákra 6 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem ered el napközben. Majd késő délután, este.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.