„Ha a Debrecenben működő Erdélyi Szövetségek Egyesülete valóban pénzt kínál a magyarországi parlamenti választáson részvételre jogosultaknak azért, hogy menjenek el voksolni, az felveti a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúját” – szögezte le Magyar György.

Egy Debrecenben működő egyesület pénzt kínált a voksolás érdekében: bűncselekmény gyanúja merül fel?

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Hírklikk Amiatt kereste meg az ellenzéki politikai nézeteiről ismert ügyvédet, mert egy Debrecenben bejegyzett civil szervezet, az Erdélyi Szövetségek Egyesülete Facebook posztban tette közhírré, hogy:

„Szövetségünk jutalmat ad azoknak, akik elmennek szavazni”.

Valószínűleg menetközben ők is rájöttek arra, hogy ezzel „lebuktak”, ugyanis azóta, hogy Hadházy Ákos hírt adott a posztjukról, az elérhetetlenné vált. Magyar György szerint van mozgástér a fellépésre, ha tényleg fizetnek a szavazatokért.

Magyar György a lapnak kijelentette:

„Amennyiben a Debrecenben működő Erdélyi Szövetségek Egyesülete valóban pénzt kínál a magyarországi parlamenti választáson részvételre jogosultaknak azért, hogy menjenek el voksolni, az felveti a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúját.”

Hozzátette: a választási eljárásról szóló törvény szerint ilyen esetben kifogással lehet élni. Ilyen értelmű kérelmet gyakorlatilag bárki – természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet ­– benyújthat.

Mint leszögezte: „az egyesület sajátos akciója kapcsán – feltéve persze, hogy tényleg fizetnének azért bárkinek, hogy szavazzon – a választásra jogosult valamennyi magyar állampolgár élhet a kifogás jogával, és a panasszal kapcsolatos döntést az arra illetékes választási bizottságnak kell meghoznia, amely ellen jogorvoslatnak van helye”.

A végállomás pedig, ha a vélelmezett jogsértés túlmutat egy egyéni választókerületen, a Nemzeti Választási Bizottság. De még azután is van mozgástér: a választási bizottság döntése kapcsán bírósághoz is lehet fordulni, különösen akkor, ha felvetődik a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény.

Forrás: hirklikk.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Debrecen az antifőváros, ez az erdélyi szövetség pedig egy csalóegylet.
Csak szólok, hogy hiába is maradna Orbán, a határon túliak pénzcunamijának mindenképpen vége, mert elfogyott a lóvé, gyerekek, és az EU a továbbiakban nem finanszíroz sem korrupciót, sem irredenta törekvéseket. Sőt, az EU szélére, vagy onnan kikerülve Magyarország olyannyira jelentéktelenné válik, hogy hálát fogtok adni a jó istennek a román szülőhazáért.
kereső
@KisTehen: @verőce21: Nagyon a témába vág mindkét szólás. A pénzért vett szavazatról meg egy szót sem! A nyiltan választási csalásra buzditásról szintúgy.
kedvelem a NERtelenséget
@KisTehen: A szobahőmérséklettel egyező IQ-dal nem jöttél rá, hogy ez csak az ellenzéket jelképező stockfotó?
Gratulálok.
Néro
Űs magyarok erdélyből. Xar tróger mind amelyik levlapot küld. Ott pofázzanak bele bármibe IS ahol fizetnek is a közkasszába.
justhpeter
@Néro: Tökéletesen egyetértek. Legyenek szavazati jog nélküli magyar állampolgárok mindaddíg, míg nem Magyarországon adóznak.
Néro
@justhpeter: Bánom én ha matyóhímzéses rittyentőben helyehulyáznak csizmaszárat veregetve Ausztráliában a tengerparton szörfözés közben vagy bárhol máshol. Abba viszont ne pofázzanak bele , hogy nekem ITT mi lenne a jó. Én se pofázok bele abba ki kormányoz náluk.
Már többször mondtam alja xar ember az aki MINDIG leül a vasárnapi asztalhoz zabálni de SOSE vásárolja meg a hozzávalókat.
verőce21
@kereső: (11:19) Ne beszélj már butaságokat! Nagyon jól tudod, hogy az elcsatolt területeken élők csak a pártlistákra szavazhatnak! Ez pedig legfeljebb 1-2 szavazat sorsát döntheti el maximum.
Ezt már Bajnai is megmondta, legalább neki higgyetek! :)

Utazzanak haza az angliai magyarok, szavazhatnak a körzetükben 2x! Jól élnek kint, telik, egy napra elengedi őket a munkáltatójuk nyilván, hiszen ott "szabadság" van...!
csak úgy....
@verőce21: mohács egy nagyon jó példa,hiszen ott az erdélyi szarháziak szarban hagyták a magyarokat,szapolyaival az élen!
kereső
@verőce21: Pontosan elég! 2018-ban, a csaláson túl pontosan az az egy szavazat biztistotta orbán 2/3-át a parlamentben, amelynek eredménye a mostani rendkivüli jogrend, és rendeleti kormányzás- azaz a parlament kiiktatása. És én beszélek butaságokat?
verőce21
@kereső: Valóban butaságokat beszélsz, mert nem az "az egy szavazat", hájszen más képviselők is támogatták az általad említett kormányzati előterjesztéseket...! :)
verőce21
@csak Húgy...: Te egy született Bolond...!
csak úgy....
@verőce21: ha cáfolni nem tudsz akkor gyerekeskedsz! farkasom, neked elmentek otthonról!
kereső
@verőce21: Pontosan tudod kishenceg, hogy nem erről van szó. Arról van szó, hogy az az egy mandátum eleve biztositott orbánnak 2/3-ot az országgyűlésben, azaz átszavazók nélkül is gyakorolhatja a teljhatalmát(ezért nincs simonka,boldog,farkas, völner börtönben). Szóval ne dumálj mellé.
verőce21
@csak Húgy...: butavagy Paraszt! (Továbbiakban "1.")
Yoda69
mocskos csalo hazaarulo fideSS berencek. Meg el se kezdodott a valasztas maris kezdik a csalast. Mi lesz meg itt>?
ómió
Gyuri gazdi pénzei meg egyelőre "szunnyadnak"?
verőce21
@kereső: Az ország sorsa fontosabb, mint egy szavazaton rugózni...! Mert a 2/3 anélkül az "egy" nélkül is megvolt mindig... :)
Sőt, még többet ártott az "az egy", mert támadási felületet adott..., olyan lipsiknek is, mint... anélkül is megvolt a szükséges szavazatszám...
kereső
@verőce21: Az ország "sorsába" olyanok is beletartoznak, mint "tisztesség, becsület, erkölcs". Bár nem értem, hogy ezt most miért is mondtad. És ha valakiknek a fentiek nem fontosak, akkor annak az ország "sorsa" sem fontos. Vágod kishenceg?- a rugózásom okát?
verőce21
@kereső: Te nem vágod...: "Mert a 2/3 anélkül az "egy" nélkül is megvolt mindig... :)"
Yoda69
@kereső: "tisztesség, becsület, erkölcs"
Ezek a szavak nem szerepelnek a NER szótárban.
kereső
@verőce21: Nem igaz. Hiszen akik átszavaztak, nem mindig szavaztak át-és erre nem lehetett "alapozni". Ne beszélj már hülyeséget, amikor pontosan tudod, hogy bikinit játszol- azaz eltakarod a lényeget.
verőce21
Nyögjetek, kínlódjatok, visítsatok!
De rábasztok, szemét hazaárulók.
csak úgy....
@verőce21: te a rettegéstöl totál be fogsz csavarodni!
verőce21
@csak Húgy...: Kár erre tényszerűen válaszolni, mert akkor is a valótlant szajkózod Paraszt...!
verőce21
Ezt a sok köcsög zsidót egy csomóban...!
csak úgy....
@verőce21: farkasom,téged elhagyott a maradék sütnivalód! :)
verőce21
@csak Húgy...: Vicces, ha engem el tudott hagyni..., ami neked sosem volt...! :)
csak úgy....
@verőce21: Háááááá…Háááááááááááá…Hááá…! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.